Comisarul László Andor: Britanicii vor să-şi pregătească ieşirea din UE prin disputa privind migraţia

andor_laszloDisputele privind imigrarea forţei de muncă est-europene în Marea Britanie s-au intensificat, în mare parte din cauza politicii interne britanice, ă a declarat în emisiunea “Arena” László Andor, potrivit Capital.ro.

Este pentru prima oară când politicieni cu funcţii înalte pun sub semnul întrebării anumite valori fundamentale ale UE, dar mai cu seamă libera circulaţie a forţei de muncă. Şi au procedat astfel fără să aibă într-adevăr vreo dovadă în privinţa existenţei unei probleme grave, a declarat comisarul european.

Prin urmare, de multe ori am fost martorii unor dispute vehemente, care s-au bazat doar pe unele ipoteze, iar la aceste dispute trebuie să se reacţioneze ferm, a adăugat László Andor, potrivit căruia aceste porniri pot fi explicate în primul rând prin probleme politice interne din Marea Britanie, precum şi prin evoluţiile economice şi sociale ale ţării.

László Andor a afirmat că britanicii acceptă cu greu faptul că prognoza privind dezvoltarea efectivă a ţării lor diferă atât de mult de cele prevăzute de ei înşişi. O parte a disputei este exclusiv de natură politică: Partidul Independenţei Marii Britanii încearcă să canalizeze disputele în direcţia în care îşi pot pregăti ieşirea Regatului Unit din Uniunea Europeană, susţine László Andor, care a adăugat că însuşi premierul britanic a pus în vedere recent organizarea unui referendum pe această temă.

Detalii aici.

Sursa: Capital.ro
Foto: ec.europa.eu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.