Connect with us

ROMÂNIA

Cele mai vizitate orașe ale lumii în anul 2017: Patru capitale europene în top 25. Câți turiști au venit în România

Published

on

Patru capitale europene și alte două orașe de pe continent se află într-un top al celor mai vizitate 25 de orașe ale lumii care arată că în anul 2017 a fost înregistrat un număr de turişti de aproximativ 1,2 miliarde de persoane la nivel mondial, 46% dintre aceştia alegând principalele 100 de oraşe considerate destinaţii de vacanţă.

Analiza Top 100 City Destinations, realizat de Euromonitor International arată că principala destinaţie turistică mondială, Hong Kong a înregistrat anul trecut 26 de milioane de vizitatori, numărul acesta aşteptându-se să crească la 44 milioane până în 2025, scrie CNN, potrivit Adevărul.

Pe locul al doilea se află Bangkok, cu 21,25 milioane de vizitatori, înregistrând o creştere de 10% faţă de anul precedent, iar pe locul al treilea se situează Londra, care a găzduit anul trecut un număr de 19,2 milioane de vizitatori.

În rândul celor mai vizitate 25 de orașe ale lumii se mai regăsesc Paris (locul 9 cu 14.26 milioane de turiști), Roma (locul 14 cu 9.6 milioane), Istanbul (locul 19 cu 8.6 milioane), Praga (locul 20 cu 8.5 milioane de vizitatori) și Barcelona (locul 23 cu 7.6 milioane).

Deși neinclus în acest top, Bucureștiul a avut în anul 2017 aproximativ 1.1 milioane de turiști. De asemenea, potrivit datelor furnizate de Institutul Național de Statistică 2017 a fost un an record ca număr de turiști. Peste 12 milioane de persoane și-au făcut vacanțele în România, dintre aceștia 22.8% au fost străini.

Cele mai 25 vizitate oraşe în 2017:

1) Hong Kong: 25,7 milioane (scădere de 3,2%).

2) Bangkok: 23,27 milioane (creştere de 9,5%).

3 Londra: 19,8 milioane (creştere de 3,4%).

4) Singapore: 17,6 milioane (creştere de 3,4%).

5) Dubai: 16,57 milioane (creştere de 11,2%).

6) Macao: 16,3 milioane (creştere de 5,9%).

7) Paris: 14,26 milioane (scădere de 0,9%).

8) New York City: 13,1 milioane (creştere de 3,6%).

9) Shenzhen, China: 12,96 milioane (creştere de 3,1%).

10) Kuala Lumpur: 12,8 milioane (creştere de 4,5%).

11) Phuket, Thailanda: 12 milioane (creştere de 14%).

12) Delhi, India: 10,26 milioane (creştere de 37,7%).

13) Tokyo: 9,7 milioane (creştere de 4,8%).

14) Roma: 9,6 milioane (creştere de 1,8%).

15) Taipei: 9,3 milioane (creştere de 1%).

16) Guangzhou, China: 9 milioane (creştere de 5,3%).

17) Mumbai, India: 8,9 milioane (creştere de 23,5%).

18) Mecca, Arabia Saudită: 8,7 milioane (creştere de 9,8%).

19) Istanbul: 8,6 milioane (scădere de 5,8%).

20) Praga: 8,5 milioane (creştere de 4,5%).

21) Miami, Florida: 8 milioane (creştere de 3,1%).

22) Seul: 7,66 milioane (scădere de14,9).

23) Barcelona, 7,6 milioane (creştere de 8,3%).

24) Pattaya, Thailanda: 7,3 milioane (creştere de 4,2%).

25) Shanghai: 7,2 milioane (creştere de 4,3%).

 

.

Robert Lupițu este redactor-șef, specialist în relații internaționale, jurnalist în afaceri europene și doctorand în domeniul reasigurării strategice a NATO. Robert este laureat al concursului ”Reporter și Blogger European” la categoria Editorial și co-autor al volumelor ”România transatlantică” și ”100 de pași pentru o cetățenie europeană activă”. Face parte din Global Shapers Community în cadrul World Economic Forum și este Young Strategic Leader în cadrul inițiativelor The Aspen Institute.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

ROMÂNIA

Papa Francisc inaugurează joi, 21 martie, noul centru de la SNSPA al Fundației Scholas Occurrentes, un proiect dedicat interconectării prin educație a tinerilor din întreaga lume

Published

on

Joi, 21 martie, la ora 17:00 (ora României), Papa Francisc va inaugura, în cadrul unei videoconferințe, noul centru al Fundației Scholas Occurrentes, din cadrul Şcolii Naționale de Studii Politice si Administrative (SNSPA) în București, România.

Noul centru, unic în Europa de Est, reprezintă un proiect mult-așteptat și care a putut fi realizat datorită semnării unui acord, la 26 februarie a.c, între José María del Corral, preşedinte la nivel global al Scholas Occurrentes, și rectorul SNSPA, prof. univ. dr. Remus Pricopie, în prezența conducerii tuturor structurilor academice ale universităţii. Centrul va fi coordonat de prof. univ. dr. Iordan Gh. Bărbulescu, preşedintele Senatului SNSPA, directorul Departamentului de Relaţii Internaţionale şi Integrare Europeană (SNSPA).

Videoconferința la care va participa Papa Francisc va fi transmisă din sediul Scholas Global, Palatul San Calixto, Vatican şi este realizată înainte de vizita pe care Suveranul Pontif o va face în România la sfârșitul lunii mai.

În timpul videoconferinței, Papa Francisc se va conecta și va ura bun venit altor noi sedii și proiecte ale Scholas și va primi tineri de diferite naționalități, participanți la diversele proiecte pe care această fundație le desfășoară în domeniul sportului, artei și a tehnologiei.

Ce reprezintă Scholas Occurrentes

Fondată în Argentina la inițiativa Papei Francisc, pe vremea când era arhiepiscop de Buenos Aires, Scholas Occurrentes este o organizație laică a dreptului pontifical, care generează spații pentru ca tinerii din întreaga lume să poată împărtăși experiențe educaționale care să evidențieze trăsăturile comune şi să elimine stereotipurile. Reţeaua coordonează în prezent 500.000 de membri din 191 de ţări aflate pe cinci continente. De asemenea, prin rețeaua sa, integrează mai mult de 446 000 de școli și rețele educaționale. Misiunea sa este de a realiza integrarea în societate a elevilor din mediile socio-economice dezavantajate, prin propuneri tehnologice, sportive și artistice care promovează educația din perspectiva culturii consensului.

Videoconferința poate fi urmărită prin streaming prin intermediul site-ului Scholas: www.scholasoccurrentes.org

Continue Reading

ROMÂNIA

Comisia Europeană: Activitatea României privind implementarea recomandărilor MCV s-a intensificat, cu perspectiva de a avea rezultate concrete în curând

Published

on

Foto: Guvernul României

Premierul Viorica Dăncilă a efectuat astăzi, 20 martie, o vizită de lucru la Bruxelles. Tot astăzi a avut loc a treia întânire dintre prim ministrul român și prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans. Reaminitim că întrevederile anterioare au avut loc atât în Bruxelles, cât și în București. 

“Prim-vicepreşedintele Frans Timmermans şi premierul român Viorică Dăncilă au avut o scurtă întâlnire şi au confirmat amândoi că discuţiile tehnice între Comisie şi autorităţile române avansează şi că activitatea privind implementarea recomandărilor Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV) şi a chestiunilor suplimentare identificate s-a intensificat cu perspectiva de a avea rezultate concrete în curând”, a spus purtătorul de cuvânt, relatează Agerpres.

Ultimele discuții de la București au fost constructive și au reprezentat o continuare a celor deja stabilite în cadrul întrevederii care a avut loc la Bruxelles, în data de 6 martie. Ambele părți au apreciat că este nevoie de un dialog constructiv și au convenit asupra pașilor de urmat în perioada următoare. Cei doi oficiali au punctat nevoia unei bune cooperări intre Executivul României şi Comisia Europeană, potrivit comunicatului oficial.

 

Continue Reading

POLITICĂ

Președintele Klaus Iohannis va primi premiul ”Garantul democrației” la Gala Tineretului Național Liberal

Published

on

©️ Calea Europeană/ Diana Zaim

Tineretul Național Liberal organizează sâmbătă, 23 martie, începând cu ora 18:00, la Centrul Internațional de Conferințe „Casino” din Sinaia, Gala Premiilor TNL „Mircea Ionescu Quintus”, eveniment ce are ca scop recunoașterea și promovarea activității tinerilor liberali din întreaga țară, informează un comunicat remis CaleaEuropeană.ro.

Gala din acest an se va bucura de prezența Președintelui României, Klaus Iohannis, și de participarea președintelui PNL, Ludovic Orban, și a unor candidați PNL la alegerile europarlamentare. De asemenea, la reuniune vor mai lua parte lideri locali liberali și aproximativ 400 de tineri liberali din toată țara.

Cu acest prilej, Tineretul Național Liberal va acorda Președintelui Klaus Iohannis premiul „Garantul democrației”, activitatea domniei sale oferind garanția că respectarea statului de drept și apărarea democrației sunt valori esențiale.

Totodată, în cadrul evenimentului, vor fi decernate premii membrilor și filialelor Tineretului Național Liberal care s-au remarcat prin activitatea desfășurată pe parcursul anului 2018, dar nu numai. În plus, vor fi acordate distincții și premii speciale organizațiilor partenere sau unor membri ai societății civile a căror activitate este rezonantă cu principiile și valorile TNL.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Facebook

Advertisement

Trending