Catherine Ashton: UE este ingrijorata de situatia din Ucraina

catherine_ashtonUE este ingrijorata de situatia din Ucraina si se simte responsabila de a ajuta tara sa treaca peste criza actuala, a declarat Inaltul reprezentant al UE pentru Afaceri Externe, Catherine Ashton, intr-un discurs sutinut la Consiliul de Securitate al ONU privind cooperarea cu UE.

“In momentul de fata suntem ingrijorati de situatia din Ucraina. Simtim o responsabilitate de a ajuta aceste tari (n.r. Ucraina si Egipt) sa gaseasca o cale de iesire din criza.”, a sustinut inaltul oficial.

Catherine Ashton a subliniat importanta unor manifestari  pasnice si a respectarii dreptului la libera exprimare.

“Am fost in Ucraina de 3 ori in ultimele 2 luni si am vazut oameni care au stat pe strazile din Kiev in ultimele 85 de zile, in sprijinul modernizarii si progresului tarii. (…) Condamn cu fermitate expresiile de violenta care au avut loc si care continua in tara. Cei care au comis acte de violenta trebuie adusi in fata justitiei. Aceia care au responsabilitatea de a proteja drepturile poporului ucrainean la libertatea de exprimare trebuie sa se asigure ca aceste drepturi sunt protejate.”, a adaugat oficialul UE.

“Speram ca exista o cale de negociere pentru iesirea din criza politica actuala va fi gasita curand (…)” a incheiat Ashton.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.