Connect with us

GALA PREMIILOR MARII LOJI

VIDEO Castigatorii Galei Premiilor Marii Loji, Editia a IV-a, 2014

Published

on

Marea Loja Nationala din Romania (MLNR) si Academia Romana au anuntat, sambata seara, la Ateneul Roman, castigatorii celei de-a IV-a Editii a Galei Premiilor Marii Loji, la care caleaeuropeana.ro a avut onoarea de a fi partener media, alaturi de TVR2, care a transmis evenimentul LIVE. CLICK AICI pentru a viziona inregistrarea evenimentului.

PREMIUL GRIGORE MOISIL

Acad.EMIL BURZO a publicat in anul 2013, ca unic autor, la prestigioasa Editura SPRINGER in cadrul proiectului „condensed matter. Magnetic properties of non-metallic inorganiccompounds based on transition elements” 2 volume de 307 pagini, respectiv 490 pagini sub titlu “Tectosilicates” LANDOLT-BOERNSTEIN HANDBUCH.
PREMIUL HENRI COANDĂ

RADU MUNTEANU pentru lucrarile “Retele radio cu mobilitate ridicata” Editura mediamira 2013; “Metode numerice pentru detectia semnalelor radio” Editura Mediamira 2013si “Compatibilitatea electromagnetica in medii de comunicatii radio” Editura Academiei Romane 2013.
PREMIUL CAROL DAVILA

Prof. Univ. Dr. GHEORGHE BURNEI – Profesor de Chirurgie şi Ortopedie Pediatrică la Universitatea de Medicină şi Farmacie Carol Davila Bucureşti ; Şef de Clinică Chirurgicală la Spitalul de Urgenţă pentru Copii “Maria Sklodowska Curie” Bucureşti, pentru lucrarea: “Proximal congenital radial-ulnar synostosis and synchondrosis; pathogenic concept and a newtherapeutic method.” Burnei Gheorghe, Ghiţă RA, Pârvan AA, Japie E, Gavriliu Ş, Georgescu I, El Nayef T, Tiripa I, Hamei Ş.; Revista Journal of Medicine and Life 2013 Dec 15 nr.6(4):365-8.

PREMIUL NICOLAE TITULESCU

ADRIAN KOZJACSKI – Sef de Misiune Ambasada Romaniei in Afganistan.

PREMIUL EUGENIU CARADA

MIHAELA IFRIM – “Ciclul economic. Dualismul monetaro-real”, Editura Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, 2013.

PREMIUL SPIRU HARET

Prof. Univ. Dr. LIDIA SIMONA SAVA, Universitatea de Vest din Timisoara, Facultatea de Sociologie si Psihologie, Departamentul de Stiintele Educatiei, Director Institutul Roman de Educatie a Adultilor, pentru lucrarea “Repere pentru dezvoltarea sistemului de profesionalizare a practicienilor din educatia adultilor”, Editura Universitatii de Vest 2013.

PREMIUL CONSTANTIN BRÂNCUŞI

Vilonist si Prof. Univ. Dr. GABRIEL CROITORU pentru Turneul national “Vioara lui George Enescu la sate” si pentru Turneul national “Duelul viorilor”.

mm

“Consider ca Arta si Cultura, Învatamântul, Educatia si Stiintele, Diplomatia, Economia, precum si Medicina, reprezinta directiile prin care Masoneria Româna doreste sa se implice în recunoasterea si promovarea valorilor nationale la cel mai înalt nivel. Multumesc tuturor celor care au contribuit în fiecare an la realizarea acestui eveniment, si, mai ales, managerului de proiect, Remus Borza. Întelegem cu totii ca este vorba despre un efort comun în promovarea, aducerea si mentinerea României pe locul fruntas pe care îl merita în Europa si în lume”, a declarat Marele Maestru al Marii Loji Nationale din Romania, dr. Radu Balanescu, ales, in acest an, Secretar Executiv al Conferintei Mondiale a Marilor Loji Masonice Regulare.

Gala Premiilor M.L.N.R.  îşi propune să promoveze şi să recompenseze spiritul creator, inovator şi inventiv al poporului român în domenii vitale pentru destinul nostru colectiv.

DESPRE MLNR

mlnrPremiile se acordă tuturor cetăţenilor români rezidenţi sau nerezidenţi pe teritoriul României, indiferent de sex, religie sau vârstă, masoni sau profani, care, în cursul anului anterior decernării premiilor, au realizat o lucrare, o descoperire, invenţie sau inovaţie, au emis o teorie, teoremă, ecuaţie, au pus la punct o tehnică, metodă, procedeu cu impact macro-social într-unul dintre cele 7 domenii premiate sau, prin exercitarea profesiei ori a demnităţii publice, au adus importante servicii ori beneficii ţării. Fiecare dintre cele sapte premii este in valoare de zece mii de euro.
“Gala Premiilor Marii Loji Naţionale din România se bucură de sprijinul societăţii civile, al Academiei Române şi a 12 Universităţi de renume din ţară. Suntem bucuroşi să avem alături peste 700 de personalităţi din mediul academic, universitar, cultural, dar şi bancar, diplomatic şi politic care ne-au onorat cu prezenţa la fiecare dintre cele trei ediţii precedente ale Galei. Mai mult decât atât, suntem încrezători că au înţeles necesitatea acestui proiect inedit în România, al cărui succes îl sărbătorim la această cea de-a patra ediţie”, a declarat Remus Borza, organizatorul Galei.

sponsori

GALA PREMIILOR MARII LOJI

Marea Lojă Națională din România și Academia Română au anunțat câștigătorii Ediției a IX-a a Galei Premiilor MLNR

Published

on

© Calea Europeana/Zaim Diana

Marea Loja Naţională din România (MLNR) a organizat vineri, 21 iunie 2019, în parteneriat cu Academia Română, la Ateneul Român, cea de-a IX-a ediţie a Galei Premiilor MLNR. 

Marea Lojă Națională din România și Academia Română au anunțat câștigătorii celor 6 domenii de referință:

Premiul Grigore Moisil științe exacte : dr. Radu Purice cercetător științific grad1 la Institutul de matematica Simion Stoilov

Premiul Henri Coandă pentru științe aplicate : dr. Volker Wollmann

Premiul Carol Davila medicina:Prof.univ.dr. Victor Jinga

Premiul Eugeniu Carada economie:Acad. Victor Axenciuc

Premiul Spiru Haret, educație, mediu,IT: prof.univ.dr. Anton Adamuț

Premiul Constantin Brâncuși arta, cultura: prof .dr. Octavian Lazar Cosma

 

Citiți și: Marele Maestru al Marii Loji Naționale din România, Radu Bălănescu, la Gala Premiilor MLNR: „Societatea românească promovează un pact pentru o cale europeană”

 

CaleaEuropeană.ro a fost partener media și în acest an și a transmis live „Gala premiilor MLNR”:

Partea I 

Partea a II-a

Premiul Grigore Moisil științe exacte : dr. Radu Purice – cercetător științific grad1 la Institutul de matematica Simion Stoilov

”Mulțumesc Mari Loji Naționale pentru punerea în valoare a cercetării științifice și creativitaea românească. Mă simt onorat că o parte din rezultatele obținute de mine au fost apreciate de comisia de evaluare.”

Informații despre activitatea dr. Radu Purice: Cele două lucrări publicate în colaborare de domnul Radu Purice în anul 2018 în Communications in Partial Differential Equations (revistă cotata ISI în primele 10% pe domeniul Matematică) sunt parte a unui grup de cinci lucrări, dintre care una apărută la sfârşitul anului 2017 în Journal of Functional Analysis şi două apărute la începutul anului 2019 în Reviews in Mathematical Physics şi respectiv în Journal of Spectral Theory.

Metoda cuantificării Weyl magnetice şi respectiv calculul pseudodiferenţial magnetic, dezvoltate de Radu Purice împreună cu diferiţi colaboratori într-o serie de lucrări publicate începând din 2002, este utilizată pentru a extinde posibilităţile de descriere matematică riguroasă a unei clase de fenomene de transport cuantic în câmp magnetic, printre care şi bine-cunoscuta metodă din fizica solidului a substituţiei Peierls-Onsager.

Premiul Henri Coandă pentru științe aplicate : dr. Volker Wollmann cu Seria de Volume I-VII ale tratatului “Patrimoniul preindustrial si industrial in Romania”, apărute in perioada 2010 – 2018.

 

”Vă transmit înalte aprecieri pentru gestul pe care l-ați făcut. Onorată asistenă, iluminați ai acestui spațiu, ceea ce faceți dumneavoastră în această seară este cel mai inalt nivel al patriotismului. Vă mulțumim!”

Informații despre activitatea dr.Volker Wollmann:În literatura română există puţine cărţi care să trateze istoria tehnicii româneşti, acestea fiind scrise, în marea lor majoritate, de ingineri. Doar trei istorici au abordat înainte de 1989 acest subiect: Nicolae Iorga, C.C. Giurescu şi Ştefan Pascu. Dr. Volker Wollmann este cel de-al patrulea istoric care, dispunând de instrumentele moderne de cercetare, abordează o astfel de temă. Subiectul cercetărilor sale, Patrimoniului preindustrial şi industrial în România, este unul inedit, fiind prima abordare în România a unei astfel de teme.

Nici pe plan mondial un astfel de subiect de cercetare nu a fost abordat (cu câteva excepţii în Franţa şi Germania). Cunoştinţele din domeniu, metodele şi mijloacele moderne de investigare pe care le stăpâneşte, precum şi pasiunea pentru subiectul abordat, au făcut ca autorul să publice, într-o perioadă scurtă de timp (2010-2018), şapte volume ale tratatului intitulat Patrimoniului preindustrial şi industrial în România, însumând peste 2.500 de pagini. Bogatul material imagistic cuprins în cele şapte volume (peste 6.000 de fotografii), alese cu mult profesionalism şi de o calitate excepţională, sunt de o valoare inestimabilă pentru patrimoniul industrial românesc. 

Volumele tratatului abordează cvasitotalitatea domeniilor privind patrimoniul tehnic în Romania: minele de metale şi nemetale, industria siderurgică, industria lemnului şi hârtiei, carierele de calcar şi piatră, industria sticlei, industria textilă, industria morăritului şi a prelucrării produselor agricole, construcţiile, căiile de comunicaţii, ceasurile publice din România, monumente funerare, etc.

Cariera profesională a Dr. Wollmann (profesor de istorie la Reşiţa, fondator şi director al Muzeului din Reşiţa, fondator al revistei Banatica, cercetător la Institutul de Istorie şi Arheologie din Cluj Napoca precum şi la Muzeul German al Mineritului din Bochum, Director al Muzeului Transilvănean din Gundelsheim (Germania), profesor la Universitatea din Alba Iulia l-a condus spre alegerea unui astfel de subiect de cercetare.

A fost unul din primii istorici care a făcut cercetări sistematice şi riguroase în arealul Banatului Montan pentru descoperirea, cercetarea şi recuperarea artefactelor legate de activitatea minieră şi metalurgică din această zonă care reprezintă leagănul industrializării României.

Munca de căutare în arhivele marilor întreprinderi din România s-a împletit cu vizitele în teren pentru fotografierea unor site-uri ale industriei încă nedispărute şi cu documentarea sistematică în bibliotecile din ţară şi din străinătate (Austria, Ungaria, Germania).

Acum, în era internetului, când pentru documentarea unui subiect nu găsirea informaţiilor este principala problemă ci ierarhizarea valorică a acestora scoate în evidenţă valoarea deosebită a tratatului Dr. Wollmann pentru istoriografia românească.

Printr-un efort deosebit, atât intelectual cât şi fizic şi financiar, depus pentru recuperarea acestui tezaur, Dr. Wollmann a adus un extraordinar serviciu României, realizând de unul singur, printr-o muncă de o viaţă, ceea ce nu au realizat instituţii întregi.

Premiul Carol Davila medicina:Prof.univ.dr. Victor Jinga

”O stare de recunoștință te ajută să obți mai mult decât ai obținut, mulțumesc Academiei Române pentru nominalizare și Mari loji.  Obținerea acestui premiu, inseamnă un plus de incredere, un moment de innoire, o încurajare, o activitate ulterioară cu care să continuăm.”

Prof. Univ. Dr. Viorel JINGA cu studiul ”Randomized Phase II Study Evaluating Akt Blockade with Ipatasertib, in Combination with Abiraterone, in Patients with Metastatic Prostate Cancer with and without PTEN Loss”. Studiul a fost publicat in revista ”Clinical Cancer Research”, revista indexata ISI, de prestigiu, cu factor de impact peste 10.

Informații despre activitatea dr. Viorel Jinga: Activitatea știintifică, profesională și academică a domnului Prof. Univ. Dr. Viorel JINGA se remarcă în domeniul urologiei și uro-oncologiei. Proiectele sale de cercetare în domeniul uro-oncologiei au contribuit la o mai buna înțelegere a acestei patologii, în scopul diagnosticului, evaluării prognosticului, dar și a opțiunilor de tratament.

Cercetările efectuate în cadrul patologiei cancerului de prostată au fost axate pe markerii de diagnostic și prognostic, precum și pe opțiunile terapeutice. El și-a condus cercetările ca responsabil de proiect (din partea Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” Bucuresti) într-unul din, probabil cele mai importante proiecte de cercetare internațională care s-a desfășurat și în Romania, intitulat “Genetic prostate cancer variants as biomarkers of disease progression”, sub acronimul ProMark, intre 2008 si 2013. Scopul proiectului care a inclus un lot de 1000 de pacienți cu cancer de prostată și 1000 de pacienți în lotul martor, a fost de a transpune ultimele descoperiri în materie de genetică a cancerului de prostată în biomarkeri cu utilitate clinică, care sa fie folosiți în prognosticul evoluției acestui tip de neoplazie. 

Premiul Eugeniu Carada economie:Acad. Victor Axenciuc

Victor AXENCIUC, Membru de onoare ala Academiei Romane cu lucrarea “Progresul economic al României. Serii statistice seculare 1860-2010 Agricultura, cuprinde 804 pagini, apărută în anul 2018 la Editura Academiei Romane.

„Trebuie să returnez societății, comunității în care am trăit și trăiesc, rezultatele activității mele. Vă mulțumesc.”

Informații despre activitatea lui Victor Axenciuc: Este născut la 12 februarie 1928, în Vlăsinești, județul Botoșani. După absolvirea Academiei de Studii Economice (1951), a desfășurat timp de peste o jumătate de veac activitate didactică, pe întregul parcurs de la asistent la profesor universitar și conducător științific de doctorat. Din 1980, ca cercetător la Institutul de Economie Națională, a inițiat și condus cercetări în domeniul istoriei economiei naționale. Cercetarea structurilor de ramură, a nivelului, a profilului și stadiului economiei naționale au constituit obiective prioritare dezvoltate de profesorul Victor Axenciuc.

Peste 30 de volume de mari dimensiuni însumând zeci de mii de pagini, contribuții generoase la lucrări colective, mai mult de 290 de studii și cercetări apărute în reviste de prestigiu din țară și străinătate alcătuiesc o carte de vizită impresionantă pe care niciun biograf de bună credință nu ar putea-o cuprinde într-un crâmpei de Laudatio sau de caracterizare a savantului – în toată deplinătatea cuvântului – Victor Axenciuc.

Dintre lucrările sale mai recente menționăm: „Legiferarea și instituționalizarea economiei moderne în România. 1856-1914” (2006); „Formarea sistemului industrial modern în România. 1939-1914” (2008); „Economia națională a României în perioada 1859-1939” (2008); „Produsul Intern Brut în România. 1862-2000. Serii statistice seculare și argumente metodologice” (2 volume, 2011).

Premiul Spiru Haret, educație, mediu,IT: prof.univ.dr. Anton Adamuț

Prof.univ.dr. Anton Adămuţ cu lucrarea : Amicus Plato sed magis amica veritas. Istoria spusei de la Homer la Tarski , Institutul European, Iași, 2018.

Premisa de la care pleacă această carte Sub este forma în care verbul se odihnește. Lucrurile simple sunt necesare, iar cele complicate nu sunt necesare.Dacă ar fi să vă intreb unde se află adevărul, mi-ați spune că la mijloc, dar după ce am scris această carte, adevărul nu se află la mijloc. Vreau să mulțumesc Mari Loji Naționale din România, Academiei Române și universităților care au făcut posibilă această gală.”

Informații despre activitatea dr. Anton Adămuț: Autorul probează o exelentă cunoaştere a celor mai rafinate doctrine filosofice, a stoicismului, scepticismului, a lui Homer, Socrate, Platon şi Aristotel, a doctrinelor de inspiraţie orientală, a misticilor religioşi, a Evangheliilor, a Faptelor, dar şi a pământenilor noştri, (care sunt prea mulţi pentru a-i enumera aici) în ceea ce priveşte acest loc comun al spusei: Amicus Plato sed magis amica veritas.

Autorul lucrării, Prof. Univ. Dr. Anton Adămuț este Licențiat în Filosofie, Facultatea de Filosofie, Universitatea “Al. I. Cuza” Iași, 1986, Licențiat în Teologie, Facultatea de Teologie Româno-Catolică, Universitatea din București, 2000. Doctor în Filosofie din 1995 și Prodecan al Facultății de Filosofie și Știinte Social-Politice, Universitatea „Al. I. Cuza”, Iași.

Premiul Constantin Brâncuși arta, cultura: prof .dr. Octavian Lazar Cosma

Prof. dr. Octavian Lazăr Cosma, cu lucrarea : Pagini din istoria muzicii românești. Partea I. Cristalizări. Partea a II-a. Afirmări

”Sunt foarte surprins de invitația care mi s-a înmânat de a fi prezent la această manifestație. Nu mă așteptam la un premiu și mulțumesc celor care m-au nominalizat, pentru că  interesul către muzicologie este destul de modest în general.”

Informații despre activitatea despre prof.univ. dr. Octavian Lazăr Cosma: Este o personalitate recunoscută a muzicologiei românești, membru titular al Secției de arte, arhitectură și audiovizual a Academiei Române, fost președinte al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România, doctor honoris cauza al Academiei de Muzică ”Gheorghe Dima” din Cluj și al Universității de Arte ”George Enescu” din Iași, binecunoscut în plan național și internațional prin activitatea de peste 50 de ani în domeniile cercetării muzicologice și învățământului muzical universitar, având discipoli în întreaga lume.

A publicat 23 de cărți și peste 200 de studii și articole consacrate creației muzicale autohtone, din care menționăm Hronicul muzicii românești, 9 volume, Hronicul Operei Române din București, 4 volume, Oedipul enescian și peste 80 de articole în New Growe Dictionary of Music. În 1990 a deschis linia de doctorat la Conservatorul din București unde are peste 30 de doctori atestați

Este membru al American Musicological Society, membru în comitetul editorial al revistei Musicological Research și a susținut conferințe și manifestări științifice internaționale. Prin activitatea sa de excepție în diferite foruri și comisii naționale precum Comisia Națională UNESCO și Consiliul Institutului Cultural Român, a fost distins printre altele cu Premiul Academiei Române și Ordinul ”Meritul Cultural” în rang de comandor.

Continue Reading

GALA PREMIILOR MARII LOJI

Marele Maestru al Marii Loji Naționale din România, Radu Bălănescu, la Gala Premiilor MLNR: „Societatea românească promovează un pact pentru o cale europeană”

Published

on

© Radu Bălănescu, Marele Maestru al Marii Loji Naționale din România

Marea Loja Naţională din România (MLNR) a organizat vineri, 21 iunie 2019, în parteneriat cu Academia Română, la Ateneul Român, cea de-a IX-a ediţie a Galei Premiilor MLNR. 

În deschiderea Galei, Marele Maestru al Marii Loji Naționale din Romania, Doctor Universitar, Radu Balanescu, „încărcat de optimism” a transmis un mesaj celor prezenți. 


”Pentru a IX-a oară ne întâlnim sub cupola Ateneului român pentru a aduce recunoștință celor care și-au dedicat viața cercetării și științei și care fac din România un nume extraordinar de important pe harta Europei și a lumii. Vin încărcat de optimism, în sfârșit societatea românească promovează dialogul, promovează prin factori decidenți extremi de importanți un pact pentru o cale europeană, pentru că România face parte din Europa și noi trebuie să promovăm cu toții acest lucru. Dialogul promovează un pact pentru o continuare la cote cât mai înalte pentru un parteneriat strategic cu Statele Unite ale Americii, pentru că avem nevoie de acest lucru și pentru că este normal să o facem din poziția noastră geostrategică. Sunt optimist pentru că în sfârșit vedem foarte multă lume reunită pentru binele României și pentru  progres.” 

CaleaEuropeană.ro a fost partener media și în acest an și a transmis live „Gala premiilor MLNR”:

Partea

Partea a II-a

Marea Lojă Națională din România și Academia Română au anunțat câștigătorii celor 6 domenii de referință:
 • Premiul Grigore Moisil științe exacte : dr. Radu Purice cercetător științific grad1 la Institutul de matematica Simion Stoilov
 • Premiul Henri Coandă pentru științe aplicate : dr. Volker Wollmann
 • Premiul Carol Davila medicina:Prof.univ.dr. Victor Jinga
 • Premiul Eugeniu Carada economie:Acad. Victor Axenciuc
 • Premiul Spiru Haret, educație, mediu,IT: prof.univ.dr. Anton Adamuț
 • Premiul Constantin Brâncuși arta, cultura: prof .dr. Octavian Lazar Cosma

Continue Reading

GALA PREMIILOR MARII LOJI

MLNR organizează, vineri, 21 iunie, a IX-a ediție a Galei Premiilor MLNR

Published

on

Marea Loja Naţională din România (MLNR) organizează, vineri, 21 iunie a.c., în parteneriat cu Academia Română, la Ateneul Român, cea de-a IX-a ediţie a Galei Premiilor MLNR. Calea Europeană este partener media al Galei și va transmite  LIVE evenimentul pe platforma caleaeuropeana.ro și pe pagina de Facebook Calea Europeană, începând cu ora 19.00.

La eveniment vor participa reprezentanţi din mediul academic, universitar, cultural, bancar, diplomatic şi politic din România.

Partea I

Partea a II a

 

Marea Loja Nationala din România va decerna in cadrul festivității organizate la Ateneul Român, 7 premii a câte 5.000 Euro fiecare, pentru urmatoarele domenii de referință:

 • Premiul GRIGORE MOISIL pentru Științe Exacte;
 • Premiul HENRI COAND` pentru Științe Aplicate;
 • Premiul CAROL DAVILA pentru Medicină;
 • Premiul EUGENIU CARADA pentru Economie;
 • Premiul NICOLAE TITULESCU pentru Diplomație și Politologie;
 • Premiul SPIRU HARET pentru Educație, Mediu, IT;
 • Premiul CONSTANTIN BRÂNCUȘI pentru Artă și Cultură.

Premiile poartă numele unor personalități reprezentative pentru domeniul de referință și care au aparținut celei mai respectabile confrerii din lume – masoneria.
Gala Premiilor M.L.N.R., aflată la a noua editie, își propune să promoveze și să recompenseze spiritul creator, inovator și inventiv al poporului român în domenii vitale pentru destinul nostru colectiv.

 

Continue Reading

Facebook

U.E.1 hour ago

Franța, Lituania și Letonia propun UE un plan de protejare a alegerilor în Europa împotriva atacurilor cibernetice

Cristian Bușoi1 hour ago

Eurodeputatul Cristian Bușoi: România dependentă de cărbune are nevoie de timp pentru a asigura securitatea energetică în vederea tranziției ecologice

POLITICĂ2 hours ago

Ambasadoarea Franței în România, decorată de președintele Klaus Iohannis pentru contribuţia excepţională avută la dezvoltarea relaţiilor politico-diplomatice

U.E.2 hours ago

UE reia negocierile privind aderarea la Convenția Europeană a Drepturilor Omului. Cetățenii europeni ar putea contesta acțiunile UE la CEDO

ROMÂNIA3 hours ago

România susține o abordare coordonată în UE pentru restricționarea liberei circulații ca răspuns la pandemia COVID-19

U.E.3 hours ago

Germania transmite Regatului Unit că UE nu va accepta redeschiderea Acordului de retragere: Acest tratat internațional a fost semnat cu doar nouă luni în urmă și deja îl puneți sub semnul întrebării ?

NATO3 hours ago

Mircea Geoană, președintele Board-ului pentru inovare din cadrul NATO: Trebuie să păstrăm nealterată supremația tehnologică a Alianței

PPE4 hours ago

PPE solicită redefinirea relației cu China, „ca partener global esențial”, ținând cont de universalitatea valorilor fundamentale

COMISIA EUROPEANA4 hours ago

Comisia Europeană își exprimă încrederea deplină pentru vicepreședinta Vera Jourova, după ce premierul Ungariei i-a cerut demisia

U.E.5 hours ago

Premierul Viktor Orban, scrisoare către președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în care cere demisia vicepreședintelui Vera Jourova după ce aceasta din urmă l-a criticat pe liderul de la Budapesta

SUA1 day ago

Alegeri prezidențiale SUA: Ambasadorul Adrian Zuckerman explică procedura de vot prin corespondență pentru cetățenii americani din România

COMISIA EUROPEANA1 day ago

Uniunea Vamală: Comisia Europeană, nou plan de acțiune care să creeze condiții mai bune de funcționare, inovare și eficiență pentru vămile din UE

Marian-Jean Marinescu1 day ago

Eurodeputatul Marian-Jean Marinescu susține reducerea emisiilor de carbon în toate domeniile, dar cu condiția protejării locurilor de muncă în zonele afectate

CONSILIUL EUROPEAN1 week ago

Charles Michel, apel la liderii lumii la 75 de ani de la crearea ONU: Curajul nostru de astăzi va crea oportunități pentru ca generațiile de mâine să-și deschide aripile

ROMÂNIA2 weeks ago

Ludovic Orban, la începerea lucrărilor la conducta submarină Midia – MGD: Susținem investițiile în gaze naturale care pot genera dezvoltare economică și creșterea calității vieții

Dragoș Pîslaru2 weeks ago

Dragoș Pîslaru: România trebuie să găzduiască viitoarea agenție a UE pentru cercetări biomedicale. Nu mai putem rata o nouă ocazie

Dacian Cioloș2 weeks ago

Dacian Cioloș: Legătura dintre bani și valori și consolidarea resurselor proprii sunt două aspecte esențiale în reconstrucția proiectului european

COMISIA EUROPEANA2 weeks ago

Seceta pedologică din România, menționată de Ursula von der Leyen în pledoaria pentru salvarea ”planetei noastre fragile”: Am văzut tot ce se întâmplă în jurul nostru: de la incendiile din Oregon până la culturile din România distruse de cea mai puternică secetă de zeci de ani

COMISIA EUROPEANA2 weeks ago

Comisia Europeană va numi în premieră un coordonator anti-rasism care să lucreze direct cu societatea civilă și instituțiile

COMISIA EUROPEANA2 weeks ago

Ursula von der Leyen anunță investiții de până la 20% din valoarea fondului de redresare Next Generation EU pentru a pava „calea europeană spre era digitală”

Advertisement
Advertisement

Trending