Connect with us

EVENIMENTE

Caravana ”GROW” a dat startul promovării politicii de coeziune la Brașov. Vicepreședintele Consiliului Județean: Banii europeni înseamnă modernizare și recuperarea decalajelor

Published

on

© captură video

Banii europeni înseamnă modernizare în toate domeniile și recuperarea decalajelor care le despart de țările dezvoltate din Uniunea Europeană, a evidențiat vicepreședintele Consiliului Județean Brașov, Zoltan Szenner, viziunea administrației județene, în cadrul dezbaterii privind impactul fondurilor europene asupra României, desfășurată sub umbrela proiectului ”GROW: reGovery and Resilience through cOhesion frame Work”, organizat de Municipiul Alba Iulia și Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării din cadrul Ministerului Educației Naționale, împreună  cu CaleaEuropeană.ro.

”Consiliul Județean Brașov, Primăria Municipiului Brașov și autoritătile administrației publice locale din județ sunt exemple de succes și de bune practici în ceea ce privește atragerea și implementarea fondurilor europene, astfel cã includerea Brașovului în acest proiect este pe deplin justificat. Municipiul Brașov este orașul din România cu una dintre cele mai integrate viziuni privind conceptul de zonă metropolitană pe axa oraș resedință de județ – județ”, a reliefat Szenner.

Acesta a ținut să puncteze că ”bugetul pentru anul 2023 al Municipalității cuprinde cele mai mari sume atrase vreodată din fonduri europene”, cu ”proiecte de infrastructură rutieră și feroviară în desfășurare, modernizarea transportului în comun, reabilitarea unităților de învățământ și construirea primului parc fotovoltaic”.

Zoltan Szenner a listat și o serie din beneficii, precum:

  • ”reabilitarea și modernizarea rețelei de drumuri județene;
  • îmbunătățirea infrastructurii medicale, prin investiții în eficientizarea energetică a clădirilor publice, precum și în modernizarea și dotarea cu echipamente și aparatură a celor cinci spitale pe care le avem în administrare;
  • digitalizarea activității administrative, atât la nivelul Consiliului Județean Brașov, cât și al institutilor medicale și de asistență socială din subordinea noastră;
  • pregătirea implementării Sistemului de Management Integrat al Deșeurilor la nivelul județului Brașov;
  • implementarea nor proiecte menite să crească accesibilitatea spre destinațiile turistice din județ, în vederea consolidării poziției județului Brașov nu doar că destinația turistică numărul 1 a Regiunii Centru, cât mai ales că destinația turistică numărul 1 a României, pentru toate anotimpurile;
  • susținerea unor proiecte privind accesibilitatea și mobilitatea nemotorizată, protecția patrimoniului natural și dezvoltarea economico-socială locală rezultată din eco-turism”.

”Acestea sunt cele mai importante domenii în care administrația județeană a accesat fonduri europene în perioada 2014-2020. Demersurile noastre privind atragerea de finanțări nerambursabile pe toate programele și axele pe care suntem eligibili vor continua și exercițiul financiar 2021-2027, axându-ne pe eficiență energetică, infrastructura verde, mobilitate urbană și turism cultural. Sunt convins că această debatere va constitui o oportunitate de dialog și un punct central de informare privind impactul politicii de coeziune și al investițiilor asupra dezvoltării Regiunii Centru”, s-a arătat convins vicepreședintele Consiliului Județean, ținând să mulțumească organizatorilor pentru posibilitatea de a prezenta experiența instituției din care face parte în accesarea fondurilor europene. 

Primăria Municipiului Alba Iulia și Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării din cadrul Ministerului Educației Naționale, împreună cu CaleaEuropeană.ro, organizează în perioada 8-11 mai 2023 o caravană a politicii regionale al cărei scop este să ilustreze beneficiile fondurilor din politica de coeziune pentru regiunea Centru din România, în cadrul proiectului ”GROW”, finanțat de Uniunea Europeană.

Intitulat GROW: reGovery and Resilience through cOhesion frame Work, proiectul presupune organizarea a patru dezbateri tematice pe parcursul unei săptămâni în patru locuri de succes privind impactul fondurilor europene asupra României – Alba Iulia, Ciugud, Sibiu și Brașov. Proiectul are în vedere încurajarea participării civice în probleme legate de politica de coeziune, încurajarea participării cetățenilor la nivel regional și stimularea participării și implicării părților interesate în vederea comunicării în continuare a impactului politicii de coeziune și al investițiilor în România la nivel național.

Dezbaterile au început luni, 8 mai, la Brașov, și continuă marți, 9 mai, la Sibiu, miercuri, 10 mai, la Ciugud și joi, 11 mai, la Alba Iulia.

Cu o alocare de 1,4 miliarde de euro pentru perioada 2021-2027, regiunea Centru din România dispune de fonduri europene pentru mediul privat, instituții publice și ONG-uri pentru proiecte în domenii precum cercetare, dezvoltare, inovare, educație, competitivitate economică, digitalizare, finanțarea microîntreprinderilor și start-up-urilor, eficiență energetică, infrastructură verde, mobilitate urbană, regenerare urbană și turism cultural.

Teodora Ion este redactor-șef adjunct și specialistă în domeniul relațiilor internaționale. Aria sa de expertiză include procesul retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeană, relațiile comerciale globale și competiția pentru supremație dintre marile puteri ale lumii. Teodora este corespondent în cadrul summit-urilor Consiliului European și al celorlalte reuniuni decizionale de la nivelul UE.

EVENIMENTE

Construction & Infrastructure Summit – Conference & Networking, eveniment de elită care reunește liderii din construcții, proiectare și infrastructură (13 martie, Cluj-Napoca)

Published

on

Construction & Infrastructure Summit – Conference & Networking, un eveniment de elită care reunește liderii din construcții, proiectare, infrastructură și domenii conexe, se va organiza în orașul Cluj-Napoca, în data de 13 martie, începând cu ora 17:00. Organizatorii evenimentului sunt Intelglobalis, Patronatul Societăților din Construcții și Asociația Inginerilor de Instalații Filiala Transilvania. 

Experții vor dezbate soluții inovatoare, oportunități de colaborare și direcții de dezvoltare sustenabilă. De asemenea, se va pune accent pe sustenabilitate, digitalizare și profitabilitate. Summitul facilitează dialogul între top-managementul companiilor private, instituții de reglementare și mediul academic.

În cadrul evenimentului se vor organiza următoarele:

  • Sesiuni de networking pentru top-managementul companiilor din constructii, instalatii, proiectare, infrastructura si domenii auxiliare, facilitând dialogul cu institutiile de reglementare si mediul academic de profil.
  • Conferința – dezbateri cu experți și lideri de opinie pe teme ca: încurajarea constructiilor, profitabilitate în construcții, blocajele finanțării guvernamentale pentru infrastructură, investiții, adaptabilitatea la schimbările fiscale, capacitatea de recrutare și retenție a personalului etc.

Locația evenimentului este Wonderland Cluj – sala Grande Vista.

Participanții evenimentului sunt personalități din Top-management din construcții, arhitectură si proiectare, dar și investitori, dezvoltatori imobiliari, reprezentanți ai instituțiilor de reglementare, și mediul academic de profil.

Continue Reading

EVENIMENTE

New Strategy Center și CEPA au organizat, la Conferința de Securitate de la München, un eveniment consacrat importanței strategice a Mării Negre

Published

on

© MSC/Philipp Guelland

Corespondență din München

New Strategy Center și Center for European Policy Analysis (CEPA) din SUA au organizat vineri, 14 februarie, la Conferința de Securitate de la Munchen, un eveniment, sub forma unei cine de lucru, dedicat importanței strategice a Mării Negre, cu tema „A Free and Open Black Sea: Evaluating Challenges on Connectivity, Global Food Security and Energy in the Region”.

Participanții au subliniat provocările de securitate din regiunea Mării Negre, evoluțiile războiului din Ucraina, importanța menținerii libertății de navigație fiind vitală.

De asemenea, o temă centrală a discuțiilor a fost procesul de pace pentru Ucraina și negocierile care vor urma. Participanții au subliniat necesitatea ca Ucraina să primească garanții de securitate solide, care să prevină o eventuală reluare a conflictului în viitor.

La eveniment au participat Emil Hurezeanu, Ministrul Afacerilor Externe, România, E.S. Anatolie Nosatîi, Ministrul Apărării din Republica Moldova, Generalul Robert Brieger, Comandantul Comandamentului Militar UE, fostul premier britanic, Boris Johnson, membri ai Congresului SUA, precum și experți în securitate.

Discuția a fost moderată de Gen. lt. (rez.) Ben Hodges, membru al Consiliului Consultativ al NSC și fost Comandant al Forțelor Terestre SUA în Europa.

Continue Reading

EVENIMENTE

ICI București organizează Digital Innovation Summit Bucharest, ediția extinsă 2025, în perioada 8-11 aprilie. Înscrierile sunt deschise

Published

on

© ICI București

ICI București – Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică organizează o ediție extinsă DISB – Digital Innovation Summit Bucharest, eveniment axat pe tehnologie și inovație. Acesta se va desfășura în perioada 8-11 aprilie și va aduce în prim-plan cele mai recente tendințe și soluții tehnologice prin participarea unor lideri de industrie, startup-uri inovatoare, experți în tehnologie și reprezentanți ai sectorului public și privat din întreaga lume. Înscrierile pentru DISB 2025 sunt acum deschise. Pentru mai multe informații și pentru a vă înregistra, accesați www.disb.ro.

„Digital Innovation Summit Bucharest oferă un cadru unic pentru schimbul de idei și dezvoltarea de soluții inovatoare. Ediția din 2025 va aduce împreună experți de top și lideri din industrie pentru a discuta provocările și oportunitățile aduse de tehnologiile emergente. Ne dorim să contribuim activ la construirea unui viitor digital mai sigur, mai rezilient și mai sustenabil.” a declarat Adrian-Victor Vevera, director general ICI București.

DISB 2025 reprezintă o platformă de excelență pentru schimbul de cunoștințe, networking și explorarea celor mai noi evoluții tehnologice. Evenimentul va aborda teme esențiale, precum inteligența artificială (AI), blockchain, cloud computing, securitate cibernetică, tehnologii financiare (FinTech), sustenabilitate digitală și multe altele.

DISB 2025 reunește cinci evenimente-cheie care acoperă aspecte critice ale inovației digitale: ediția cu numărul 8 a Critical Infrastructure Protection Forum (CIP Forum), ediția cu numărul 4 a International Conference on Cyber Diplomacy (ICCD), ediția cu numărul 20 a International Conference on Virtual Learning (ICVL), ediția cu numărul 23 a Conferinței Naționale de Învățământ Virtual – CNIV 2025, precum și prima ediție a Blockchain Intelligence Forum. Totodată, summitul va găzdui Adunarea Anuală a EURODEFENSE (RIE), consolidându-și poziția ca platformă de dialog și colaborare în domeniul securității și inovației digitale.

DISB 2025 va oferi participanților o varietate de sesiuni interactive, inclusiv prezentări, paneluri de discuții, workshop-uri și o zonă expozițională, unde vor fi expuse cele mai recente produse și servicii din domeniul tehnologic. Evenimentul va facilita interacțiunea directă între experți și participanți, creând un cadru propice colaborării și dezvoltării de parteneriate.

Continue Reading

Facebook

Concrete & Design Solutions

Concrete-Design-Solutions

INCAS - Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Aerospațială „Elie Carafoli”

Advertisement
MAREA BRITANIE8 hours ago

Ilie Bolojan participă sâmbătă la videoconferinţa convocată de premierul britanic Keir Starmer după discuțiile SUA – Ucraina de la Jeddah

G78 hours ago

Canada: Mark Carney a preluat mandatul de premier de la Justin Trudeau cu mesajul că țara “nu va face parte niciodată din SUA”

CONSILIUL EUROPEAN10 hours ago

Antonio Costa îi convoacă pe liderii UE la summitul Consiliului European axat pe competitivitate, apărare și Ucraina. Va avea loc o primă dezbatere privind viitorul buget pe termen lung

NATO11 hours ago

Secretarul general NATO deschide ușa normalizării “pas cu pas” a relațiilor cu Rusia după încheierea războiului: Să nu fim naivi cu privire la ruși, dar Rusia este acolo, nu va dispărea

U.E.13 hours ago

“Germania s-a întors!”, exclamă Merz după acordul istoric privind creșterea datoriei pentru a finanța înarmarea: “Germania își aduce marea contribuție la apărarea libertății și păcii în Europa”

RUSIA13 hours ago

Trump anunță că SUA au avut “discuții foarte bune și productive” cu Putin: Este o șansă foarte bună ca acest război să se încheie

U.E.14 hours ago

UE salută finalizarea negocierilor pentru Tratatul de Pace dintre Armenia și Azerbaidjan

ROMÂNIA14 hours ago

Premierul Marcel Ciolacu: Livrarea primelor automobile complet electrice fabricate de Ford Otosan este o realizare ce subliniază puterea unui parteneriat solid

CONSILIUL EUROPEAN14 hours ago

Bolojan se va consulta cu Guvernul înainte de summitul Consiliului European: Vor fi două categorii de fonduri pentru apărare, unele gestionate la nivel național și altele integrat european

COMISIA EUROPEANA15 hours ago

Raport Comisia Europeană: 70% dintre consumatorii europeni au încredere că drepturile lor sunt respectate de comercianți, însă riscurile online persistă

ROMÂNIA14 hours ago

Premierul Marcel Ciolacu: Livrarea primelor automobile complet electrice fabricate de Ford Otosan este o realizare ce subliniază puterea unui parteneriat solid

INTERNAȚIONAL1 day ago

Zelenski denunță manipularea Rusiei privind un armistițiu: Lui Putin îi este teamă să îi spună direct lui Trump că dorește să continue acest război

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI3 days ago

Extremismul și populismul nu aduc bani și nu construiesc spitale, subliniază vicepreședintele PE Victor Negrescu, prezentând eforturile depuse pentru a aduce mai multe fonduri UE în România

COMUNICATE DE PRESĂ4 days ago

Președintele Consiliului Județean Cluj, după sosirea celor 34 de microbuze electrice achiziționate cu fonduri de redresare: Facilitează accesul tinerilor la școală, asigurându-le dreptul la educație

BANCA EUROPEANĂ DE INVESTIȚII1 week ago

Vicepreședintele BEI, Thomas Östros, subliniază importanța parteneriatelor pentru a răspunde nevoii universale de acces echitabil la servicii medicale: Provocările în acest domeniu nu cunosc granițe

CONSILIUL EUROPEAN1 week ago

Ilie Bolojan: Semnarea acordului SUA-Ucraina privind mineralele, o “bază bună” pentru dialog transatlantic aprofundat către o soluție de pace

NATO1 week ago

Nu putem vorbi de securitate la Marea Neagră fără Turcia, afirmă Ilie Bolojan într-un semnal al susținerii României pentru rolul Turciei în securitatea europeană

CONSILIUL EUROPEAN1 week ago

Ilie Bolojan, după primul său Consiliu European: Am stabilit ca prioritară întărirea flancului estic, de la Baltică la Marea Neagră. Prioritățile militare ale României vor fi stabilite în comun cu NATO

CONSILIUL EUROPEAN1 week ago

Ilie Bolojan: România nu va trimite trupe în Ucraina, ci poate fi un hub logistic pentru alte trupe; România va participa la reuniunea șefilor apărării de la Paris

ROMÂNIA1 week ago

Premierul Marcel Ciolacu: Când românii mai aud vreun mistic care le spune că nu avem nevoie de banii europeni, să se gândească cum ar fi arătat astăzi România fără această sursă importantă de finanțare

Trending