Capitala Japoniei organizează exerciții de evacuare în eventualitatea unui atac cu rachete lansate de Coreea de Nord

Autoritățile din capitala Japoniei, Tokyo, au dispus organizarea unor exerciții de evacuare a cetățenilor în cazul unui eventual atac cu rachete, acțiuni care survin după repetatele exerciții balistice efectuate de Coreea de Nord, anunță ABC News.

Foto: Wikipedia

Difuzoarele și alarmele din Tokyo au avertizat asupra lansării de rachete, simularea având loc în apropiere de gară și de parcul de distracții al complexului Tokyo Dome. Aceasta a pus în scenă ipoteza în care spre capitala niponă se îndreaptă o rachetă balistică, temere în creștere, având în vedere exercițiile recente ale Phenianului.

În august și septembrie a anului trecut, două rachete au survolat insula Hokkaido.

Mai mult de 20 de exerciții de evacuare au fost organizate în Japonia încă de anul trecut, dar până în prezent nu s-a înregistrat nicio simulare de acest tip în zone cu o densitate mare a populației, precum Tokyo, deoarece acest tip de exercițiu implică pregătiri, cum ar fi restricții semnificative de trafic.

Prim-ministrul Japoniei, Shinzo Abe, susține pe deplin politica președintelui american Donald Trump de a păstra toate opțiunile pe masă și s-a angajat să mențină nivelurile de prudență.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.