Traian Băsescu: Acordul îmi reflectă îngrijorarea că Ponta și Antonescu nu vor respecta Constituția sau legile

traian basescuTraian Băsescu a afirmat, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, că pactul de coabitare reflectă una dintre cele mai mari îngrijorări ale sale, aceea că Victor Ponta și Crin Antonescu nu vor respecta niciodată Constituția sau legile țării.

”Mâine (n.r. miercuri) am de promulgat o lege în care majoritatea USL nu a respectat recomandările CCR. Când premierul ordonă ‘schimbați un procuror șef care e cu delegație și puneți omul meu’, iar ministrul și procurorul general execută, mai suntem în fața consolidării independenței Justiției?”, a explicat președintele.

”Am dat doar câteva exemple pentru a arăta că acest acord reflectă o mare îngrijorare a mea: că acești oameni nu vor respecta nici Constitutia si nici legile, la fel ca atunci cand au pus in practica lovitura de stat eșuată din 2012.”, a susținut șeful statului.

Miercuri dimineată se rediscută pactul de coabitare dintre Preşedinţie şi Guvern. La întâlnire participă 2 consilieri prezidenţiali şi doi miniştri ai cabinetului Ponta. Şeful statului vrea ca la finalul întâlnirii să se semneze un document în care Guvernul îşi recunoaşte greşelile.

Surse: presidency.ro, B1.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.