Comisia care analiza lucrarea de doctorat a premierului a fost fost desfiinţată de ministrul Educaţiei

UPDATE:   Comisia care trebuia să dezbată posibilul plagiat al premierului Victor Ponta a fost desfiinţată. Ministrul interimar al Educaţiei, Liviu Pop, a contestat componenţa Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare. Cei 20 de membri au fost demişi de ministru.

Ministrul interimar al Educaţiei, Liviu Pop, a ajuns personal la şedinţa Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare pentru a le explica membrilor că nu au dreptul să analizeze acuzaţiile de plagiat la adresa premierului Victor Ponta. Liviu Pop susţine că de această sarcină trebuie să se ocupe Consiliul Naţional de Etică.

Decizia desfiinţării Consiliului a fost luată de ministrul interimar al Educaţiei încă de joi seara, însă nu fusese publicată în Monitorul Oficial. Vineri dimineaţă, această etapă a fost încheiată, astfel că, în prezent, Consiliul a fost dizolvat.

În acest moment, cei 20 de membri nu mai fac parte din Consiliu. Aceştia au fost demişi de către ministrul interimar al Educaţiei şi urmează ca univerităţile să propună 45 de membri.

Unul dintre membrii Consiliului de Atestare a Titlurilor şi Certificatelor Universitare, Mircea Miclea, a afirmat că Ponta ar fi plagiat, el precizând că şi alţi membri ai Consiliului susţin aceeaşi poziţie, potrivit Adevarul.ro.

La această oră, comisia care analizează lucrarea de doctorat a premierului se află încă în şedinţă.

Premierul Victor Ponta a precizat ieri într-un interviu acordat publicaţiei “El Pais” că îşi va asuma responsabilitatea în cazul în care se va dovedi că teza sa de doctorat este un plagiat şi cu siguranţă se “va retrage”, răspunzând afirmativ la întrebarea dacă va demisiona în acest caz.

El spune că această problemă a apărut ca urmare a conflictului existent între el şi preşedinte pe tema prezenţei la Consiliul European.

Întrebat ce va face dacă acea comisie va da verdictul că a plagiat, Ponta este citat spunând: “Atunci, cu siguranţă că mă voi retrage”.

Sursa: Adevarul.ro
Foto:  gov.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.