Cancelarul austriac cere interzicerea la nivel european a campaniei electorale organizată de Turcia: S-a îndepărtat de valorile UE

Cancelarul austriac, Christian Kern a cerut duminică statelor membre UE să interzică campaniile privind promovarea de către politicienii turci a referendumului referitor la schimbarea Constituției, scopul fiind acela de a crea un front comun, informează Reuters.

Ankara a afirmat sâmbătă că se va opune opoziției Germaniei și Olandei și că va continua campaniile sale pentru a-i convinge pe cetățenii turci care locuiesc în cele două state să sprijine referendumul organizat pe data de 16 aprilie.

Ministrul de externe turc, Mevlut Cavusoglu a criticat restricțiile impuse de Germania și Olanda, catalogându-le ca fiind nedemocratice.

Turcia s-a îndepărtat de Europa în ultimii ani. Drepturile omului și valorile demcoratice sunt nerespectate. Libertatea presei reprezintă un termen străin conducerii de la Ankara“, a precizat cancelarul austriac.

Acesta a spus că schimbările consituționale vor slăbi statul de drept din Turcia, vor limita principiul separării puterilor în stat și vor încălca valorile UE.

În același timp, cancelarul asutraic a ținut să reamintească rolul important pe care îl are Turcia, în calitate de partener pe probleme de securitate, migrație și cooperare economică.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.