Cea mai mare familie politică europeană salută realegerea ”liderului vizionar” în Germania: ”Angela Merkel este o mână fermă în vremuri nesigure”

Președintele PPE – cea mai mare familie politică pan-europeană – Joseph Daul, a salutat marți realegerea în funcția de cancelar al Germaniei a Angelei Merkel, pentru a patra oară, indicând faptul că succesul acesteia ”nu este numai german, ci și european”.

”Acțiunile cancelarului Merkel sunt ghidate pentru bunăstarea poporului german, păstrând în același timp binele unui continent. Angela Merkel este o mână fermă în vremuri nesigure. În ultimul deceniu, Uniunea Europeană s-a confruntat cu multiple crize și Germania a fost întotdeauna un partener de încredere pentru omologii săi europeni. Succesul Angelei Merkel nu este numai german, ci european. Acesta este motivul pentru care noul guvern a pus Europa în centrul acordului său de coaliție”, a transmis Daul, conform unui comunicat remis CaleaEuropeana.ro.

Președintele PPE, care se va întâlni cu Angela Merkel la summitul popularilor europeni de săptămâna viitoare la care va participa și președintele Klaus Iohannis, a precizat că cele mai importante teme pentru cursul viitor al UE sunt securitatea Europei, bugetul european și reforma zonei euro, subiecte pe care cancelarul german le va discuta cu președintele francez, astăzi, la Paris.

FOTO: European People’s Party/ Flickr

”PPE este bucuros să aibă în rândul său un lider vizionar, cum ar fi Angela Merkel, pentru a modela viitorul Uniunii Europene pentru generațiile următoare și pentru a se asigura că Uniunea Europeană continuă să fie unul dintre cele mai bune locuri pentru a trăi în lume”, a conchis Daul, în condițiile în care partidul Angelei Merkel – CDU – și partenerul său bavarez – CSU – fac parte din Partidul Popular European.

Citiți și Pe urmele lui Helmut Kohl și Konrad Adenauer: Angela Merkel, votată de 364 de parlamentari germani pentru al patrulea mandat de cancelar

Parlamentul german, Bundestagul, a confirmat-o miercuri pe Angela Merkel pentru al patrulea său mandat de cancelar, poziție preluată în anul 2005 și în cadrul căreia va guverna într-o așa-numită mare coaliție (Grosse Koalition – GroKo) cu social-democrații.

Citiți și Motorul franco-german revigorat pentru relansarea UE. Asemenea vizitei lui Emmanuel Macron la Berlin în 2017, Angela Merkel merge imediat după învestitură la Paris

De altfel, Angela Merkel merge astăzi la Paris pentru o întrevedere cu președintele francez, Emmanuel Macron, pentru a agrea propuneri comune pentru reformarea Uniunii Europene, în special cele care privesc zona euro, politica europeană privind migraţia şi apărarea europeană, inițiative ce vor prezentate apoi la summitul european ce va avea loc pe 22 şi 22 martie.

Franţa şi Germania au promis că vor da împreună un impuls relansării Uniunea Europeană, într-o perioadă în care forţele naţionaliste câştigă teren în contextul dezamăgirii unei părţi a populaţiei faţă de elitele politice tradiţionale, ca urmare a creşterii decalajelor sociale sau din cauza valului de migranţi veniţi din afara Europei.

 

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.