Ce spune Nouriel Roubini, omul care vedea Grecia în faliment despre salvarea acesteia

Soluţiile adoptate de liderii din zona euro pentru salvarea zonei de la un colaps financiar ar putea sfârşi ca un autogol pentru regiune, consideră reputatul economist Nouriel Roubini, potrivit evz.ro.

Acesta a comentat, pe scurt, pe Twitter, cele trei mari măsuri decise de liderii din zona euro: reducerea cu 50% a datoriei Greciei, recapitalizarea băncilor şi întârirea Fondului European de Stabilitate Financiară (EFSF).

În opinia lui Roubini, aceste trei “scheme financiare” vor eşua, în lipsa restabilirii creşterii economice şi a competitivităţii. Iar în planul liderilor din zona euro s-a vorbit prea puţin despre aceste două aspecte importante, consideră prezicătorul crizei.

Acesta analizează motivele pentru care planul european va eşua în studiul “Ultima tragere la ţintă: Vor reuşi liderii zonei euro să stopeze criza?”, publicat de Roubini Global Economics şi redactat de Nouriel Roubini şi Megan Greene. Economiştii spun că liderii europeni au înţeles, în ultimele săptămâni, “că abordarea pentru criza din zona euro trebuie să fie cuprinzătoare şi trebuie să aibă multiple vârfuri de atac”.

Întrebat pe Twitter dacă ultima încercare a liderilor din zona euro va reuşi, în condiţiile în care depinde de care este obiectivul pe care îl ţinteşti, Roubini a răspuns: “Într-adevăr, se poate sfârşi prin a fi un autogol!”

Sursa articol: evz.ro

Sursa foto:stiri.rol.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.