Cel mai influent grup politic european critică modificările legilor justiției: România merită un guvern care apără statul de drept, luptă pentru o justiție independentă și combate corupția

Grupul PPE consideră că în urma modificărilor ce sunt aduce legilor justiției din România, stateul de drept și independența justiției sunt în pericol.

Conform unui comunicat de presă remis Calea Europeană, președintele PPE, Joseph Daul califică aceste modificări drept unele care slăbesc România: “Astăzi este o zi tristă pentru România și pentru toți cetățenii români care au protestat în stradă pentru a apăra independența justiției. Separarea puterilor în stat este un pilon al democrației. Sistemul de justiție nu ar trebui pus niciodată sub control politic într-un stat membru al Uniunii Europene. Acțiunile majorității politice condusă de socialiști subminează statul de drept din România. Sunt simptome ale unei democrații bolnave.”

“Modificările legilor justiției și amputarea Direcției Naționale Anticorupție sunt alarmante. Prin intensificarea controlului asupra instituțiilor din România, socialiștii poate că își cresc puterea, dar slăbesc România. Sunt în joc stabilitatea și credibilitatea țării. Astfel, vrem să ne exprimăm tot sprijinul către magistrații, judecătorii, procurorii și toți oamenii care luptă împotriva corupției și pentru o justiție dreaptă și independentă în România. O justiție slăbită înseamnă mai multă corupție; mai multă corupție înseamnă mai multă sărăcie pentru oamenii obișnuiți”, a mai precizat liderul PPE.

Joseph Daul a adăugat că românii merită mai mult de la guvernanți: “Cu un an înainte de a prelua președinția Consiliului Uniunii Europene, oamenii din România merită un guvern care apără statul de drept, luptă pentru o justiție independentă și combate corupția.”

Președintele PPE și-a exprimat, totodată, „regretul profund cu privire la voturile UDMR, partid membru al PPE”, care sprijină guvernul socialist.
PPE este cel mai mare și mai influent partid politic de centru-dreapta la nivel european, care în prezent include 79 de partide și parteneri din 41 de țări, președinții Comisiei Europene, Consiliul European și Parlamentului European, 8 președinți din UE și 5 șefi de stat și de guvern din afara UE, 13 membri ai Comisiei Europene și cel mai mare grup din Parlamentul European.

One Response to Cel mai influent grup politic european critică modificările legilor justiției: România merită un guvern care apără statul de drept, luptă pentru o justiție independentă și combate corupția

  1. justinianus 25/12/2017 at 11:40

    Asta fiind popular pina in maduva oaselor, nu suporta guverne social democrate! Pe madam Pruna,chiar a incurajat-o sa modfifice legile -CP si CPP-chiar prin ordonanta de urgenta! Nu mai avem nevoie de “sfaturile” si lamentarile acestui politruc de Bruxels!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.