Comisarul european Corina Crețu a inaugurat în Republica Moldova ”Orășelul European Ungheni 2018”

Comisarul european pentru politică regională, Corina Crețu, aflată într-o vizită în Republica Moldova, a inaugurat sâmbătă Orășelul European Ungheni 2018, alături de prim-ministrul Pavel Filip.

”Am deschis oficial Orășelul European Ungheni 2018, un loc simbolic pentru cooperarea transfrontalieră dintre Republica Moldova și regiunile învecinate, de la granița cu România”, a scris Crețu pe pagina sa de Facebook.

”Pentru a impulsiona implementarea viitoarelor proiecte mari de infrastructură și interconectare din cadrul programului transfrontalier actual, cred că este nevoie de formarea unui grup comun de lucru între părți. Cu sprijinul experților Comisiei Europene, acest grup de lucru România – Republica Moldova, ar urma să monitorizeze atent implementarea cât mai rapidă a acestor proiecte, care sunt atât de necesare și care vor aduce mai aproape Republica Moldova de UE”, a mai spus Crețu.

Programul actual de cooperare transfrontalieră România-Republica Moldova este finanțat cu peste 80 de milioane de euro prin Fondul European de Dezvoltare Regională și Instrumentul de Vecinătate.

Comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu, efectuează o vizită în Republica Moldova, în perioada 17 – 21 mai. În programul său oficial au fost cuprinse întrevederi cu premierul Pavel Filip, ministrul Agriculturii, Mediului şi Dezvoltării Rurale, Liviu Volconovici, şi cu viceprim-ministrul pentru integrare europeană Iurie Leancă.

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.