Connect with us

GALA PREMIILOR MARII LOJI

Cine sunt câștigătorii celei de-a X-a ediții a Galei Premiilor Marii Loji Naționale din România, eveniment de referință care premiază excelența din România

Published

on

© Calea Europeana/ Zaim Diana (Arhivă)

Marea Loja Naţională din România (MLNR) a organizat miercuri, 21 iunie 2023, la Ateneul Român, cea de-a X-a ediţie a Galei Premiilor MLNR, în parteneriat cu Ministerul Culturii, eveniment în cadrul căruia șapte personalități de excepție a fost premiate pentru contribuția lor inovatoare în șapte domenii de activitate. CaleaEuropeană.ro, partener media al evenimentului, a transmis LIVE acest moment.

La începutul Galei, Marele Maestru al Marii Loji Naționale din România, Radu Bălănescu, a ținut un discurs în care a precizat că evenimentul “își propune să sprijine excelența, să sprijine valoarea, să aducă în prim plan o dată în plus, ceea ce cred că noi știm foarte bine și anume inteligența poporului român”.

“Gale în care este premiată excelența din România au loc în mai multe orașe din țară, pentru că societatea civilă din România își dorește și consideră că este normal să aducă în prim plan aceste valori, oameni care muncesc de ani de zile, unii de zeci de ani, unii care poate până în ultima perioadă nu au fost băgați în seamă atât de mult cât merită, copii excepționali, care iată câștigă medalii de aur pentru țara noastră la olimpiade internaționale. Toți aceștia merită felicitați și sprijiniți”, a mai transmis Radu Bălănescu. 

El a precizat că Gala reprezintă sprijin pentru educație, pentru cultură, pentru inteligența și pentru spiritul inovativ al poporului român. 

“Eu mă bucur să traversăm o perioadă cu un climat mult mai liniștit care poate să asigure un suport foarte important pentru dezvoltarea domeniilor mai sus amintite și de asemenea, mă bucur, fără a face politică, de a putea să spun că citind programul de guvernare existent în acest moment am văzut o preocupare intensă pentru ceea ce înseamnă educație, sănătate, cultură, domenii de activitate pe care Marea Lojă Națională din România și le-a asumat în a le sprijini în societatea civilă. Este un lucru foarte important pentru noi toți că aceste lucruri se întâmplă în aceste momente”, a mai adăugat Marele Maestru al MLNR.

În cadrul Galei, au fost acordate șapte premii, constând într-un trofeu realizat de maestrul Alexandru Ghilduș și câte 10.000 de euro, următoarelor personalități.

Premiul Grigore Moisil pentru Știinte Exacte

Acad. GABRIELA MARINOSCHI – Directorul Institutului de Statistică Matematică și Matematică Aplicată al Academiei Române – pentru Monografia “Dual Variational Approach to Nonlinear Diffusion Equations” – Birkhauser, Springer Nature Switzerland, 2022;

Premiul Henri Coandă pentru Știinte Aplicate:

Prof. univ. dr. SERGIU NEDEVSCHI – de la Universitatea Tehnica din Cluj Napoca – pentru rezultatele obținute si publicate in domeniul sistemelor avansate de conducere autonoma a autovehiculelor utilizate de firmele Volkswagen si Bosch din Germania precum si in domeniul sistemelor autonome utilizate pentru asistenţă umanitară şi ajutor în caz de dezastre de firma Lockheed Martin din USA;

Premiul Carol Davila pentru Medicină:

Prof. univ. dr. OCTAVIAN BUCUR – Universitatea de Medicina si Farmacie Carol Davila din București – pentru lucrarea ”Nanoscale imaging of clinical specimens using conventional and rapid-expension pathology”, publicata in Nature Protocols, 2020. În prezent, este cercetător la Viron Molecular Medicine Institute, Boston, MA, USA, unde lucrează la o metoda revoluționară de tratare a cancerului.

Premiul Constantin Brâncuși pentru Artă și Cultură:

NICHITA DANILOV – pentru romanul “Omul din eprubeta” aparut la Editura Polirom in 2021

Premiul Nicolae Titulescu pentru Diplomație și Politologie:

Prof.univ.dr. DAN DUNGACIU – Directorul Institutului de Științe Politice și Relatii Internationale al Academiei Romane “Ion I. C. Bratianu” si Președintele Fundației Universitare a Mării Negre Mircea Malița, pentru volumul “Geopolitical Encyclopedia of the Black Sea, Cambridge: Cambridge Scholars Publishing, 2020

Premiul Eugeniu Carada pentru Economie:

Prof. univ. dr. TUDOREL ANDREI, Academia de Studii Economice, Facultatea de cibernetica, statistica si informatica Economica – pentru volumul “ Comertul exterior al Romaniei cu produse agroalimentare 1990 – 2020”, Editura Academiei Romane, 2022.

Premiul Spiru Haret pentru Educație, Mediu, IT:

SABIN DIMA – CEO si fondator Humans.ai – pentru dezvoltarea primei tehnologii blockchain din lume cu model de validare biometrică și pentru crearea soluției “ION”, primul consilier guvernamental din lume bazat pe inteligență artificială.

Gala Premiilor oferite de Marea Lojă Națională din România (MLNR) are ca obiectiv promovarea cercetării originale și creșterea capacității de inovare, cu implicații favorabile asupra competitivității internaționale a economiei si cercetării românești. 

Premiile se acordă personalităților care, în cursul anului anterior decernării premiilor, au realizat o lucrare, o descoperire, invenție sau inovație, au emis o teorie, teoremă, ecuație, au pus la punct o tehnică, metodă, procedeu cu impact macro-social într-unul dintre cele 7 domenii premiate sau prin exercitarea profesiei ori a demnității publice au adus importante servicii ori beneficii țării.

Marea Lojă Națională din România este continuatoarea legitimă a Marii Loji a Ordinului Masonic Român, întemeiată la 8 septembrie 1880. Încă de la înființarea primei Loji, din 1734 la Galați și până în prezent, masoneria română s-a manifestat plenar ca un modelator și moderator social.

GALA PREMIILOR MARII LOJI

Gala Premiilor MLNR ediția a XI-a 2024. Șapte români de excepție au fost premiați pentru contribuția la dezvoltarea cunoașterii și progresului social

Published

on

© MLNR

Gala Premiilor Marii Loji Naționale din România (MLNR), aflată în 2024 la cea de-a XI-a ediție, a premiat vineri, 21 iunie,  șapte cetățeni români care au realizat lucrări de excepție în domeniile științe exacte, științe aplicate, medicină, economie, educație, mediu sau IT, artă și cultură sau diplomație și politologie, contribuind astfel la dezvoltarea cunoașterii și progresului social.

© MLNR

Potrivit unui comunicat remis CaleaEuropeană.ro, cei șapte laureați ai Galei MLNR ediția a XI-a sunt, după cum urmează:

  1. Premiul GRIGORE MOISIL pentru Științe Exacte a fost acordat dl. Paul Vasos – Institutul de Inginerie și Fizică Nucleară „Horia Hulubei”, ELI, și Universitatea din București, pentru lucrarea „Relaxarea RMN a protonilor de apă prepolarizați în câmpul magnetic al Pământului, pentru detectarea în timp real a formării de radicali liberi” publicată în prestigiosul jurnal Chemical Communications, editat de Royal Chemical Society, Marea Britanie, Septembrie 2023.

    © MLNR

  2. Premiul HENRI COANDĂ pentru Științe Aplicate a fost acordat dl. univ. dr. Vasile Marinca – Universitatea Politehnica din Timișoara, Membru Corespondent al Academiei Române, pentru lucrarea „Investigating nonlinear forced vibration of functionally graded beam based on the nonlocal gradient theory considering the mechanical impact, electromagnetic actuator, thickness effect and nonlinear foundation”, publicată în 2023 în Revista „Mathematics”.
  3. Premiul CAROL DAVILA pentru Medicină a fost acordat dl. univ. dr. Victor Velculescu – profesor de oncologie și codirector al Diviziei de Genetică și Epigenetică a Cancerului la Universitatea Johns Hopkins, Baltimore, SUA, pentru articolul „Singlemolecule genome-wide mutation profiles of cell-free DNA for noninvasive detection of cancer” publicat în iulie 2023 în prestigioasa revistă Nature Genetics, New York.

    © MLNR

  4. Premiul EUGENIU CARADA pentru Economie a fost acordat dl. univ. dr. Sorin Anagnoste – Prodecan al Facultății de Administrare a Afacerilor în Limbi Străine – ASE pentru volumul „Business Strategies. Building Sustainable Models with Artificial Intelligence and Digital Platforms”, publicată în 2023 la Editura ASE.
  5. Premiul SPIRU HARET pentru Educație, Mediu, IT a fost acordat dl. univ. dr. Tibor Hartel – Facultatea de Științe și Ingineria Mediului, Universitatea Babeș – Bolyai din Cluj-Napoca, pentru lucrarea „The traditional ecological knowledge conundrum”, publicată în martie 2023 în revista Trends in Ecology and Evolution, Cambridge, USA.
  6. Premiul CONSTANTIN BRÂNCUȘI pentru Artă și Cultură a fost acordat dl. univ. dr. Constantin Chiriac – actor, regizor, directorul Teatrului Național Radu Stanca din Sibiu pentru organizarea în 2023 a celei de-a 30-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS) care a reunit peste 800 de trupe de teatru din 80 de țări și un număr record de peste 1 milion de spectatori cu prezență fizică și peste 30 milioane de spectatori virtuali.
  7. Premiul NICOLAE TITULESCU pentru Diplomație și Politologie a fost acordat dl. ambasador Sorin Dumitru Ducaru – pentru dezvoltarea și operaționalizarea în 2023, în calitate de Director al Centrului Satelitar al Uniunii Europene, a unei aplicații privind monitorizarea satelitară a deforestărilor din județele Maramureș și Suceava.

“Gala Premiilor Marii Loji Naționale din România onorează elitele societății românești, acei oameni remarcabili care, prin realizările lor excepționale, au adus contribuții semnificative și durabile țării noastre. Purtând numele unor personalități de marcă ale Masoneriei Române, reprezentative pentru cele șapte domenii de referință, fiecare premiu acordat astăzi reflectă valorile fundamentale care dau putere societății noastre și care contribuie la afirmarea internațională a performanței românești.  Ele dovedesc importanța încurajării și sprijinirii excelențeiși ne motivează să investim în educație, cercetare și inovație, ca motoare ale dezvoltării durabile a României”, a transmis Marele Maestru al Marii Loji Naționale din România, Cătălin Tohăneanu.

© MLNR

Acesta s-a adresat și câștigătorilor premiilor oferite în cadrul Galei MLNR.

Premiile ce vă sunt conferite astăzi reprezintă o recunoaștere a muncii voastre asidue, a talentului și a dedicării voastrefață de performanță în varii domenii de activitate. Fiecare dintre dumneavoastră a demonstrat ce înseamnă să fii lider, inovator și un veritabil model pentru semeni. Apreciem sincer devotamentul dumneavoastră constant pentru propulsarea valorilor științifice și culturale românești și pentru cultivarea unui mediu propice dezvoltării intelectuale și formării profesionale de excepție. Ne exprimăm recunoștința profundă pentru contribuția dumneavoastră semnificativă la consolidarea reputației României ca centru de excelență academică recunoscut pe plan international”, a continuat Marele Maestru al Marii Loji Naționale din România, Cătălin Tohăneanu.

Producția celei de-a XI-a ediții a Galei Premiilor MLNR a fost asigurată de Marele Maestru de Onoare Ad Vitam, Remus Borza. Evenimentul a fost găzduit de Ateneul Român și a fost organizat în parteneriat cu Academia Română, Ministerul Culturii și Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Universitatea de Vest din Timișoara,  Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, Universitatea Transilvania din Brașov, Universitatea din Craiova, ASE, Universitatea de Medicină si Farmacie din Craiova, SNSPA, Universitatea de Arte „George Enescu” din Iași, Universitatea Națională de Arte “Constantin Brâncuși” din București.

© MLNR

© MLNR

Evenimentul a fost sponsorizat de Bilka; CEC Bank; BT; GRAMPET GROUP; Jidvei; Garden Center Group, Intercontinental Athenee Palace Bucharest; SCC ERBAȘU; Energomontaj S.A; Barko; Scandia food.

Partenerii media ai Galei au fost: TVR; RomâniaTV; Radio România Actualități; Adevărul; Capital; CaleaEuropeană.ro; EVZ.ro; Gândul; DC Media group, Finnancial intelligence, Sănătatea Press Group, PS News.

Continue Reading

GALA PREMIILOR MARII LOJI

Gala Premiilor MLNR Ediția a XI-a 2024 anunță nominalizările pentru cele șapte premii de excelență în activitatea profesională

Published

on

© Calea Europeana/ Zaim Diana (Arhivă)

Marea Lojă Națională din România, în parteneriat cu Academia Română, Ministerul Culturii și Universitatea Babeș Bolyai din Cluj Napoca, Universitatea București, ASE, Universitatea de Medicină Carol Davila București, Universitatea Alexandru Ioan Cuza Iași, Universitatea de Vest din Timișoara, SNSPA, Universitatea Națională de Arte Constantin Brâncuși București, Universitatea de Arte George Enescu Iași, Universitatea Transilvania din Brașov, Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, Universitatea din Craiova, organizează la Ateneul Român, în 21 iunie 2024, începând cu orele 18.00, cea de-a XI-a ediție a Galei Premiilor Marii Loji Naționale din România, potrivit unui comunicat remis caleaeuropeana.ro.

Comisiile de jurizare formate din academicieni și profesori universitari au evaluat peste 60 de lucrări ( articole, monografii, tratate) și au analizat activitatea profesională a peste 30 de personalități din mediul cultural și diplomatic, ca în final, să propună 3 nominalizări pentru fiecare dintre cele 7 premii. Mâine seară în cadrul Galei, președinții comisiilor vor anunță câștigătorii.

Mai jos, redăm cele 21 de nominalizări:

PREMIU GRIGORE MOISIL-pentru științe exacte

  • Dr. ELISABETA ILDIKO SZERB
  • Dr. PAUL VASOS
  • Dr. ARGHIR DANI ZĂRNESCU

PREMIU HENRI COANDĂ – pentru științe aplicate

  • Prof. univ. dr. ing IULIAN VASILE ANTONIAC
  • Prof. univ. dr. VASILE MARINCA
  • Prof. univ. dr. LUCIAN BUȘONIU

PREMIU CAROL DAVILA – pentru medicină

  • Prof. univ. dr. VICTOR VELCULESCU
  • Prof. univ. dr. ADRIAN CONSTANTIN COVIC
  • Prof. univ. dr. CRISTINA OANA MĂRGINEAN

PREMIU EUGENIU CARADA – pentru economie

  • Economist VALENTIN LAZEA
  • Conf. Univ. dr. SORIN ANAGNOSTE
  • Prof. univ. dr. GABRIELA DRĂGAN și Prof. univ. dr. MIHAELA CRISTINA DRĂGOI

PREMIU SPIRU HARET – pentru educație, mediu, IT

  • Dr. MIHAELA CONSTANTINESCU
  • Prof. univ. dr. NICOLETA IANOVICI
  • Conf. univ. dr. TIBOR HARTEL

PREMIU CONSTANTIN BRÂNCUȘI –pentru artă și cultură

  • ADRIANA BABEȚI
  • Prof. univ. dr. CONSTANTIN CHIRIAC
  • Dirijorul CRISTIAN MĂCELARU

PREMIU NICOLAE TITULESCU – pentru diplomație și politologie

  • Lector univ. dr. IOANA ROXANA MELENCIUC-IOAN
  • Ambasador SORIN DUMITRU DUCARU
  • Ambasador DAN NECULĂESCU

© MLNR

Continue Reading

GALA PREMIILOR MARII LOJI

Gala Premiilor MLNR Ediția a XI-a. Cine sunt personalitățile implicate în comisiile de jurizare

Published

on

© MLNR

© MLNR

Marea Lojă Națională din România, în parteneriat cu Academia Română, Ministerul Culturii și Universitatea Babeș Bolyai din Cluj Napoca, Universitatea București, ASE, Universitatea de Medicină Carol Davila București, Universitatea Alexandru Ioan Cuza Iași, Universitatea de Vest din Timișoara, SNSPA, Universitatea Națională de Arte Constantin Brâncuși București, Universitatea de Arte George Enescu Iași, Universitatea Transilvania din Brașov, Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, Universitatea din Craiova, organizează la Ateneul Român, în 21 iunie 2024, începând cu orele 18.00, cea de-a XI-a ediție a Galei Premiilor Marii Loji Naționale din România, potrivit unui comunicat remis caleaeuropeana.ro.

Comisiile de jurizare formate din academicieni și profesori universitari au evaluat peste 60 de lucrări ( articole, monografii, tratate) și au analizat activitatea profesională a peste 30 de personalități din mediul cultural și diplomatic, ca în final, să propună 3 nominalizări pentru fiecare dintre cele 7 premii acordate în cadrul Galei.

Comisiile au fost formate din următoarele personalități:

  1. COMISIA GRIGORE MOISIL

Acad. Nicolae Victor Zamfir – Vicepreședinte Academia Română

Acad. Viorel Barbu – Președinte al Secției de Ştiințe Matematice a Academiei Române 

Acad. Marius Andruh – Vicepreședinte Academia Română

Acad. Cristian Silvestru – Prof. Univ. Dr. Universitatea Babeș-Bolyai

Prof. univ. dr. Dan Timotin – Membru corespondent al Academiei Române

  1. COMISIA HENRI  COANDĂ

Acad. Dorel Banabic – Președinte al Secției de Științe Tehnice a Academiei Române

Acad. Dan Dubină – Președinte al Filialei din Timișoara a Academiei Române

Prof. dr. ing. Mihnea Costoiu – Rector al  Universității Politehnică din București

Prof. univ. dr. ing. Vasile Țopa – Rector al Universității Tehnice din Cluj-Napoca

Conf.univ.dr. ing. Florin Drăgan – Rector al Universității Politehnică din Timișoara

  1. COMISIA CAROL DAVILA

Acad. Ioanel Sinescu – Director al Centrului de Chirurgie Urologică şi Transplant Renal, Institutul Clinic “Fundeni” și Preşedinte al Asociaţiei Române de Urologie (ARU) 

Prof.univ. dr. Maria Dorobanțu – Membru corespondent al Academiei Române

Prof. univ. dr. Viorel  Jinga – Rector al Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila”

Prof. univ. dr. Dan-Ionuț Gheonea – Rector al Universității de Medicină și Farmacie din Craiova

  1. COMISIA EUGENIU CARADA

Acad. Daniel Dăianu – Președinte al Consiliului Fiscal din România 

Acad. Aurel Gh. Iancu – Institutul Național de Cercetări Economice (ÎNCE)

Prof. univ. dr. Nicolae Istudor – Rector al Academiei de Studii Economice din București

Prof. univ. dr. Tudorel Andrei – Membru corespondent al Academiei Române

  1. COMISIA  SPIRU HARET

Acad. Mircea Dumitru  – Vicepreședinte Academia Română

Prof. univ. dr. Daniel David – Rector al Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca

Prof. univ. dr. Marilen Gabriel Pirtea – Rector al Universității de Vest din Timișoara

Prof. univ. dr. Liviu George Maha – Rector al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași

  1. COMISIA CONSTANTIN BRÂNCUŞI

Acad. Cornelia-Sabina Ispas – Director al Institutului de Etnografie și Folclor „Constantin Brăiloiu” al Academiei Române

Prof.univ.dr. Valentina Sandu Dediu – Rector New Europe College

Prof. univ. dr. Cătălin Bălescu – Rector al Universității Naționale de Arte din București

Prof. univ. dr. Cătălin Turliuc – Academia Română Filiala Iași

  1. COMISIA NICOLAE TITULESCU

Acad. Ioan Aurel Pop – Președinte Academia Română

Prof. univ. dr. Sorin Câmpeanu – Președintele Consiliului Național al Rectorilor

Prof. univ. dr. Marian Preda – Rector Universitatea București

Prof. univ. dr. Remus Pricopie – Rector al Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative din București

Prof. univ. dr. Cezar Ionuț Spînu– Rector al Universității din Craiova

Continue Reading

Facebook

Concrete & Design Solutions

Concrete-Design-Solutions

INCAS - Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Aerospațială „Elie Carafoli”

Advertisement
NATO10 hours ago

70 de ani de la aderarea Germaniei la NATO: A trecut vremea când Alianța dorea să “țină Germania la pământ”. Acum “germanii s-au ridicat”, exact ceea ce ne trebuie în fața unui pericol mai mare

U.E.14 hours ago

Viitorul cancelar german avertizează că „Europa unită este amenințată” atât de războiul Rusiei împotriva Ucrainei, cât și de ascensiunea electorală a extremei drepte pe plan extern

COMISIA EUROPEANA15 hours ago

Comisia Europeană este în contact cu autoritățile din Spania și Portugalia pentru ”a înțelege cauza principală și impactul” întreruperii majore de curent

ROMÂNIA16 hours ago

Angel Tîlvăr, întrevedere cu comisarul european pentru apărare: „Investițiile în apărare reprezintă nu doar o necesitate de securitate, ci și o oportunitate de consolidare a solidarității europene”

ENERGIE16 hours ago

Ministrul energiei, după întreruperile majore de curent în Spania și Portugalia: România nu are nicio problemă în sistemul energetic național

SUA16 hours ago

UE salută criticile lui Trump cu privire la atacurile Rusiei în Ucraina și afirmă că sprijinul Coreei de Nord acordat Moscovei arată disperarea Kremlinului

INTERNAȚIONAL16 hours ago

Vladimir Putin anunță un armistițiu de trei zile în Ucraina, între 8 și 10 mai

U.E.17 hours ago

Spania, Portugalia și regiuni din Franța, afectate de o pană majoră de curent. Cauza producerii, neclară

ENERGIE17 hours ago

Ministrul Burduja, prima întâlnire cu omologul din SUA, la summitul celor Trei Mări din Varșovia: România şi SUA deschid un nou capitol în parteneriatul nostru strategic în energie

U.E.17 hours ago

Eurostat: Țările UE au exportat în 2024 băuturi alcoolice în valoare de 29,8 mld. euro. SUA, principalul partener comercial

ROMÂNIA5 days ago

”Investiție importantă” cu sprijinul ajutorului de stat în domeniul materialelor de construcție. Antreprenorii români au deschis la Iernut ”cea mai mare fabrică de BCA din Europa”, anunță Marcel Ciolacu

NATO7 days ago

Spania anunță că va îndeplini obiectivul NATO de 2% din PIB pentru apărare în 2025 prin majorarea investițiilor în domeniu

ROMÂNIA2 weeks ago

PPC marchează extinderea la nivel regional prin conferința „Construind viitorul: Proiectarea, baza dezvoltării și calității vieții în Transilvania”, organizată în parteneriat cu BNR

ROMÂNIA3 weeks ago

Firmele americane vor prezenta administrației SUA că România este “un loc bun pentru investiții” și au ca obiectiv “promovarea investițiilor românești în SUA”, afirmă Bolojan în contextul noilor tarife comerciale americane

ROMÂNIA3 weeks ago

România a obținut excluderea componentei nucleare din contra-măsurile UE la tarifele SUA, anunță Bolojan: Avem un contract important pentru reactoarele 3 și 4

NATO3 weeks ago

Bolojan și MApN afirmă că “nu există nicio informație oficială” din partea SUA de a retrage militari din România. Poziția strategică și Baza Mihail Kogălniceanu, printre argumentele României în a evita o dezangajare SUA pe flancul estic

ROMÂNIA3 weeks ago

Bolojan pune Palatul Cotroceni la dispoziția candidaților la funcția de președinte pentru dezbateri: În afară de holograme, să vedem candidați, programe și idei

ADERAREA ROMÂNIEI LA OCDE4 weeks ago

INTERVIU Stefano Scarpetta, director al Departamentului ELS în cadrul OCDE, apreciază că tarifele anunțate de Trump ar putea genera o creștere a prețurilor la anumite produse și servicii: OCDE este un loc foarte sigur pentru dialog constructiv

ROMÂNIA4 weeks ago

Marcel Ciolacu: Investitorii români și străini au încredere în potențialul nostru economic. De aceea pun la bătaie atâția bani

ADERAREA ROMÂNIEI LA OCDE4 weeks ago

Ministrul Economiei, Bogdan Ivan, prezintă ”trei beneficii clare” ale aderării României la OCDE: Simplificare și debirocratizare, creșterea capacității de împrumut pentru companii și IMM-uri, creșterea ratingului de țară

Trending