Comisarul european Karel De Gucht, acuzat de evaziune fiscală: „Nu are nicio legătură cu mandatul meu”

Karel De GuchtAutorităţile fiscale din Belgia au cerut Comisarului european Karel De Gucht să plătească statului 900.000 de euro, acuzându-l că nu a declarat un câştig de 1,2 milioane de euro obţinut în urma unei tranzacţii din 1996. Cazul comisarului, ce riscă să arunce o umbră de ruşine asupra executivului UE, va fi judecat de către o instanţă din Belgia.

Cu toate acestea, comisarul european pentru comerţ De Gucht şi-a exprimat încrederea că problema va avea un deznodământ favorabil lui. Oficialul a insistat că diferendul cu Fiscul belgian nu a avut niciun efect asupra exercitării funcţiei sale de comisar european sau a poziţiei sale în cadrul Comisiei Europene. El a precizat că este vorba despre o afacere privată care datează din 1996. „Nu are nicio legătură cu mandatul meu”, a spus De Gucht.

Potrivit Fiscului belgian, comisarul belgian nu a declarat o valoare suplimentară a unor acţiuni vândute împreună cu soţia sa, care le-ar fi adus venituri de 1,2 milioane de euro la acea vreme. În consecinţă, autorităţile solicită plata impozitului pe venit, aplicarea unei amenzi de 50% şi achitarea unei dobânzi.

Sursa: Adevarul.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.