Campania naţională de Informare şi Conştientizare „Tinerii votează – Tinerii contează”

LYV_logo_colourConsiliul Tineretului din România – CTR, în parteneriat cu Autoritatea Electorală Permanentă, precum și cu o serie de actori guvernamentali și non-guvernamentali, a desfăşurat ieri, 18 februarie 2014, Conferinţa Naţională pentru Participarea Tinerilor de deschidere a   Campaniei Naţionale de Informare şi Conştientizare „Tinerii votează – Tinerii contează” sau League of Young Voters Romania, implementată în perioada ianuarie-iunie 2014.

Scopul Campaniei este de a stimula participarea activă a tinerilor la viaţa democratică europeană şi naţională, prin încurajarea participării acestora la alegerile pentru Parlamentul European, în calitate de cetăţeni corect informaţi şi responsabili. Campania are un caracter nepartizan, asigurând reprezentarea echilibrată a tuturor părţilor.

În cadrul evenimentului de lansare au participat domnul Daniel DUȚĂ, Director al Autorităţii Electorale Permanente, domnul Cristian COSMIN – Secretar de Stat în cadrul Ministerului Tineretului şi Sportului, domnul Bogdan BÂRLĂ – Biroului de Informare al Parlamentului European în România și domnul Romeo MOȘOIU – Consilier în cadrul Ministerului Educaţiei Naţionale, alături de reprezentanţi ai societăţii civile de nivel naţional şi regional, precum şi tineri interesaţi de tema Campaniei.

În cadrul Conferinţei au fost prezentate viitoarele activităţi ale Campaniei şi au avut loc intervenţii din partea instituțiilor reprezentate, ai partenerilor non-guvernamentali, precum Consiliul Naţional al Elevilor, Institutul Qvorum, GovFaces, PATRIR.

Conferinţa a oferit cadrul pentru un dialog constructiv între reprezentanţii instituţiilor publice, mediul non-guvernamental şi tinerii participanţi, respectiv au fost propuse soluţii pentru creşterea participării tinerilor în viaţa publică şi democratică și stimularea acestora pentru a participa la alegerile pentru Parlamentul European din 25 mai 2014.

Moderatorul evenimentului a fost Veronica Ştefan, preşedinte Consiliul Tineretului din România.

Pentru mai multe informaţii –  tineriiconteaza@ctr.ro, persoana de contact Mădălina MIHAI, Responsabil PR&Comunicare.

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.