CE anunţă un plan de ajutorare a Ucrainei în valoare de cel puţin 11 miliarde de euro

barroso gov.roComisia Europeană a prezentat miercuri un plan de ajutorare în valoare de “cel puţin 11 miliarde de euro” pentru Ucraina, cu o zi înaintea unui summit extraordinar pe tema crizei din această fostă republică sovietică.

“Comisia Europeană a identificat astăzi (miercuri) un program de ajutorare a Ucrainei. Aceasta este contribuţia noastră la summitul şefilor de stat şi de guvern de mâine (joi). În total, pachetul ar putea aduce o susţinere în valoare de cel puţin 11 miliarde de euro, în următorii doi ani, (sumă) provenind de la bugetul UE şi instituţiilor financiare europene”, a declarat preşedintele CE José Manuel Barroso, citat de Mediafax.

Preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, a anunţat  convocarea pentru joi a unei reuniuni extraordinare a şefilor de stat şi de guvern din UE pentru discutarea situaţiei din Ucraina.

Summitul ar urma să înceapă în jurul orei locale 11:30 (12:30 ora României) şi să dureze până în jurul orei 15:00 (16:00 ora României).

Şefii de stat şi de guvern din statele membre UE vor discuta ultimele evoluţii din Ucraina şi despre modalităţile în care situaţia poate fi detensionată, informează un comunicat postat pe site-ul Consiliului.

Mai multe declaratii ale preşedintelui CEAICI.

 

 

 

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.