Cine este Tim Kaine, „omul care nu a pierdut niciodată un scrutin” și alegerea lui Hillary Clinton pentru postul de vicepreședinte al SUA?

Candidata democrată la alegerile prezidențiale americane, Hillary Clinton, l-a ales vineri pe Tim Kaine, senator de Virginia cu o statură politică solidă și om al consensului, pentru postul de vicepreședinte, notează Politico Europe.

Prin alegerea lui Timothy Michael Kaine ca potențial vicepreședinte al SUA, un om politic cu un parcurs impecabil și cu o reputație fără pată, fosta prima doamnă a decis să-și întărească serios candidatura în fața lui Donald Trump. Însă există riscul să atragă și nemulțumirea aripii mai de stânga a partidului său.

„Sunt fericită să îl anunț pe cel alături de care voi candida, TimKaine, un om care și-a dedicat viața luptei pentru ceilalți”, a scris pe Twitter fosta șefă a diplomației americane, cu câteva zile înainte de deschiderea Convenției democrate la Philadelphia, în cadrul căreia urmează a primi oficial învestitura partidului.

Prin alegerea lui Tim Kaine ca partener în alegeri, o opțiune așteptată, Hillary Clinton se aliază cu un redutabil om politic care „nu a pierdut niciodată un scrutin”, așa cum a spus ea recent despre el.

În calitate de senator și de fost guvernator de Virginia, el este un important atu în acest stat pivot, care poate fi decisiv în înclinarea balanței la alegerile pentru Casa Albă din 8 noiembrie.

El a contribuit deja la alegerea lui Barack Obama în 2008 și la trecerea statului Virginia în tabăra democrată, pentru prima dată din 1964.

Citiți și Wikileaks a publicat 20.000 de emailuri ale echipei lui Hillary Clinton cu două zile înainte ca Partidul Democrat să o desemneze candidat la prezidențiale

În vârstă de 58 de ani, Tim Kaine, un politician discret și avocat de profesie care și-a făcut studiile la Facultatea de Drept a prestigioasei universități Harvard, era de câteva săptămâni favorit pentru acest post, în special datorită marii sale experiențe politice de 18 ani, dar mai ales capacității sale de a găsi consens.

Senatorul de Virginia s-a declarat „onorat” că a fost ales de candidata democrată la prezidențiale, Hillary Clinton, pentru a fi vicepreședinte.

„Tocmai am încheiat o discuție la telefon cu Hillary. Sunt onorat să îi fiu vicepreședinte. Sunt nerăbdător să fac campanie sâmbătă la Miami”, în Florida, a scris senatorul pe Twitter. Fosta primă doamnă se află în prezent într-un turneu electoral prin acest stat din sud-estul SUA.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.