Catalin Ivan: Daca M. Britanie franeaza accesul pe piata muncii, cerem sanctiuni dure in PE

Catalin_IvanLiderul europarlamentarilor PSD, Catalin Ivan, a declarat, joi, ca reprezentantii social-democratilor romani in PE vor cere sanctiuni dure impotriva Marii Britanii daca acest stat va introduce masuri suplimentare prin care sa franeze accesul pe piata muncii a romanilor si bulgarilor.

Vom urmari cu atentie daca vor exista masuri noi introduse de Guvernul Marii Britanii pe piata fortei de munca care sa ingreuneze accesul muncitorilor din Europa de Est si le vom taxa in Parlamentul European si vom interpela Comisia Europeana. Orice alta masura introdusa din 2014 reprezinta o incalcare a tratatelor si plaseaza Marea Britanie in afara Uniunii Europene”, a spus Ivan, citat de Ziare.com.

El a spus ca introducerea unor astfel de masuri suplimentare de la 1 ianuarie 2014 va conduce la o reactie dura in Parlamentul European din partea reprezentantilor PSD in PE.

“Deocamdata sanctionam intentii, pentru ca in Marea Britanie se vorbeste despre intentia de a introduce anumite masuri in plus. Au inteles ca in 2014 trebuie sa ridice orice restrictie pe piata muncii pentru muncitorii din Romania si Bulgaria. Deci, asta se va intampla de la 1 ianuarie. Daca vor introduce masuri suplimentare care sa franeze accesul pe piata muncii din Marea Britanie, atunci vom reactiona foarte dur, nu doar prin scrisori si prin interpelari”, a precizat Ivan.

El a mentionat ca exista in acest sens parghiile necesare la nivelul Parlamentului European, dar si al Comisiei Europene, institutie care vegheaza la respectarea tratatelor in vigoare.

“Sunt masuri pe care putem sa le luam in perioada urmatoare. Orice incalcare a Tratatului duce la masuri de infrigement din partea Comisiei Europene, ceea ce inseamna ca, daca un stat membru nu respecta angajamentele luate fata de Uniunea Europeana, plateste in diferite moduri. Sunt mai multe tipuri de sanctiuni. Niciun stat membru care incalca regulile si Tratatele Uniunii Europene nu ramane nesanctionat”, a spus Ivan.

Sursa: Ziare.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.