Cartea “Winston Churchill. Tânărul titan”, lansată la BOOKFEST 2014, în prezenţa ambasadorului George Cristian Maior

winston-churchill-tanarul-titan_1_produsAstazi, 30.05.2014, in cadrul Targului de carte BOOKFEST ce se desfasoara in Complexul Expozitional Romexpo, incepand cu orele 15.00, in Corpul C, a avut loc lansarea unui volum dedicat lui W. Churchill, coordonat de E.S. Ambasador George Cristian Maior. 

“Winston Churchill. Tânărul titan” de Michael Shelden. 

Cartea lui Shelden urmareste biografia lui Winston Churchill incepand din 1901, anul debutului sau ca parlamentar, si pana in 1915, cand, dupa dezastrul militar de la Gallipoli, este nevoit sa demisioneze din functia de Prim Lord al Amiralitatii. Este rastimpul in care se formeaza uriasa sa personalitate politica, este vremea ascensiunii sale fulminante ca om politic: primul discurs in Camera Comunelor, in calitate de conservator, trecerea in tabara liberalilor, aparitia in Cabinetul britanic, mai intai ca subsecretar de stat la Ministerul Coloniilor, mai apoi ca presedinte al Consiliului Comertului si ministru de interne, pana la prima pozitie in Amiralitate. Este povestea unui Winston Churchill animat de un avant romantic surprinzator, daca ne raportam la imaginea, mult mai prezenta in constiinta noastra, a personajului politic decisiv din anii celui de al Doilea Razboi Mondial. In paralel cu viata politica, Shelden prezinta si evolutia vietii sale private, cu iubirile sale neimpartasite, casatoria cu Clementine Hozier, nasterea copiilor.

 

One Response to Cartea “Winston Churchill. Tânărul titan”, lansată la BOOKFEST 2014, în prezenţa ambasadorului George Cristian Maior

  1. Sorin 29/04/2018 at 13:43

    Mda,o carte despre una dintre cele mai sinistre figuri din istorie…

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.