Codrin Scutaru salută rezoluția PE care apără dreptul la libera circulație în UE: Românii merg să lucreze, nu să stea la mila statelor respective

codrin-teodor-scutaru-2273Codrin Scutaru, secretar de stat din Ministerul Muncii, saluta  rezolutia prin care Parlamentul European apara dreptul cetatenilor din statele membre de a lucra in afara tarii lor.

”Prin votul intelept, Parlamentul European a intarit , practic, principiul liberei circulatii si , totodata,  i-a pus la punct pe acei politicieni europeni care au declansat, in ultima perioada, un adevarat razboi mediatic impotriva muncitorilor veniti din Romania si Bulgaria.”, consideră oficialul, potrivit unui comunicat transmis redacției.

În opinia lui Scutaru, cetatenii romani care lucreaza in afara tarii nu trebuie sa isi faca griji legate de posibila discriminare la care ar putea fi supusi atunci cand merg sa lucreze in strainatate. ”Pot merge cu fruntea sus, pentru ca ei merg acolo sa lucreze, nu sa stea la mila statelor respective.” Secretarul de stata susține că imigrnații români contribuie în acest fel la economia statului în care au decis să lucreze.

”Sper ca de acum inainte toate statele membre sa respecte principiul liberei circulatii, sper ca muncitorii romani sa fie respectati acolo unde merg sa lucreze si sa fie tratati egal, pentru ca suntem cu totii cetateni UE si nu exista ranguri si ierarhii.” a declarat secretarul de stat.

”Libera circulatie are si drepturi, dar si obligatii, si imi doresc ca si muncitorii nostri sa isi respece indatoririle atunci cand aleg sa mearga sa lucreze in afara.”, adaugă acesta.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.