Cine este Gina Haspel, prima femeie care va deveni directorul CIA ( Washington Post)

Președintele american Donald Trump a anunțat marți pe pagina sa de Twitter că Gina Haspel, director -adjunct al CIA, va deveni prima femeie care va prelua conducerea Agenției Centrale de Informații ( CIA), în contextul în care Mike Pompeo, directorul CIA, a fost numit secretar al Departamentului de Stat, în locul lui Rex Tillerson.

Citiți și Secretarul de Stat al SUA, Rex Tillerson, înlocuit în funcție de directorul CIA Mike Pompeo. Donald Trump: Va face o treabă fantastică!

În vârstă de 61 de ani, Haspel și-a petrecut o mare parte din cariera sa de 32 de ani în misiuni sub acoperire în străinătate și la cartierele CIA, inclusiv în calitate de reprezentant principal al agenției la Londra.

Haspel a fost numită în 2013 la conducerea Serviciului naţional clandestin CIA, dar a fost înlocuită după doar câteva săptămâni, aparent din cauza unor bănuieli legate de răspunderea sa în folosirea, după 11 septembrie 2001, a unor metode ca simularea înecului, asimilat torturii, în închisori secrete în străinătate, anunță The Washington Post.

Același cotidian american scrie că Gina Haspel a fost, de asemenea, implicată în distrugerea în 2005 a unor înregistrări video compromiţătoare cu privire la aceste tehnici de interogatoriu, aplicate mai multor deţinuţi în Thailanda.

În luna februarie a anului 2017, Gina Haspel a fost numită în funcția de director-adjunct al Agenției Centrale de Informații ( CIA).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.