Cătălin Predoiu: Lipsa de credibilitate a Guvernului ar putea pune în pericol un nou acord cu FMI

Prim-vicepreședintele PNL Cătălin Predoiu susține că lipsa de credibilitate a Guvernului ar putea pune în pericol un nou acord cu Fondul Monetar Internațional. Potrivit unui comunicat remis CaleaEuropeana.ro, Predoiu este de părere că Guvernul Ponta nu a realizat reformele promise, fapt constatat și de delegațiile FMI și CE.

rp_predoi-300x187.jpg“Lipsa de credibilitate a Guvernului PSD-Ponta ar putea pune în pericol un nou acord, cu consecințe negative pentru România pe piețele financiare. Iată, deci, efectele politicii de înșelăciune în relațiile cu partenerii, dusă de Guvernul Ponta, politicii de restaurație a influenței politice în companiile de stat și politicii de propagandă și minciună publică dusă de același Guvern Ponta. Efectul este că interesul național de a avea o economie reformată a fost sacrificat pentru interesele financiare ale elitei politice pesediste și ale aliaților din arcul guvernamental”, afirmă Predoiu, într-o declarație de presă.

“Mai bine de un an de zile, pentru că datoriile politice către baronii PSD, incompetența și corupția Guvernului PSD-Ponta au prevalat în raport cu obligațiile de reformă asumate prin acordurile cu FMI și Comisia Europeană, n-am auzit decât declarații bățoase din partea Guvernului că nu avem nevoie de un nou acord cu FMI”, arată liberalul.

Predoiu susține că ”Ponta și miniștrii lui au jucat cartea naționalismului economic, deoarece în mai 2015 delegațiile FMI și CE au descoperit că Guvernul nu a făcut mai nimic din ce se angajase: privatizarea CFR Marfă, asigurarea unui management independent politic și profesionist în companiile de stat, reformele din sectorul energetic, schimbările nesustenabile din Codul fiscal, reorganizarea și raționalizarea rețelei de spitale, atingerea obiectivului MTO de deficit structural de 1% din PIB în 2015 și menținerea acesteia în viitor, stingerea arieratelor etc.„

“În loc să asume eșecurile și măcar să treacă la treabă să recupereze, Ponta a preferat o atitudine sfidătoare față de FMI, contrar intereselor României. Astăzi, după eșecul Guvernului în respectarea angajamentelor din acordul cu FMI și decredibilizarea guvernului român, Ponta se răzgândește și vrea din nou un certificat de bună purtare de la FMI”, completează liberalul.

 

.

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.