Cine este cel mai tânăr europarlamentar român

Victor Negrescu

foto: www.informatiadealba.ro

Social-democratul Victor Negrescu va merge la Bruxelles în locul Ecaterinei Andronescu şi va fi cel mai tânăr europarlamentar român, el urmând să îşi preia mandatul de la BEC săptămână viitoare.

Negrescu are 28 de ani şi activează în PSD de 11 ani, în organizaţia Alba. Negrescu nu este la prima sa candidatură pentru o funcţie de parlamentar sau europarlamentar. În 2008, a candidat la alegerile parlamentare, iar în 2009 a candidat la alegerile europarlamentare, fără succes însă.

În 2008, în calitate de candidat al Alianţei PSD-PC pentru Camera Deputaţilor în Colegiu 10 din Bucureşti, a propus reducerea TVA la prezervative. “Trendul ascendent înregistrat de aceste statistici, coroborat cu faptul că media europeană a TVA la prezervative este de 10%, m-au determinat să aduc pe agenda publică o astfel de propunere. Promovarea unei astfel de iniţiative va contribui nu doar la protejarea cetăţenilor de riscuri inutile, ci va dovedi că ştim să ne adaptăm ca societate la ritmul alert de viaţă pe care îl are populaţia”, preciza Negrescu la acel moment.

Între 2007 şi 2009, Negrescu a fost consilierul lui Titus Corlăţean, când acesta a deţinut funcţiile de secretar al Comisiei de Politică Externă din Camera Deputaţilor, secretar general PSD şi, ulterior, vicepreşedinte al Comisiei de Afaceri Legale din Parlamentul European. Între 2013 şi 2014, el a fost consilier personal în cadrul Ministerului Economiei – Departamentul pentru Energie.

El deţine un MBA în cadrul ASE şi CNAM Paris, un Master în Afaceri Europene şi Internaţionale în cadrul IEP Grenoble şi Universitatea Pierre Mendes France şi o licenţă în ştiinţe politice la Facultatea de Ştiinţe Politice a Universităţii din Bucureşti.

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.