Curtea de Justiție a UE: Marine Le Pen, obligată să returneze Parlamentului European 300.000 de euro pentru angajări fictive

Justiţia europeană a confirmat marţi că şefa extremei drepte din Franţa, Marine Le Pen, trebuie să restituie Parlamentului European suma de 300.000 de euro, echivalentul remuneraţiei unei asistente considerate a fi fost angajată fictiv de fostul eurodeputat, transmit AFP şi Reuters, citate de Agerpres.

Foto: Facebook

Marine Le Pen, preşedinta Adunării Naţionale (RN, fostul Front Naţional), a contestat decizia din 2016 a PE la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE), cu sediul la Luxemburg.

Marine Le Pen „nu a fost în măsură să demonstreze că asistenta sa efectua sarcini efective pentru ea” şi „nu a furnizat probe ale unei activităţi oarecare cu titlul de asistenţă parlamentară, ceea ce a recunoscut, de altfel, în cursul audierii”, a arăta Curtea, în decizia sa.

CJUE respinsese anul trecut cererea lui Le Pen de suspendare a reţinerilor operate de pe salariul său de eurodeputat, decise de Parlamentul European pentru recuperarea sumei de 298.500 de euro.

Pe baza unei anchete a OLAF, oficiul antifraudă al UE, PE a estimat la 340.000 de euro suma totală datorată de Marine Le Pen pentru angajarea considerată fictivă a doi asistenţi parlamentari, printre care şi Catherine Griset, şefa sa de cabinet din partid.

Marine Le Pen are la dispoziţie două luni pentru un eventual apel în faţa Curţii de la Luxemburg.

 

Citiți și: Marine Le Pen, pusă sub acuzare de procuratura franceză în scandalul angajărilor fictive din Parlamentul European

 

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.