Connect with us

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014

SPECIAL Cine este singura femeie care candideaza pentru sefia Comisiei Europene. Cat de corecta este impartirea functiilor intre barbati si femei la varful UE

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014 „NICI O DEMOCRAŢIE MODERNĂ EUROPEANĂ FĂRĂ EGALITATE DE GEN” aceasta este campania desfăşurată sub umbrela celei mai mari organizaţii de femei din Uniunea Europeană, Grupul de lobby European al Femeilor (European Women’s Lobby – EWL). Campania a fost relansată pe 20 februarie anul acesta, promulgând în „ansamblul” („setul”, sau ceea ce e denumit „kit”) acestei campanii raportul de 50/50 (egalitate) a femeilor în alegerile din 25 mai. caleaeuropeana.ro va prezinta cat de corecta este impartirea functiilor intre barbati si femei la varful institutiilor din UE si de ce s-a hotarat sa candideze la postul de sef al Comisiei Europene nemtoaica Ska Keller, de 32 de ani.

Published

on

de Stila – Nicholas Puerava

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014 „NICI O DEMOCRAŢIE MODERNĂ EUROPEANĂ FĂRĂ EGALITATE DE GEN”  aceasta este campania desfăşurată sub umbrela celei mai mari organizaţii de femei din Uniunea Europeană, Grupul de lobby European al Femeilor (European Women’s Lobby – EWL). Campania a fost relansată pe 20 februarie anul acesta, promulgând în „ansamblul” („setul”, sau ceea ce e denumit „kit”) acestei campanii raportul de 50/50 (egalitate) a femeilor în alegerile din 25 mai. caleaeuropeana.ro va prezinta cat de corecta este impartirea functiilor intre barbati si femei la varful institutiilor din UE si de ce s-a hotarat sa candideze la postul de sef al Comisiei Europene nemtoaica Ska Keller, de 32 de ani.

ewlSub egida EWL, Kit-ul de Lobby (care oferă informaţii practice şi uşor de utilizat), acţionează pe trei paliere:

–       de a convinge oamenii de importanţa democraţiei paritare (50/50),

–       oferă modele de scrisori pentru lobby care pot fi adresate partidelor politice naţionale, șefilor de guverne sau susţinătorilor proeminenţi (personale VIP); scrisorile sunt pentru persoanele care doresc (să spună) sau au ceva de spus către un reprezentant participant la alegerile europene, sau persone care doresc să îşi declare suportul pentru această campanile ori pentru un reprezentant feminin din instituții sau organizații.

–       îmbunătăţirea numărului de femei în poziţiile de luare a deciziei.

 Alegerile europene pentru EWL, VIZIUNE ŞI ABORDARE

            Organizaţie de lobby a femeilor din UE (EWL) desfăşoară în fiecare săptămână informări şi explicaţii privind cererile manifestului „Acţionaţi acum pentru viitorul ei, înfăptuiţi egalitatea de gen!” („Act now for her future, commit to gender equality!”). Manifest care stă la baza viziunilor EWL privind alegerile pentru Parlamentul European din luna mai, precursoare ale celor de la Preşedinţia Comisei Europene.

Maifestul abordează aspecte specifice referitoare la egalitatea de gen, precum:

–       un cadru cuprinzător pentru a relaliza egalitatea de gen; “A comprehensive framework to achieve gender equality”

–       finanţare durabilă pentru egalitatea de gen; “Sustainable funding for gender equality”

–       politici UE credibile la nivel internaţional privind egalitatea de gen; “Credible EU policies on gender equality at international level”

–       independenţă economică a femeilor; “Women’s economic independence”

–       democraţie de paritate; “Parity democracy“

–       o societate căreia să îî pese; “A caring society”

–       o Europă liberă de violenţa împotriva femeilor; “A Europe free from violence against women”

–       diverse în egalitate; “Diverse in equality”

ewlmanifManifestul „Act now for her future, commit to gender equality!” este disponibil pe site-ul Consiliului Naţional de Femei din Luxemburg, www.cnfl.lu/site/ewl_manifesto_ep_elections_2014.pdf.

EWL DIN ROMÂNIA:„Democrația nu este ce avem. Democrația este ce FACEM!”

            La consultarea dintre Romanian Women’s Lobby (ROWL) şi Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România, anterioară începerii campaniei „Nu există Democraţie Europeană Modernă fără Egalitatea de Gen”, concluzia la care au ajuns reprezentaţii români a fost că: „Democrația Paritară și Cetățenia Europeană Activă sunt componente esențiale ale Democrației Europene”(conform www.agerpress.ro).

           ewlro Contextul care face necesar o astfel de campanie vine din argumente, ca cele aduse în vedere la acestă consultare, precum (aşa cum citează Agerpress):

„Democrația nu este ce avem. Democrația este ce FACEM!”, conform președintei Romanian Women’s Lobby şi coordonatoarea Campaniei în România, Dina LOGHIN.

„Dacă suntem cetățeni europeni democratici, atunci ne exercităm drepturile, dar ne și asumăm responsabilitățile! Și trebuie să facem acest lucru conștienți de problematica de gen. Iar problemele de gen nu pot fi soluționate decât prin reprezentare egală și colaborare, în primul rând, pentru definirea acestora” a adăugat Georgeta ADAM — președintă a Asociației Jurnalistelor din România și vicepreședintă a Romanian Women’s Lobby.

„Aceasta este și esența Democrației Paritare: ambele sexe să fie reprezentate oricând și oriunde se iau decizii care le afectează viața. Democrația paritară este un pas înainte spre o democrație modernă, și trebuie văzută atât ca o inițiativă, cât și ca o măsură de promovare a democrației participative și de creștere a legitimității instituțiilor politice în general, inclusiv la nivel european” a concis Dina LOGHIN, Președinta RoWL.

Prin abordarea acestei campanii, RoWL îşi declară susţinerea, pentru demersul organizaţiei primare EWL, şi menţine politica de egalitate a femeilor în reprezentările europene.

 

 PREŞEDINŢIA COMIEI EUROPENE, O CURSA INEGALA

            Reprezentaţii partidelor europene pentru funcţia de Preşedinte al Comiei Europene au fost desemnaţi, iar candidaţii lideri sunt:

 1. Jean-Claude JUNCKER, PPE;
 2. Martin SCHULZ, PSE;
 3. Guy VERHOFSTADT, ALDE;
 4. José BOVÉ, Verzii/ALE;
 5. Ska KELLER, Verzii/ALE;
 6. Alexis TSIPRAS, EUL – NGL;

ewlcandidatiÎntrebându-se dacă aceasta este „adevărata faţă a Europei” („Is this the real face of Europe?”) EWL aminteşte partidelor că şi-au declarat intenţia de a nominaliza şi femei în funcţiile de top ale inistituţiilor Uniunii Europene – pentru alegerile din luna mai şi funcţia de Preşedinte al Comisiei Europene – dar nu au făcut aceasta.

Dintre aceşti candidaţi desemnaţi, SKA KELLER este singurul reprezentant al femeilor. Aceasta face ca raportul egalităţii de gen să fie de 1 la 6, în această cursă pentru şefia Comisiei Europene. Ceea ce poate semnifica că peste 50% din populaţia Europei nu se poate identifica cu aceşti candidaţi.

 

Cum ar conduce Comisia SKA KELLER, singura femeie-candidat la sefia COMISIEI EUROPENE

Ca o reprezentată de elită în rândul Grupului Verzilor, câştigătoare a „Alegerilor primare ale Verzilor” („Green Primary Elections”) care au desemnat-o drept candidat în cursa pentru şefia Comisiei, Ska Keller declară pentru Federation of Young European Greens:

„Prin candidatura mea, vreau să dau tinerilor din Europa o voce… pentru ca ei să poată da o formă şi schimba Europa”.

Deşi Ska Keller nu face parte din EWL este o activistă importantă pentru drepturile femeilor şi egalitatea de gen. Iar, grupul EWL susţine opţiunea Verzilor europeni de a aduce o viziune feministă în cursa pentru Preşedinţia Comisiei Europene. Candidând alături de José Bové, Keller susţine că poate aduce reformarea la Comisia Europeană, afirmând:

ewlskaAștept cu nerăbdare către o campanie electorală entuziastă, pentru întreaga Uniune Europeană. Acesta va fi sarcina noastră în calitate de candidați de top pentru a aduce o dimensiune europeană a campaniilor naționale a Verzilor. Sper și sunt sigură că putem păstra entuziasmul și motivația pe care le-am experimentat în timpul Green Primary merge. În campania noastră, noi, Verzii, va fi clar cu privire la ceea ce sunt alternative noastre verzi pentru Europa: un mod corect și verde a ieși din criză, punând șomajul în rândul tinerilor pe partea de sus a ordinea de zi, protejarea drepturilor refugiaților și ale migranților, comerțul echitabil nu liber comerț, obiective climatice mai ambițioase, și mai multă democrație(conform europeangreens.eu).

Fiind considerată o „campioană” în lupta pentru „drepturile şi emanciparea femeilor” („gender equality and women’s empowerment”), declară:

            Progresul privind egalitatea de gen a fost lent și minim în întreaga UE. Diferențele de salarizare între femei și bărbați sunt încă imense; femeile sunt subreprezentate în politică și în funcții de conducere în multe țări, femeile nu au dreptul de a decide asupra propriilor corpuri”.

„egalitatea de gen trebuie să fie realizată prin educație și lege. Cerând pur și simplu volunariatul și bună-voința nu a produs nici un rezultat încă”.

„UE ar trebui să împingă statele membre să facă mai multe pentru egalitatea de gen. Diferențele în Europa sunt uriașe și nu vor disparea pur și simplu prin colectarea de statistici”.

 

Inegalitatile de gen, la varful UE

            Conform Tratatului Lisabona, după alegerile Parlamentului European urmează nominalizările pentru Comisia Europeană. Consiliul Uniunii Europene alege în acelaşi context al nominalizătii şi un Înalt Reprezentant pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate, precum şi, un Preşedinte al Consiliului European. Aceaste nominalizăti ale Consiliului fiind făcute pentru a doua oară.

Însă, deşi există atâtea funcţii de conducere, femeile sunt încă slab reprezentate în procesul politic decizional în toate statele membre şi în instituţiile Uniunii Europene. Dintre membrii Parlamentului European doar 35% sunt femei, la parlamentele naţionale procentul este şi mai mic, 24%. Doar 14 vicepreşedinţi din Parlamentul European sunt femei. Mai mult, în Comisie doar 33% dintre mebrii totali sunt femei, iar Preşedintele actual, Jose Manuel Barroso, este bărbat. În timp ce, Înaltul Reprezentant Al Uniunii pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate în funcţie, Catherine Ashton, este femeie, iar Preşedintele de acum al Consiliului European, Herman Van Rompuy, este, la rândul său, reprezentant al bărbaţilor.

Astfel, chiar dacă realizarea egalităţii între femei şi bărbaţi este un obiectiv oficial al UE şi e consacrat în tratele UE şi Carta Drepturilor Fundamentale a UE ca principiul fundamental al UE, femeile sunt depăşite numeric de către bărbaţi, iar aceasta, în special în poziţiile de luare a deciziilor politice în întreaga Europă.

Pe aceste fundamente, UE are obligaţia de a îşi îndeplini angajamentele. Toate insituţiile UE pun femeile în procesul de luare a deciziilor ca o prioritate a agendei politice. Comisia Europeană face aceasta prin Strategia pentru Egalitate intre Femei şi Bărbaţi. Carta Europeană a Femeilor”(„A Strengthened Commitment to Equality between Women and Men A Women’s Charter), Consiliul European al Uniunii Europene şi-a reafirmat angajamentul de a spori reprezentarea femeilor în procesul decizional de luare a deciziilor, iar, Parlamentul European prin rezoluţia privind femeile în procesul de luare a deciziilor din martie 2012 (rezoluţia PE este disponibilă pe: www.europarl.europa.eu/aboutparliament/en/displayFtu.html?ftuId=FTU_5.10.8.html)

Pe aceste premise, EWL invită partidele politice din întreaga Europă pentru a promova şi a asigura o reprezentare egală între femei şi bărbaţi în organelor de luare a deciziilor, precum şi de a promova serios şi a suţine candidaţii femei, aceasta în timp tratează egalitatea de gen ca o prioritate cheie în programele şi viitorul politicile lor (relatează EWL pe: www.womenlobby.org).

 

 

Surse articol: www.agerpres.ro, www.cnfl.lu, www.debatingeurope.eu, www.eige.europa.eu, www.europarl.europa.eu, www.fra.europa.eu, www.paritydemocracy.eu, www.womenlobby.org.

Sursă foto: www.womenlobby.org, http://paritydemocracy.eu/rowl/, www.debatingeurope.eu

 

 

 

Surse complete articol:

 

 1. http://womenlobby.org/news/ewl-news/article/the-ewl-unveils-its-manifesto-for?lang=en
 2. www.cnfl.lu/site/ewl_manifesto_ep_elections_2014.pdf
 3. http://www.agerpres.ro/comunicate/2014/02/12/comunicat-de-presa-romanian-women-s-lobby-10-40-09
 4. http://europeangreens.eu/news/press-release-greens-select-leading-candidates
 5. http://eige.europa.eu/content/franziska-ska-keller
 6. http://www.debatingeurope.eu/2014/02/05/who-are-jose-bove-and-ska-keller/#.U1uKAlV_tBQ
 7. http://womenlobby.org/get-involved/ewl-campaigns-actions/50-50-campaign-for-democracy/50-50-campaign-2012-2014/article/is-this-the-real-face-of-europe-6364?lang=en
 8. http://www.womenlobby.org/news/ewl-news/article/are-you-ready-to-commit-to-gender-6551?lang=en
 9. www.europarl.europa.eu/aboutparliament/en/displayFtu.html?ftuId=FTU_5.10.8.html

 

Continue Reading
Advertisement
4 Comments

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014

STUDIU Parlameter 2014: Doua treimi dintre europeni NU se simt bine informati in legatura cu Parlamentul European

Published

on

O majoritate a cetățenilor europeni apreciază rolul pe care Parlamentul European l-a jucat în alegerea noului președinte al Comisiei, spune sondajul Parlameter, 2014 publicat vineri. Mai mulți europeni simt acum că vocea lor contează în luarea deciziilor la nivelul UE. Peste jumătate dintre respondenți au declarat că aderarea la UE este un lucru bun.

rp_European-parliament-strasbourg-inside-e1397734605729.jpg

Sondajul realizat în urma alegerilor europene din mai la UE și a inaugurării ulterioare a Comisiei Europene conduse de Jean-Claude Juncker, a reflectat o conștientizare sporită în rândul cetățenilor, atât față de afacerile europene cât și față de Parlamentul European. Nivelul de cunoștiințe cu privire la Parlamentului European rămâne totuși slab.

Principalele constatări (modificări față de iunie 2013)

58% dintre respondenți au auzit recent despre Parlamentul European (+11 de puncte), în timp ce 40% (-10 puncte) nu.
– Imaginea Parlamentului a fost pozitivă în procent de 30% stabil, 43% neutru (+ 1 punct) și 23% negativ (-2 puncte).
67% nu se simt bine informați cu privire la activitatea Parlamentului (+ 1 punct față de noiembrie 2011).
63% au fost de acord ca, luând în considerare rezultatele alegerilor și alegerea președintelui Comisiei reprezintă un progres democratic, în timp ce 18% nu sunt de acord și 19% nu s-au pronunțat.
41% au considerat că vocea lor contează în Uniunea Europeană (+2 puncte).
– Principalele priorități politice ale UE au fost combaterea sărăciei și a excluziunii sociale 54% (+3 puncte), economia, coordonarea bugetară și politica de impozitare 31% (+1 punct), protecția consumatorilor și a sănătății 30% (-3 puncte), și combaterea terorismului și respectarea libertății individuale 29% (+4 puncte).
54% (+4 puncte) consideră că aderarea la UE este un lucru bun, 14% (-3%) sunt de părere că este un lucru rău, în timp ce 29% (-2 puncte) nu au apreciat acest aspect.

Context

Eurobarometrul Parlamentului European – Parlameter 2014 a fost comandat de către PE. La sondaj au participat 27801 de cetățeni, între 29 noiembrie și 9 decembrie 2014 care au răspuns unor întrebări privind percepțiile și cunoașterea instituției și a Uniunii Europene în ansamblu, precum și a domeniilor de politică. Acest studiu anual oferă rezultate atât la nivel european cât și la nivelul statelor membre.

.

Continue Reading

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014

Europarlamentarul Monica Macovei a câştigat un proces intentat fostului ministru Dan Şova

Published

on

Europarlamentarul Monica Macovei a anunţat, marţi, că a câştigat, prin hotărâre definitivă şi irevocabilă, procesul intentat lui Dan Şova, care a susţinut că tatăl acesteia ar fi fost “general de Securitate” şi “şeful Securităţii Giurgiu”.macovei_monica

”Am câştigat procesul cu Şova şi la Curtea de Apel. Minciunile lui Şova despre tatăl meu au fost demontate. Curtea de Apel Bucureşti a decis că Dan Şova a minţit atunci când a spus că tatăl meu ar fi fost «general de securitate» şi «şeful Securităţii Giurgiu»”, se arată într-un comunicat remis presei.

Monica Macovei aminteşte că, anterior, şi Tribunalul Bucureşti a decis că Şova ”a minţit” când a făcut aceste acuzaţii mincinoase în legătură cu tatăl său şi a admis, în octombrie 2013, acţiunea depusă de ea şi de mama sa, prin care îi solicita dovezi lui Şova.

“Dan Şova nu a avut şi nu are nicio dovadă, a minţit cu bună ştiinţă”, arată Macovei.

Monica Macovei mai precizează că hotărârea din decembrie 2014 a Curţii de Apel din Bucureşti este definitivă şi executorie şi că o va executa.

Potrivit unei postări anterioare făcută pe blogul personal, Monica Macovei arăta că a solicitat în acţiunea depusă la Tribunalul Municipiului Bucureşti ca Dan Şova să îşi ceară public scuze şi să plătească daune morale în valoare de 700.000 lei.

 

.

 

 

.

Continue Reading

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014

Curiozitățile Parlamentului European. Cine este cel mai tânăr eurodeputat și ce delegație națională și-a schimbat întreaga componență

Published

on

Anul ce tocmai s-a încheiat a constituit unul în care Parlamentul European a început legislatura cu o componență politică și a încheiat-o cu alta. Acest lucru se întâmplă o dată la cinci când au loc alegerile europene.

Deși au o importanță diferită în fiecare stat, alegerile europarlamentare sunt adesea European-parliament-brusselsconsiderate alegeri de rang secund, iar componența Parlamentului generează de multe ori un interes doar din perspectiva propriului stat (cine sunt europarlamentarii care mă reprezintă). În campania electorală europeană (prima în care am avut și confruntări directe între pretendenții la șefia Comisiei Europene) s-a pus accent problemele economice, criza locurilor de muncă, pericolul extremismului, dar și egalitatea de gen în politica europeană. Printre temele de campanie s-a numărat și angajabilitatea tinerilor, o problemă serioasă pentru statele membre dar și pentru Bruxelles.

Între 22-25 mai 2014 s-a schimbat componența Parlamentului European. V-ați întrebat ce aduce diferit noul legislativ european?

În primul rând, avem o diferență de 65 de ani între cel mai tânăr euro-deputat, danezul Anders Primdahl Vistisen (12.11.1987, 27 de ani) și cel mai vârstnic, grecul Emmanouil Glezos (9.09.1922, 92 de ani).

Problematica egalității de gen la cel mai înalt nivel european este un subiect sensibil pe agenda de la Bruxelles, fie că vorbim despre Comisie sau Parlament. În urma alegerilor noului Parlament din totalul membrilor săi 36.88% sunt femei. Cele mai multe provin din Malta (66,67%). Cu un procent semnificativ în această direcție contribuie și România (28.12%; procentul s-a modificat o dată cu numirea doamnei Corina Crețu în calitate de comisar european).

Dacă ne gândim că o dată la cinci ani au loc alegeri iar tranziția dinspre un Parlament spre altul este dificilă, rezultatele din 2014 ne contrazic. Avem un total de 50.6% deputați realeși, în timp ce 49.4% sunt deputați noi. Cu alte cuvinte, în 2014 am legitimat un Parlament European care este pe jumătate identic cu cel din perioada 2009-2014.

La nivelul delegațiilor regăsim cifre interesante. Germania este țara cu cei mai mulți deputați realeși (69.79%) în timp ce Grecia este statul cu cei mai mulți deputați noi, un procent impresionant de 100%. La fel de impresionant este și numărul partidelor politice naționale, care prin intermediul euro-deputaților sunt prezente în PE: 186.

Totodată, să nu uităm că alegerile europene din 2014 sunt primele ce se desfășoară sub aplicabilitatea Tratatului de la Lisabona, iar în urma acestora Parlamentul European a revenit la componența prevăzută de Tratat – 751 de membri. În acest context, România a trecut de la 33 de membri în PE, la 32.

.

.

Continue Reading

Facebook

Dragoș Pîslaru3 hours ago

Parlamentul European a adoptat cu o largă majoritate raportul lui Dragoș Pîslaru privind Instrumentul pentru Asistență Tehnică, element esențial în accesarea fondurilor din mecanismul de 672,5 miliarde de euro

COMISIA EUROPEANA6 hours ago

Comisia Europeană dorește ca 70% din populația adultă a statelor membre să fie vaccinată împotriva COVID-19 până în vară: Vaccinarea este esențială pentru a ieși din această criză

ROMÂNIA6 hours ago

Premierul Florin Cîțu: Banca Mondială clasează România în topul țărilor cu cele mai multe și aplicate măsuri din lume în contextul pandemiei de COVID-19

Eugen Tomac6 hours ago

Eurodeputatul Eugen Tomac: Rusia de astăzi se transformă într-un gulag și UE are obligația să acționeze

Corina Crețu6 hours ago

Eurodeputatul Corina Crețu consideră că România trebuie să-și consolideze strategia națională de vaccinare: Găsirea vaccinului anti-COVID-19 nu a fost decât primul pas. Crucial este acum procesul de vaccinare

PARLAMENTUL EUROPEAN7 hours ago

Maia Sandu s-a întâlnit cu președintele Parlamentului European: Membrii forului legislativ al UE au sprijinit prin ajutor financiar lupta împotriva corupției și consolidarea statului de drept

ROMÂNIA8 hours ago

Premierul Florin Cîțu, asigurat de însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA că relația Statele Unite – România va rămâne puternică în timpul administrației Biden

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI9 hours ago

Eurodeputatul Gheorghe Falcă: Investițiile în infrastructura feroviară trebuie să fie o prioritate pentru România și pentru Europa, transportul pe calea ferată fiind o soluție verde eficientă

ȘTIRI POZITIVE10 hours ago

Publicație britanică: Timișoara și Cluj-Napoca, în top 20 cele mai sănătoase orașe de locuit din lume, devansând München sau Copenhaga

ROMÂNIA11 hours ago

România, pe locul 18 la nivel global și pe locul 6 la nivelul UE în ceea ce privește vaccinarea împotriva COVID-19 (Bloomberg)

Eugen Tomac6 hours ago

Eurodeputatul Eugen Tomac: Rusia de astăzi se transformă într-un gulag și UE are obligația să acționeze

ROMÂNIA3 days ago

Premierul Florin Cîțu s-a vaccinat împotriva COVID-19: Am vrut să dau un semnal românilor să se vaccineze

U.E.1 week ago

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan dorește să ”repună pe șine” relațiile Turciei cu UE: Este prioritatea noastră să facem din 2021 un an de succes

ROMÂNIA2 weeks ago

Premierul Florin Cîțu: Intenţia noastră este ca de la jumătatea săptămânii viitoare să trecem la etapa a doua de vaccinare

Gheorghe Falcă3 weeks ago

Eurodeputatul Gheorghe Falcă se va vaccina împotriva COVID-19 și îndeamnă la responsabilitate pentru „noi și cei de lângă noi”: Vaccinarea, testul nostru de maturitate

ROMÂNIA3 weeks ago

Campania de vaccinare anti-Covid în România începe cu asistenta care a preluat primul pacient infectat cu virusul SARS-CoV-2

ROMÂNIA4 weeks ago

Primele 10.000 de doze de vaccin anti-COVID au ajuns la Institutul Cantacuzino din Capitală. România va avea 10 milioane de doze de vaccin, 140.000 fiind distribuite săptămânal

ROMÂNIA4 weeks ago

Președintele Klaus Iohannis: Campania de vaccinare anti-COVID-19 începe în România și în toată UE pe 27 decembrie. Vaccinul este sigur și eficient, autorizat la cele mai înalte standarde europene

ROMÂNIA4 weeks ago

Mesajul președintelui Klaus Iohannis pentru noul Guvern: S-a închis ciclul în care ne-am angajat și am promis. Acum, la treabă!

ROMÂNIA4 weeks ago

Guvernul Cîțu a fost învestit de Parlament. Membrii noului Cabinet vor depune jurământul la Palatul Cotroceni

Advertisement
Advertisement

Trending