Connect with us

CONSILIUL UE

Cine este Sebastian Kurz, cel mai tânăr lider din UE care preia astăzi președinția Consiliului UE și care va preda României ștafeta la 1 ianuarie 2019

Published

on

Austria preia astăzi, pentru a treia oară de la aderarea sa la Uniunea Europeană în 1995, președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene, de la Bulgaria, sub deviza unei ”Europe care protejează”. Guvernul de la Viena care va conduce lucrările și negocierile europene în numele Consiliului UE este condus de Sebastian Kurz care, la 31 ani, joacă rolurile celui mai tânăr lider politic din UE și al omului politic ce a format un guvern împreună cu extrema dreaptă austriacă.

Această președinție, după cele din 1998 și 2006, marchează și încheierea trio-ului de președinții format împreună cu Estonia și Bulgaria și debutează cu provocări majore pentru Uniunea Europeană în privința migrației sau relația comercială tensionată cu Statele Unite fiind influențată și de provocările de parcurs precum viitorul Cadru Financiar Multianual și negocierile pentru ieșirea Marii Britanii din UE.

De altfel, cancelarul austriac Sebastian Kurz a declarat sâmbătă, în momentul preluării simbolice a acestei președinții, că guvernul său va folosi preşedinţia Consiliului pentru a face Uniunea mai sigură, adăugând că ţara sa doreşte să fie “un liant în UE şi să reducă tensiunile în Europa” și promoveze o ”Europă care protejează” pe perioada celor șase luni, relatează DPA, potrivit Agerpres.

Prioritățile președinției austriece: de la migrație și securitate la un acord bugetar și la politica ușilor deschise către Balcanii de Vest

Criza politică generată de provocările migraţiei este dosarul numărul unu pe care Viena îl va avea de gestionat pe timpul preşedinţiei sale la UE, notează Adevărul, indicând că acordul încheiat vineri rămâne vag pe tema implementării sale, mai ales în privinţa înfiinţării unor ”platforme de debarcare” a migranţilor în afara UE.  

Mai mult, pe site-ul preşedinţiei austriece, executivul de la Viena a anunțat clar obiectivul – ”securitatea” în primul rând -, întrucât precizează că este vorba despre ”lupta împotriva imigraţiei ilegale prin securizarea frontierelor externe”. 

Cealaltă mare provocare a preşedinţiei austriece este să avanseze în negocierile cu privire la bugetul pe termen lung al UE, în perioada 2021-2027.  Cancelarul Sebastian Kurz a apreciat săptămâna aceasta că este ”posibil” să se ajungă la un acord înaintea alegerilor pentru Parlamentul European, programate pentru 23-26 mai 2019.

FOTO: EU2018AT/ Flickr

Austria, datorită poziţiei sale centrale în Europa şi a istoriei sale, pledează în favoarea unei mai mari integrări a vecinilor săi din Balcanii Occidentali în Uniune şi tratează acest lucru ca pe una dintre priorităţile preşedinţiei sale a UE.  Pe de o parte, prioritatea conectivității europene a Balcanilor de Vest s-a regăsit și în programul președinției Bulgariei, cu care Austria se află în trio, iar pe de pe altă parte, UE a decis marţi să amâne deschiderea negocierilor de aderare cu Albania şi Macedonia în iunie 2019, cu condiţia ca ele să-şi continue reformele.

Sebastian Kurz, cel mai tânăr lider politic din Europa. Ca ministru de Externe propunea tăierea alocațiilor pentru copiii românilor care muncesc în Austria

Liderul partidului de centru-dreapta din Austria (ÖVP) și cel mai tânăr ministru de externe din Europa (2013-2017), Sebastian Kurz a devenit în 2017 cel mai tânăr lider politic european și internațional.

FOTO: EU2018AT/ Flickr

Sebastian Kurz s-a născut la Viena la 27 august 1986 și este implicat în politică încă din adolescență, acesta fiind și motivul pentru care a fost nevoit să își întrerupă studiile în drept la Universitatea din Viena.

Conform prezentării sale generale de pe pagina Parlamentului austriac, cariera politică de până acum a lui Kurz însumează poziția de secretar de stat în Ministerul de Interne (2011-2013), deputat în Consiliul Național, camera inferioară a Parlamentului de la Viena (2013) și ministru al afacerilor externe și integrării europene (2013-prezent).

Între 2014 și 2017, Kurz a fost și co-președinte al reuniunii miniștrilor de externe din țările PPE (Partidul Popular European).

Kurz și cooperarea româno-austriacă la nivel de afaceri europene

Deși s-a remarcat negativ în trecut printr-o afirmație la adresa României – cerând ca Austria să plătească copiilor români rezidenți echivalentul alocației pe care o au în țara de proveniență – Sebastian Kurz va preda la 1 ianuarie 2019 ștafeta la președinția Consiliului UE țării noastre.

Cooperarea româno-austriacă în materie de afaceri europene s-a remarcat în ultimul deceniu prin inițierea Strategiei UE pentru Regiunea Dunării, al cărei obiectiv este dezvoltarea economică şi socială a regiunii dunărene, prin implementarea de proiecte de interconectare, protejarea mediului, transporturi, administrație, cultură și turism.

România coordonează împreună cu Austria sectorul de transport naval.

Conform MAE, Austria este unul dintre principalii parteneri economici ai României, situându-se ȋn ultimii ani pe locul II în clasamentul investitorilor străini, după capitalul investit, şi printre principalii partenerii comerciali. România ocupă poziția a 18-a în topul partenerilor comerciali ai Austriei cu un volum al schimburilor comerciale de 3,22 mld. euro (1,22% din total).

Președinția rotativă asigură gestionarea curentă a agendei europene și prezidarea formațiunilor sectoriale ale Consiliului la toate nivelurile (ministerial, ambasadorial și tehnic), cu excepția Consiliului Afaceri Externe. Președinția trebuie să acționeze ca un mediator imparțial, concentrându-se în principal pe prezentarea de propuneri de compromis, capabile să conducă la adoptarea de poziţii comune ale statelor membre.

 

.

Robert Lupițu este redactor-șef, specialist în relații internaționale, jurnalist în afaceri europene și doctorand în domeniul reasigurării strategice a NATO. Robert este laureat al concursului ”Reporter și Blogger European” la categoria Editorial și co-autor al volumelor ”România transatlantică” și ”100 de pași pentru o cetățenie europeană activă”. Face parte din Global Shapers Community, o inițiativă World Economic Forum, și este Young Strategic Leader în cadrul inițiativelor The Aspen Institute. Din 2019, Robert este membru al programului #TT27 Leadership Academy organizat de European Political Strategy Center, think tank-ul Comisiei Europene.

CONSILIUL UE

Președinția portugheză a Consiliului UE își asumă accelerarea transformării digitale a Europei în beneficiul cetățenilor și al companiilor

Published

on

© European Union 2021

Accelerarea unei tranziții digitale echitabile și favorabile incluziunii reprezintă unul dintre cele cinci domenii principale pe care președinția portugheză a Consiliului UE, care și-a preluat mandatul semestrial la data de 1 ianuarie, le are pentru a promova imaginea unei Uniuni Europene inovatoare.

Preşedinţia portugheză se va desfăşura sub motto-ul “Vremea rezultatelor: o redresare echitabilă, verde şi digitală“, informează Consiliul UE și site-ul președinției portugheze într-o serie de materiale dedicate acestor priorități.

Portugalia se va concentra pe cinci mari domenii tematice, începând cu 1 ianuarie 2021: Europa rezilientă, Europa socială, Europa verde, Europa digitală, Europa globală.

Deși Europa socială va fi în fruntea priorităților, președinției portugheze tema Europei digitale va juca un rol important. Consacrată ca o prioritate europeană omniprezentă pe agenda politică europeană încă din timpul președinției Estoniei la Consiliul UE, când liderii europeni s-au reunit la Tallinn pentru a oferi un impuls ambițiilor digitale ale UE, acest obiectiv al președinției portugheze este formulat în scopul “accelerării transformării digitale în beneficiul cetățenilor și al companiilor”.

Potrivit acestor priorități subsumate domeniul Europei digitale, președinția portugheză a Consiliului UE și-a asumat:

1. Accelerarea tranziției digitale drept o “forță motrice” a relansării economice și promovați leadershipul european în inovația digitală și economia digitală.

2. Încurajarea noilor strategii și soluții digitale pentru tranziția verde în domeniile sănătății, cercetării și inovării, proprietății industriale, justiției și mobilității

3. Promovarea unui acces îmbunătățit la informații și date de calitate și distribuirea acestora pentru a facilita viața cetățenilor, în special prin crearea identității digitale europene și, de asemenea, pentru a lucra către o tehnologie în serviciul oamenilor și al unei economii corecte și competitive, care să respecte pe deplin valorile unei societăți democratice, deschise și durabile.

4. Îndreptarea atenției înspre dezvoltarea universală a abilităților digitale, permițând lucrătorilor să se adapteze la noile procese de producție, fără a renunța la învățarea la distanță pe tot parcursul vieții.

5. Acordarea de vizibilitate implementării celor mai bune practici digitale, în vederea modernizării administrației publice, în special prin utilizarea inteligenței artificiale.

6. Promovarea unui sector spațial competitiv, integrat în economie, care să maximizeze utilizarea datelor și tehnologiilor spațiale de către întreprinderi și prin politici publice.

Amintim faptul că la finele lui 2020 Comisia Europeană a propus o reformă ambițioasă a spațiului digital și un set cuprinzător de norme noi pentru toate tipurile de servicii digitale, printre care platformele de comunicare socială, piețele online și alte platforme online care operează în Uniunea Europeană. Cele două seturi de norme sunt Actul legislativ privind serviciile digitale și Actul legislativ privind piețele digitale.

În perioada următoare, Parlamentul European și statele membre, reprezentate în următoarele șase luni de președinția portugheză, vor discuta propunerile Comisiei în cadrul procedurii legislative ordinare.

În cazul în care va fi adoptat, textul final va fi direct aplicabil în întreaga Uniune Europeană.

Continue Reading

CONSILIUL UE

Premierul Portugaliei, țara care asigură președinția Consiliului UE: Am da “un semnal teribil” dacă am bloca acordul UE – China pentru a ne coordona cu SUA

Published

on

© European Union 2020

Premierul portughez Antonio Costa, a cărui țară a preluat la 1 ianuarie președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene, consideră că ar fi “un lucru grav” ca Uniunea Europeană să blocheze acordul de investiţii cu China, încheiat în urmă cu câteva zile, pentru a se coordona cu Statele Unite, deoarece Europa trebuie fie un actor global autonom.

“Este un proces în desfășurare, ar fi un semnal teribil pentru noi să blocăm această negociere sau să condiționăm această negociere în conformitate cu alții”, a spus Costa, într-un interviu acordat agenției de presă portugheze Lusa cu privire la preşedinţia Portugaliei a Consiliului Uniunii Europene (UE) în această primă jumătate a anului 2021. El a răspuns astfel la o întrebare dacă UE ar fi trebuit să coordoneze această negociere cu Administrația SUA.

Premierul Costa a mai spus că acesta este ”momentul perfect” pentru un summit UE-Africa. Există ”toate condiţiile” pentru reuniunea la nivel înalt UE-India care ”ar putea fi o etapă importantă în relaţia viitoare a Uniunii Europene cu Uniunea Indiană”, a mai arătat el, conform Agerpres.

UE şi China au ajuns miercuri, pe ultima sută de metri a președinției Germane la Consiliul UE, la un acord de principiu privind investiţiile, care este în curs de negociere de şapte ani. Înțelegerea, criticată în presa occidentală, a reprezentat un obiectiv major al Angelei Merkel, care nu a putut să găzduiască un summit al liderilor UE cu președintele chinez din cauza pandemiei. Potrivit înțelegerii convenite, acordul va crea un echilibru mai bun în relația comercială UE-China, iar Beijing-ul se angajează să permite accesul companiilor europene în mai multe sectoare cheie.

Acest acord ar putea provoca tensiuni cu noua administraţie americană la câteva săptămâni după ce Joe Biden a propus un dialog transatlantic cu privire la ”provocarea strategică reprezentată de asertivitatea internaţională crescândă a Chinei”, iar viitorul lider de la Casa Albă este așteptat în Europa în primăvara lui 2021 pentru a relansa relațiile dintre Europa și Statele Unite, afectate de perioada în care Donald Trump s-a aflat la putere.

”Dacă Europa doreşte să fie un actor global, aşa cum trebuie să fie, autonomia sa strategică depinde de capacitatea de a relaţiona cu fiecare dintre ceilalţi actori globali. Trebuie să comunice cu Statele Unite, China, Australia şi Noua Zeelandă, India, Africa. Trebuie să se raporteze la toată lumea şi nu doar să vorbească prin alţii”, a declarat premierul portughez pentru Lusa.

De altfel, tema autonomiei strategice a UE, intens promovată de președintele Emmanuel Macron, a fost introdusă pe agenda dezbaterilor Consiliului UE la nivelul miniștrilor de externe în cadrul președinției germane.

În opinia lui, acordul dintre Bruxelles şi Beijing ”garantează securitatea reciprocă a deschiderii pieţei” şi ”relaţiile în domeniul investiţiilor care asigură şi respectă toate regulile de securitate de ambele părţi”.

Costa a declarat de asemenea că Portugalia are ”tot interesul” pentru un ”climat nou în relaţia cu Statele Unite”. SUA sunt cel mai important aliat al Uniunii Europene, în afară de Regatul Unit”, a afirmat el, subliniind că sunt ”semne pozitive şi încurajatoare”, cum ar fi intenţia preşedintelui american ales Biden de a reveni la Acordul de la Paris şi ”viziunea sa multilaterală”.

”În afară de asta, ştim, de asemenea, că nici dificultăţile nu au dispărut pentru totdeauna. Din punct de vedere al comerţului, vor exista cu siguranţă dificultăţi, din punctul de vedere al împărţirii sarcinilor în domeniul apărării acum sunt sigur că atmosfera se va schimba clar, felul în care relaţionăm se va schimba radical, iar acest lucru ne va crea condiţii mai bune pentru a depăşi diferenţele care există”, a menţionat premierul Antonio Costa.

În ceea ce priveşte Africa, care va fi un punct central pe agenda externă a preşedinţiei portugheze, premierul şi-a exprimat speranţa că organizarea unui summit UE-Uniunea Africană va fi posibilă ”în primăvară”.

”I-am spus deja preşedintelui Consiliului European, Charles Michel, că avem tot interesul şi dorinţa (…) ca acest summit să aibă loc în timpul preşedinţiei noastre, la Bruxelles, desigur, şi lucrăm la asta. Sper că pandemia va permite acest lucru”, a spus el, subliniind că ”alte căi”, cum ar fi întâlnirile cu diferitele organizaţii regionale ale continentului african, nu sunt posibile.

“Marele parteneriat strategic pe care trebuie să-l stabilească Europa este cu continentul african, aşa că eu cred că ar fi o greşeală ca Europa să nu facă din organizarea acestui summit drept prioritatea sa”, a subliniat premierul portughez.

În același interviu, Costa a vorbit și despre dimensiunea internă a provocărilor europene, subliniind că “statul de drept reprezintă o linie roșie“.

Portugalia a preluat, la 1 ianuarie 2021, de la Germania preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene (UE) pentru o perioadă de şase luni, având pe agendă pregătirea recuperării post-COVID-19 şi încheierea demersurilor care să permită punerea în aplicare a Mecanismului de Rezilienţă şi Redresare, într-un climat marcat de consecinţele acordului privind Brexit-ul.

Preşedinţia germană lasă moştenire un acord pentru planul de recuperare şi buget comunitar pentru perioada 2021-2027, însă sarcina este departe de a fi finalizată. Mai trebuie puse la punct instrumentele care să permită ca fondurile să înceapă să ajungă la statele membre, demers care îi va reveni premierului lusitan Antonio Costa.

Promovarea deschiderii Europei către lume şi a leadership-ului său “în consolidarea unui sistem de comerţ internaţional deschis şi bazat pe reguli” reprezintă o altă prioritate inclusă de Portugalia în agenda preşedinţiei sale, iar acest lucru nu reprezintă o noutate. În trecut, când a mai deţinut preşedinţia Consiliului UE, Portugalia a acordat o importanţă specială relaţiilor externe ale UE şi a ştiut să profite de relaţiile istorice pe care le menţine pe aproape toate continentele, ca urmare a trecutului său colonial: în Africa lusofonă, în Brazilia sau în ţări asiatice precum Timorul de Est şi India.

Pe parcursul acestui semestru, Portugalia doreşte să dea un impus special relaţiilor cu India, prin intermediul primului summit între gigantul asiatic şi Uniunea Europeană, într-un moment în care există deja discuţii pentru un viitor acord comercial.

Continue Reading

CONSILIUL UE

Premierul Portugaliei, Antonio Costa: Am aderat la UE pentru valorile sale, care au permis ca libertatea şi democraţia ”să fie consolidate”. Statul de drept reprezintă o linie roșie

Published

on

© European Union 2020

Premierul portughez, Antonio Costa, al cărui stat a preluat de la Germania, la 1 ianuarie 2021, președinția semestrială a Consiliului Uniunii Europene, consideră că divergențele din interiorul Uniunii Europene trebuie acceptate și soluționate prin dialog.

În cadrul unui interviu acordat agenției de știri Lusa, Costa a subliniat că ”Brexit-ul a fost o ruptură destul de mare și nimeni nu mai vrea așa ceva”, informează Agerpres.

”Cred că ar fi rău să pretindem că nu există asemenea divergenţe, problemele pot fi rezolvate numai când sunt recunoscute şi se vorbeşte despre ele cu sinceritate”, a răspuns Costa când a fost întrebat despre divizările apărute în UE odată cu criza pandemiei.

”Este evident că astăzi cele 27 de state membre nu au aceeaşi viziune asupra a ceea ce trebuie să fie Europa şi nici aceeaşi dorinţă ca Europa să fie ceea ce este. Poate prezenţa Regatului Unit a ascuns multe din aceste poziţii naţionale, care au fost, să zicem, descoperite prin plecarea Regatului Unit”, a completat premierul portughez, făcând trimitere la divergențele cu privire la chestiuni precum migrația sau solidaritatea bugetară, într-o aluzie la Polonia și Ungaria.

Din punctul său de vedere, condiționarea fondurilor UE de respectarea statului de drept, măsuri care a determinat Varșovia și Budapesta să blocheze aprobarea bugetului multianual și a fondului de relansare până la summitul UE din decembrie, ”este într-adevăr una dintre liniile roșii” penru că ”Tratatul UE este foarte clar”.

Subiectul, a subliniat Costa, este unul ”în mod special sensibil” pentru Portugalia, întrucât ”ceea ce a motivat Portugalia să se alăture UE nu este euro, care nici măcar nu exista pe atunci, nici piaţa internă, care nici ea nu exista”, ci ”valorile sale”, care au permis ca libertatea şi democraţia ”să fie consolidate”.

”Când este necesară unanimitate, există o singură cale şi aceea este compromisul. Bineînţeles, asta înseamnă să încercăm să înţelegem ce puncte de vedere au ceilalţi, să-i facem pe ceilalţi să înţeleagă punctele noastre de vedere şi să aflăm care este punctul de înţelegere”, a mai afirmat Antonio Costa.

Portugalia a preluat de la Germania, la 1 ianaurie 2021, președinția semestrială a Consiliului Uniunii Europene pentru o perioadă de șase luni, având pe agendă pregătirea recuperării post-COVID-19 şi încheierea demersurilor care să permită punerea în aplicare a Mecanismului de Rezilienţă şi Redresare, într-un climat marcat de consecinţele acordului privind Brexit-ul.

Promovarea deschiderii Europei către lume şi a leadership-ului său ”în consolidarea unui sistem de comerţ internaţional deschis şi bazat pe reguli” reprezintă o altă prioritate inclusă de Portugalia în agenda preşedinţiei sale, iar acest lucru nu reprezintă o noutate.

În trecut, când a mai deţinut preşedinţia Consiliului UE, Portugalia a acordat o importanţă specială relaţiilor externe ale UE şi a ştiut să profite de relaţiile istorice pe care le menţine pe aproape toate continentele, ca urmare a trecutului său colonial: în Africa lusofonă, în Brazilia sau în ţări asiatice precum Timorul de Est şi India.

Pe parcursul acestui semestru, Portugalia doreşte să dea un impus special relaţiilor cu India, prin intermediul primului summit între gigantul asiatic şi Uniunea Europeană, într-un moment în care există deja discuţii pentru un viitor acord comercial.

Continue Reading

Facebook

Dacian Cioloș14 hours ago

Dacian Cioloș, liderul Grupului Renew Europe din PE, recomandă cetățenilor europeni să vadă și să voteze documentarul ”Colectiv“, unul dintre cele trei filme nominalizate la Premiul LUX al Publicului European

ROMÂNIA14 hours ago

MApN: Aproximativ 250.000 de seringi și 100.000 de ace necesare campaniei de vaccinare au fost aduse din Qatar cu o aeronavă a Forțelor Aeriene Române

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI14 hours ago

Fostul președinte Traian Băsescu s-a vaccinat împotriva COVID-19 la Spitalul Militar „Dr. Carol Davila”

Dan Motreanu15 hours ago

Dan Motreanu, vicepreședintele Comisiei pentru siguranță alimentară din PE, cere Comisiei Europene o evaluare a nivelului de autosuficiență alimentară a fiecărui stat membru și elaborarea de planuri de urgență în situații de criză

ROMÂNIA15 hours ago

Marian Petrache: După opt ani de muncă, proiectul din timpul mandatelor mele de președinte al CJ Ilfov, cel de alimentare cu apă, canalizare și stații de epurare, a fost aprobat de Comisia Europeană

ȘTIRI POZITIVE16 hours ago

Maramureșul și Bucovina, recomandate de cotidianul american New York Times ca destinații de vacanță pe timp de pandemie

Eugen Tomac17 hours ago

Eurodeputatul Eugen Tomac salută poziția Comisiei Europene cu privire la inițiativa cetățenească ”Minority Safepack”: A anunțat cât se poate de clar că nu va legifera pe domenii ce nu țin de competența sa

U.E.18 hours ago

Armin Laschet, aliat al Angelei Merkel, a fost ales președinte al Uniunii Creştin-Democrate (CDU) din Germania, ceea ce îl plasează în pole position pentru a deveni următorul cancelar german

ROMÂNIA19 hours ago

Premierul Florin Cîțu s-a vaccinat împotriva COVID-19: Am vrut să dau un semnal românilor să se vaccineze

Dacian Cioloș21 hours ago

Ivan Patzaichin, însărcinat să conducă procesul de desemnare a viitorului guvernator al Deltei Dunării. Dacian Cioloș: Va forma un grup consultativ reprezentativ care va propune o listă scurtă de candidați

ROMÂNIA19 hours ago

Premierul Florin Cîțu s-a vaccinat împotriva COVID-19: Am vrut să dau un semnal românilor să se vaccineze

U.E.5 days ago

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan dorește să ”repună pe șine” relațiile Turciei cu UE: Este prioritatea noastră să facem din 2021 un an de succes

ROMÂNIA2 weeks ago

Premierul Florin Cîțu: Intenţia noastră este ca de la jumătatea săptămânii viitoare să trecem la etapa a doua de vaccinare

Gheorghe Falcă3 weeks ago

Eurodeputatul Gheorghe Falcă se va vaccina împotriva COVID-19 și îndeamnă la responsabilitate pentru „noi și cei de lângă noi”: Vaccinarea, testul nostru de maturitate

ROMÂNIA3 weeks ago

Campania de vaccinare anti-Covid în România începe cu asistenta care a preluat primul pacient infectat cu virusul SARS-CoV-2

ROMÂNIA3 weeks ago

Primele 10.000 de doze de vaccin anti-COVID au ajuns la Institutul Cantacuzino din Capitală. România va avea 10 milioane de doze de vaccin, 140.000 fiind distribuite săptămânal

ROMÂNIA3 weeks ago

Președintele Klaus Iohannis: Campania de vaccinare anti-COVID-19 începe în România și în toată UE pe 27 decembrie. Vaccinul este sigur și eficient, autorizat la cele mai înalte standarde europene

ROMÂNIA3 weeks ago

Mesajul președintelui Klaus Iohannis pentru noul Guvern: S-a închis ciclul în care ne-am angajat și am promis. Acum, la treabă!

ROMÂNIA4 weeks ago

Guvernul Cîțu a fost învestit de Parlament. Membrii noului Cabinet vor depune jurământul la Palatul Cotroceni

CONSILIUL EUROPEAN4 weeks ago

Angela Merkel, Klaus Iohannis și ceilalți lideri UE fac apel la cetățeni să dea dovadă de responsabilitate: Prin eforturi comune și cu ajutorul vaccinului anti-COVID-19 punem baza unui 2021 sigur și prosper

Advertisement
Advertisement

Trending