Cinci lucruri mai puţin știute despre Barack Obama: Ce nume de cod folosește Serviciul Secret pentru liderul de la Casa Albă

Barack Obama este cel mai puternic lider al lumii de aproape opt ani, însă există lucruri mai puţin cunoscute despre primul preşedinte de culoare al SUA. Liderul democrat este singurul preşedinte american care a vizitat India în două rânduri, însă multe alte lucruri, cel puţin amuzante, au scăpat din atenţia publicului larg, scrie Share America, citat de Adevărul.

President Obama Delivers Commencement Address At West Point1. Preşedintele „Renegat“  

Se pare că Serviciul Secret – agenţia responsabilă de protecţia preşedintelui american şi a familiei sale – foloseşte nume de cod pentru fiecare membru al familiei prezidenţiale. În timp ce Barack Obama a fost numit de agenţi „renegatul“, soţia sa se bucură de porecla „renaşterea“. Malia Obama este numită „strălucirea“ de către bărbaţii în costum negru, iar mezina familiei este doar un „boboc de trandafir“.  

2. Muncitor din tinereţe  

Se pare că Barack Obama a intrat pe piaţa muncii încă din primii ani ai adolescenţei, atunci când a fost însărcinat cu servirea clienţilor într-o gelaterie. Viitorul preşedinte se înfrupta atât de des din bunătăţile casei încât a ajuns să urască îngheţata la maturitate.  

3. SUA putea să aibă un preşedinte arhitect  

Barack Obama îşi dorea să devină un arhitect, însă a renunţat rapid la visul său atunci când şi-a dat seama că îi lipseşte o calitate esenţială… creativitatea. „Exista un moment în viaţa mea în care am dorit să devin arhitect. Însă mă aşteptam să fiu mai creativ decât s-a dovedit, aşa că am intrat în politică“, a declarat liderul american.  

4. Obiceiuri proaste  

Când era doar un prezidenţiabil cu speranţe, Obama a fost întrebat care este cel mai prost obicei de care nu poate să scape. Se pare că viitorul lider american a răspuns fără să clipească că îşi verifică mult prea des telefonul mobil.  

5. Împătimit Hogwarts  

Prima doamnă a mărturisit că preşedintele este cel mai mare fan al francizei Harry Potter. Obama a citit împreună cu fiicele sale întreaga aventură a vrăjitorului, care se întinde peste şapte volume.

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.