CNSAS: Traian Băsescu nu a colaborat cu Securitatea

t-basescuPreşedintele Traian Băsescu nu a fost colaborator al Securităţii, scrie evz.ro, citând un raport al CNSAS, care urmează să fie prezentat în cursul zilei de astăzi.

În cursul zilei de astăzi va fi făcut public un nou raport al CNSAS privind o sesizare asupra unei posibile colaborări cu securitatea a președintelui României, Traian Băsescu.

Potrivit concluziilor CNSAS, obținute de evz.ro, după consultarea unor noi documente descoperite în arhive s-a ajuns din nou la concluzia că Traian Băsescu nu a colaborat cu securitatea.

Cele două noi documente sunt de fapt rapoarte profesionale transmise de Traian Băsescu, în calitate de reprezentant NAVROM, privind activitatea curentă.

Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității a analizat, pentru acest nou raport, peste 100 de file din două dosare informative care nu fuseseră parcurse până acum. Ele fac referire la negocierea unor contracte comerciale dintre Navrom și alte companii occidentale. Traian Băsescu, în calitate de reprezentant al Navrom în Belgia și Olanda a purtat negocierile urmărite informativ și de Securitate.

CNSAS a ”procesat” două dosare, unul de 86 de pagini și al doilea de 26 de volume, din care au fost identificate pasaje referitoare la activitați din Portul Constanța.

Concluziile CNSAS după analizarea acestor documente confirma deciziile anterioare emise de această instituție, în anii 2002, 2004 și 2006, prin care se stabilește că Traian Băsescu nu a fost agent sau colaborator al Securității ca poliție politică.

Detalii AICI.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.