Cătălin Predoiu îi reproșează lui Victor Ponta 127 de promisiuni neonorate de USL

Cătălin Predoiu, candidatul desemnat al opoziției pentru funcția de prim-ministru, critică acțiunile guvernamentale ale puterii: ”Domnul Victor Ponta a prezentat în direct la televiziunea prietenului său, dl Ghiță, o enumerare a succeselor Guvernului său: 6 promisiuni electorale ale guvernării sale – 6 îndeplinite, deci o rată de succes de 100% – după model nord-coreean”.

În realitate, menționează acesta, programul de guvernare PSD – Ponta conține 159 de promisiuni (vezi aici), dintre care:

i) 23 de promisiuni au fost îndeplinite (14,5%);

ii) 127 de promisiuni au fost “uitate” sau s-au dovedit a fi minciuni grosolane (79,9%);

iii) 9 promisiuni sunt fie în curs de îndeplinire, fie au fost îndeplinite de guvernul anterior, fie nu intră în atribuțiile Guvernului, fie au fost îndeplinite doar parțial (5,6%).

Screenshot 2015-08-12 12.29.55

Aproape 80% din programul guvernului PSD – Ponta este neîndeplinit după aproape 4 ani în funcție, iar restul, cu rezultate incerte”, mai spune Predoiu. Primvicepreședintele PNL continuă cu alte exemple. ”În schimb, Ponta a declarat că dorește să continue până în decembrie 2016 ce a început:

1) risipirea și furtul banilor publici (vezi de ex. cazul Turceni devalizat de avocați)

2) blocajul sau dezorganizarea instituțională în administrație (azi toate ministerele și agențiile stau, nimeni nu mai face nimic, administrația este paralizată)

3) eșecul total al unor reforme majore (de ex., legea descentralizării administrative)

4) stoparea unor reforme majore (de ex., sistemul sanitar, al educației, al companiilor de stat și al administrației centrale și locale, dezastru la fondurile europene)

5) eșecul construcției de autostrăzi (niciun metru de autostradă contractat în mandatul V. Ponta, cele construite se surpă)

6) eșecul relansării capitalului autohton (vezi numărul de falimente în mandatul V. Ponta)

7) eșecul creșterii investițiilor străine (vezi prăbușirea lor în mandatul V. Ponta)

8) eșecul relansării pieței muncii și diminuării șomajului (vezi creșterea numărului de șomeri, în special în rândul tinerilor)

9) eșecul prevenirii corupției în propriul guvern (vezi numărul miniștrilor inculpați și condamnați)

10) eșecul apărării și promovării intereselor noastre economice acasă sau în străinătate (vezi cazul Rompetrol)”.

Mandatul PSD – Ponta este notabil doar prin groaznic de rușinoasa situație în care a adus țara – singura țară din UE condusă de un premier inculpat (pentru spălare de bani și evaziune fiscală).Guvernarea PSD este lipsită de curaj și responsabilitate. În fața eșecurilor, Ponta a arătat întotdeauna cu degetul spre alții. În fața reformelor a ezitat și s-a eschivat. A fost un premier pe cât de fricos, pe atât de demagog, pe cât de incompetent, pe atât de flecar”, atacă Predoiu.

”Dar cel mai grav lucru în prezent este faptul că ne propune, din nou – déjà-vu 2008 – un model economic riscant, axat pe creștere de deficit, cheltuieli bugetare exagerate și consum. ”Repet, din 159 de promisiuni concrete, sunt realizate doar 14%, deși suntem la finalul de mandat”, conchide candidatul opoziției la funcția de premier.

Pentru detaliile analizei lui Cătălin Predoiu, consultați aici.

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.