Connect with us

INTERNAȚIONAL

Cine este Andrei Iancu, avocatul român care va conduce Oficiul pentru Brevete și Mărci în administrația Trump

Published

on

Avocatul român Andrei Iancu a fost numit subsecretar de stat comerț și proprietate intelectuală și directorul Oficiului pentru Brevete și Mărci din SUA, la câteva luni după ce acesta a fost nominalizat de către președintele Donald Trump.

Andrei Iancu este în prezent avocat partener în cadrul firmei de avocatură Irell & Manella LLP din Los Angeles și este specializat în dreptul de proprietate intelectuală, informează Digi24.

FOTO: irell.com

De-a lungul timpului, Iancu a publicat mai multe cărți în materie de proprietate intelectuală, este doctor în drept și a predat mai multe cursuri la UCLA. Românul a reprezentat clienți într-o mare varietate de industrii și a pledat în numeroase rânduri în fața Oficiului pentru Brevete şi Mărci, a Comisiei Internaţionale pentru Comerţ din SUA.

Înainte de a debuta în cariera de avocat, Iancu a lucrat ca inginer la compania Hughes Aircraft.

În 2007 a fost desemnat pentru prima dată cel mai bun avocat în domeniul dreptului de proprietate intelectuală și al brevetelor. În 2016, Andrei Iancu a primit distincția de cel mai bun avocat al anului din partea publicației Los Angeles Business Journal, fiindu-i recunoscute, din nou, cunoștințele în domeniu, atitudinea de lider și comportamentul exemplar.

În trecut, compania unde Andrei Iancu este partener, Irell & Manella, a apărat interesele lui Trump, alături de Mark Burnett Productions și NBC Universal într-un caz care implica revendicări privind drepturile de autor asupra unui reality show The Apprentice.

România este una dintre țările cu cele mai puține cereri de brevete din UE. De exemplu, în primele șase luni ale anului trecut, Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM) a primit 439 de cereri de brevete de invenţie şi 5.362 de cereri de înregistrare de marcă, însă, potrivit sursei citate, nivelul scăzut de brevete poate fi explicat prin existenţa brevetului european.

.

Robert Lupițu este redactor-șef, specialist în relații internaționale, jurnalist în afaceri europene și NATO. Robert este laureat al concursului ”Reporter și Blogger European” la categoria Editorial și co-autor al volumelor ”România transatlantică” și ”100 de pași pentru o cetățenie europeană activă”. Face parte din Global Shapers Community, o inițiativă World Economic Forum, și este Young Strategic Leader în cadrul inițiativelor The Aspen Institute. Din 2019, Robert este membru al programului #TT27 Leadership Academy organizat de European Political Strategy Center, think tank-ul Comisiei Europene.

G7

Țările G7 se angajează să consolideze apărarea aeriană a Ucrainei și vor analiza folosirea activelor rusești înghețate în sprijinirea Kievului

Published

on

© G7

Miniștrii de externe din țările G7, reuniți în Italia, s-au angajat să ajute Ucraina să își consolideze apărarea aeriană și să încerce să folosească activele rusești înghețate pentru a sprijini Kievul.

Întruniți pe insula italiană Capri, în Marea Mediterană, pe fondul îngrijorărilor legate de un conflict regional mai amplu în Orientul Mijlociu și în timp ce războiul din Ucraina se prelungește, șefii diplomațiilor celor mai puternice democrații occidentale au promis să “consolideze capacitățile de apărare aeriană ale Ucrainei”.

În urma atacului cu drone și rachete al Iranului asupra Israelului și a exploziilor din Iran din noaptea de vineri spre sâmbătă, dezescaladarea situației în regiune s-a numărat printre celelalte subiecte discutate. Miniștrii de externe au abordat, de asemenea, mișcările tot mai asertive ale Chinei în Oceanul Indian și în regiunea Pacificului.

Țările din Grupul celor Șapte (G7) analizează dacă pot folosi activele rusești înghețate deținute în Occident pentru a ajuta Ucraina, a declarat vineri ministrul italian de externe Antonio Tajani, după reuniunea de la Capri, citat de Deutsche Welle. În comunicatul final al reuniunii, miniștrii de externe au declarat că vor examina utilizarea activelor rusești înghețate pentru a ajuta Ucraina.

Statele Unite și Marea Britanie au declarat că doresc ca cele aproximativ 300 de miliarde de dolari din activele rusești suverane să fie folosite pentru a plăti pentru apărarea Ucrainei, dar statele membre ale UE au pus anterior la îndoială legalitatea unei astfel de acțiuni.

Tajani a declarat că utilizarea dobânzilor din fonduri ar fi posibilă din punct de vedere legal, dar că experții nu au stabilit încă dacă utilizarea capitalului propriu-zis ar putea avea, de asemenea, o bază legală.

În declarația lor finală, miniștrii de externe au promis să “consolideze capacitățile de apărare aeriană ale Ucrainei”, în timp ce la reuniunea din Capri au participat și ministrul de externe ucrainean Dmitri Kuleba și secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

“Ne exprimăm în special hotărârea de a consolida capacitățile de apărare aeriană ale Ucrainei pentru a salva vieți și a proteja infrastructura critică. De asemenea, vom colabora cu partenerii în acest scop”, au afirmat miniștrii de externe ai Italiei, Statelor Unite, Marii Britanii, Franței, Canadei și Germaniei și Înaltul Reprezentant al UE în declarația finală.

“Reafirmăm hotărârea noastră de neclintit de a sprijini Ucraina democratică în timp ce își apără libertatea, suveranitatea, independența și integritatea teritorială, în cadrul granițelor sale recunoscute la nivel internațional. Aducem un omagiu curajului și rezilienței poporului ucrainean, care luptă pentru libertatea și viitorul său democratic”, au mai precizat miniștrii de externe.

Decizia G7 vine după ce și liderii celor 27 de state membre ale Uniunii Europene au stabilit miercuri, la Bruxelles, în cadrul unui summit extraordinar că este necesar să fie furnizată urgent apărare antiaeriană Ucrainei, muniție de artilerie și rachete.

Decizia a fost precedată de o discuție în regim videoconferință în cadrul summitului între cei 27 de lideri europeni și președintele ucrainean Volodimir Zelenski, care a solicitat în partea sa de Europă nivelul de apărare aeriană din Orientul Mijlociu, referindu-se la respingerea de către Israel, cu ajutorul SUA, Marii Britanii și Franței, a rachetelor și dronelor iraniene.

Cerul nostru ucrainean și cerul vecinilor noștri merită același nivel de securitate“, a subliniat Zelenski.

Înaintea reuniunii de la Bruxelles, președintele Iohannis, candidat la șefia NATO, a avut o convorbire telefonică cu secretarul general al Alianței Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, cadru în care înaltul oficial aliat a transmis că îi încurajează pe toți aliații “să sape adânc pentru a furniza mai multă muniție și apărare aeriană”

De altfel, premierii a trei țări UE și NATO – Cehia, Danemarca și Olanda – s-au întâlnit miercuri cu secretarul general al NATO pentru a discuta sprijinul european și occidental pentru Ucraina.

În ceea ce privește sprijinul României pentru Ucraina, Klaus Iohannis a avut săptămâna trecută o întrevedere cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski la Vilnius, cu prilejul summitului Inițiativei celor Trei Mări, cei doi discutând necesitatea de a consolida apărarea aeriană ucraineană și de a crea un scut aerian fiabil.

Continue Reading

INTERNAȚIONAL

Din Ucraina, vicecancelarul german Robert Habeck face apel la parteneri să ofere Kievului mai multe sisteme de apărare antiaeriană pentru a continua lupta împotriva Rusiei

Published

on

© Administrația Prezidențială ucraineană

Vicecancelarul german Robert Habeck, ministru pentru afaceri economice și acțiune climatică, a efectuat joi o vizită surpriză în Kiev pentru a transmite sprijinul țării sale pentru Ucraina, care se confruntă cu lipsă munițiilor și armelor în fața intensificării atacurilor din partea Rusiei, anunță Deutsche Welle.

Habeck a avut discuții cu președintele Volodimir Zelenski și alți oficiali ucraineni. Într-o reacție pentru Deutsche Welle, Habeck a declarat că starea de spirit de la Kiev este ”foarte puternică” și că toți cei cu care a vorbit s-au arătat hotărâți să ”continue să lupte” pentru libertatea Ucrainei.

Întrebat dacă este de părere că Rusia poate fi oprită, Habeck a răspuns: ”Bineînțeles că poate fi oprită. Ei (forțele ucrainene) au nevoie de sisteme de apărare antiaeriană, mai multe sisteme de apărare antiaeriană. Este un lucru despre care m-a întrebat președintele”.

”Germania a livrat încă un sistem Patriot, iar noi facem acest lucru ca o primă mișcare pentru a le cere și altora și pentru a da un exemplu că toată lumea poate face un pic mai mult. Dacă vă uitați la numărul de sisteme Patriot pe care le au alte țări, există țări care au cu (câteva) mai multe sisteme Patriot decât are Germania”, a declarat Habeck.

La rândul său, președintele ucrainean a mulțumit Germaniei și întregii societăți germane pentru ”sprijinul tangibil oferit Ucrainei pe parcursul întregului război, în condițiile tuturor acestor provocări”, detaliază Administrația Prezidențială ucraineană într-un comunicat.

Părțile s-au concentrat, de asemenea, asupra importanței consolidării în continuare a apărării aeriene a Ucrainei cu sisteme moderne de fabricație occidentală.

În timpul întâlnirii, părțile au discutat despre reabilitarea infrastructurii energetice după atacurile cu rachete rusești, precum și despre modalitățile de atragere a asistenței germane pentru repararea rapidă a centralelor electrice avariate.

O atenție deosebită a fost acordată cooperării bilaterale în industria de apărare și nevoilor de apărare ale apărătorilor ucraineni.

Părțile au avut, de asemenea, un schimb de opinii cu privire la atragerea investițiilor germane în Ucraina și la dezvoltarea cooperării economice și au coordonat măsurile de pregătire a Conferinței pentru redresarea Ucrainei, care va avea loc la Berlin în luna iunie a acestui an.

Cancelarul german Olaf Scholz și-a reluat joi promisiunea de a trimite încă o baterie de rachete Patriot în Ucraina, îndemnându-i pe partenerii din NATO să facă același lucru.

De altfel, șefii de stat sau de guvern din Uniunea Europeană au decis că este necesar ca statele UE să furnizeze “urgent apărare antiaeriană Ucrainei”, mai ales în contextul în care ajutorul american pentru Kiev întârzie, dar există speranțe că acesta va sosi în curând pentru că Camera Reprezentanților va vota proiectul de lege privind ajutorul de 61 miliarde de dolari pentru Ucraina.

Între timp, Uniunea Europeană a instituit Cadrul de Investiții pentru Ucraina în valoare de 9,3 miliarde de euro.

Continue Reading

SUA

Directorul CIA avertizează că Ucraina ar putea pierde războiul cu Rusia dacă SUA nu trimit mai mult ajutor

Published

on

© Georgetown University

Directorul CIA, Bill Burns, a avertizat joi că, dacă SUA nu trimit mai mult sprijin militar, Ucraina ar putea „pierde” războiul împotriva Rusiei până la sfârșitul anului, relatează CNN și Politico.

Comentariile sale marchează unul dintre cele mai dure avertismente de până acum din partea administrației Biden cu privire la mizele din Ucraina, în timp ce Congresul dezbate dacă va aproba sau nu un pachet de ajutor mult amânat pentru Kiev.

Cu doar o lună în urmă, Burns a avertizat, în cadrul unei apariții în fața Comisiei de Informații a Senatului, că dacă Congresul nu se va mobiliza pentru a autoriza un sprijin suplimentar – mult timp împiedicat de opoziția conservatoare din Camera Reprezentanților – „Ucraina va pierde probabil teren și probabil un teren semnificativ în 2024″.

Dar joi, în timpul unei apariții la George W. Bush Center, el a avertizat că Ucraina ar putea fi forțată să capituleze în întregime.

„Cu impulsul pe care l-ar da asistența militară, atât din punct de vedere practic, cât și psihologic, cred că ucrainenii sunt pe deplin capabili să reziste până în 2024″, a declarat Burns.

„Fără asistență suplimentară, situația este mult mai gravă”, a continuat el. „Există un risc foarte real ca ucrainenii să piardă pe câmpul de luptă până la sfârșitul anului 2024, sau cel puțin să-l pună pe Putin într-o poziție în care ar putea dicta termenii unei înțelegeri politice.”

Burns a detaliat nevoia disperată de muniție de bază cu care se confruntă Ucraina pe câmpul de luptă. El a povestit că două brigăzi – unități de peste 2.000 de oameni – au avut „15 cartușe de artilerie pe zi” și, respectiv, „un mare total de 42 de cartușe de mortier”.

„Au fost copleșiți, și nu a fost din lipsă de curaj sau determinare din partea lor, iar îngrijorarea mea este că vom vedea mai multe Avdiivka în viitor fără asistență suplimentară”, a spus Burns, referindu-se la un oraș ucrainean pierdut recent în fața avansurilor rusești.

Lipsa de muniție și echipament militar din Ucraina, rezultată din lupta SUA și a aliaților săi pentru a realimenta armata țării, a avut un efect din ce în ce mai grav pe câmpul de luptă.

Avertismentul survine în contextul în care administrația Biden încearcă să profite de o oportunitate politică neașteptată la Capitoliu pentru a determina Camera Reprezentanților să adopte pachetul de ajutor financiar care se ridică la 61 miliarde de dolari. Legislația include, de asemenea, un ajutor pentru Israel și, ca urmare, președintele Camerei, Mike Johnson, a fost presat să treacă la adoptarea pachetului după atacul iranian asupra Israelului din weekend. Într-un efort de a satisface facțiunile divizate ale Partidului Republican, dintre care unele susțin și altele se opun ajutorului pentru Ucraina, el a împărțit legislația în proiecte de lege separate, iar partea privind ajutorul pentru Ucraina ar trebui să fie supusă la vot sâmbătă seara.

 

Continue Reading

Facebook

Concrete & Design Solutions

Concrete-Design-Solutions
G72 mins ago

Țările G7 se angajează să consolideze apărarea aeriană a Ucrainei și vor analiza folosirea activelor rusești înghețate în sprijinirea Kievului

ROMÂNIA22 mins ago

Sebastian Burduja: Hidroelectrica și compania emiratează Masdar încheie un parteneriat de investiții verzi de 1,5 mld. de euro în România

U.E.1 hour ago

UE ar trebui să se folosească de politica comercială pentru a-și reafirma statutul de putere economică, reclamă Suedia și Finlanda, care deplâng abordarea ”mai defensivă și mai restrictivă”

U.E.2 hours ago

Finlanda cere ajutorul UE pentru a opri afluxul de migranți din Rusia

INTERNAȚIONAL3 hours ago

Din Ucraina, vicecancelarul german Robert Habeck face apel la parteneri să ofere Kievului mai multe sisteme de apărare antiaeriană pentru a continua lupta împotriva Rusiei

SUA3 hours ago

Directorul CIA avertizează că Ucraina ar putea pierde războiul cu Rusia dacă SUA nu trimit mai mult ajutor

INTERNAȚIONAL3 hours ago

De la Bruxelles, Mike Pence face apel la Congres să adopte ajutorul pentru Ucraina: SUA nu va avea de ales decât să lupte împotriva Rusiei în Europa dacă Putin învinge în Ucraina

COMISIA EUROPEANA4 hours ago

Comisia Europeană reiterează sprijinul pentru România în implementarea cadrului financiar multianual 2021-2027 în cadrul unei întâlniri între ministrul Adrian Câciu și director general interimar al DG EMPL

INTERNAȚIONAL4 hours ago

Klaus Iohannis, vizită în Coreea de Sud, la invitația omologului său: Va fi adoptată Declarația Comună privind consolidarea Parteneriatului Strategic bilateral

ROMÂNIA5 hours ago

Proiectele de parteneriat public-privat sunt viitorul, subliniază ministrul Marcel Boloș în cadrul unor întâlniri cu reprezentanți ai FMI și Băncii Mondiale

ROMÂNIA23 hours ago

În ultimii 30 de ani, România a beneficiat de investiții de peste un miliard de euro din partea Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare, subliniază directorul BERD pentru țara noastră

ROMÂNIA2 days ago

Directorul general ICI București, în cadrul Digital Innovation Summit: Lumea se schimbă şi va trebui să ne adaptăm. Foarte multe informații nu le mai putem opera decât dacă suntem digitalizați

ROMÂNIA2 days ago

Ne dorim să dezvoltăm Portul Constanța în perspectiva procesului de redresare și reconstrucție a Ucrainei, subliniază Marcel Ciolacu în Qatar: Avem nevoie de expertiza și experiența companiilor qatareze

ROMÂNIA2 days ago

Ministrul Adrian Câciu își dorește ca Europa anului 2030 să ”fie un furnizor mondial de tehnologie, un producător de semiconductori şi un producător de software”, fiind convins că România va fi cu totul alta

REPUBLICA MOLDOVA3 days ago

Gala AOR. Președintele Rețelei Orașelor și Municipiilor din R. Moldova din cadrul CALM: Ne dorim parteneriate în care Republica Moldova să se simtă parte a românității de facto și de jure

ROMÂNIA DIGITALĂ3 days ago

Digital Innovation Summit Bucharest explorează în perioada 16-18 aprilie punctul de intersecție dintre inovarea digitală, securitatea cibernetică și eforturile diplomatice într-o lume interconectată

ROMÂNIA DIGITALĂ3 days ago

Digital Innovation Summit/Nicolae Ciucă: Văd următorii 10 ani ca pe un deceniu al siguranței, în care investiția în inovație și tehnologie trebuie să fie parte a noului proiect de țară

ROMÂNIA4 days ago

Premierul Marcel Ciolacu, întâlnire cu președintele Congresului Mondial al Ucrainenilor: Lucrăm împreună pentru a asigura drepturi egale pentru minoritățile naționale din România și Ucraina

NATO1 week ago

Klaus Iohannis explică de ce România nu a investit 2,5% din PIB pentru apărare în 2023: Inflația, lipsa lichidităților la momentul achiziției și a echipamentelor militare

PARLAMENTUL EUROPEAN1 week ago

Regele Philippe al Belgiei, în plenul PE: „Europa și întreaga lume au mare nevoie de speranță”

Trending