Comisarul Corina Creţu: 150 de milioane de euro aşteaptă încă la Bruxelles pentru trei noi spitale regionale

Comisarul european Corina Creţu a declarat joi, la Bucureşti, că 150 de milioane de euro, destinaţi construcţiei a trei spitale regionale în România, aşteaptă încă la Bruxelles, pentru care “nici măcar amplasamentele nu au fost definitivate”.

corina cretu 3“A fost o luptă continuă să convingem Comisia Europeană să aloce aceşti bani pentru trei noi spitale regionale, iar la aprope un an de zile – în iunie 2015 am semnat POR, unde s-au prevăzut aceste spitale. Din păcate, nu există până la această oră nici amplasamentul unde vor fi amplasate aceste spitale“, a spus Corina Creţu la o conferinţă despre impactul POR 2007 – 2013, conform Mediafax.

”Domeniul sănătăţii mă preocupă în mod special. Pentru următorii ani, 280 de investiţii sunt prevăzute pentru a fi făcute pentru unităţi sanitare şi ambulatorii de specialitate în sate şi oraşe pentru 35 de unităţi de urgenţă în cadrul spitalelor judeţene şi pentru trei noi spitale regionale (…) Sunt foarte tristă să văd acum, în anul 2016 că nici măcar amplasamentele acestor trei spitale regionale nu a fost definitivat”, a spus comisarul european.

Comisarul european a mai spus că niciuna din investiţiile pentru următorul exerciţiu nu poate fi realizată pentru că nu a ajuns la Comisia Europeană harta infrastructurii serviciilor medicale care să prezinte nevoile clare ale judeţelor şi regiunilor României în domeniul sănătăţii.

Locaţiile pentru trei spitale regionale, care au deja finanţare e 150 de milioane de euro din fonduri europene, au fost stabilite deja, iar întârzierile s-au produs pentru că nu a existat consens pe plan local, a declarat joi ministrul Dezvoltării, Vasile Dîncu.

Ca beneficiar, o să terminăm acest dosar al spitalelor regionale. (…) Am început deja negocierile legate de locaţie, locaţiile sunt. N-a existat un consens pe plan local, din păcate, şi ani de zile politicienii locali s-au ciondănit câteodată în unele locuri pentru a pune o locaţie sau alta, dar acum în principiu eu ştiu că cele trei locaţii sunt deja stabilite. Mai trebuie foarte puţin, ne lipseşte această hartă a nevoilor medicale”, a declarat Dîncu la Palatul Parlamentului, potrivit sursei citate, după ce a participat la o conferinţă despre impactul POR 2007 – 2013.

 

.

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.