Comisia Europeană a adoptat o propunere care prevede eliminarea vizelor UE pentru cetăţenii moldoveni

Comisia Europeană a adoptat, miercuri, o propunere care prevede eliminarea vizelor de acces în spaţiul comunitar pentru cetăţenii moldoveni care deţin paşaport biometric, informează un comunicat al Executivului UE.

Această propunere se bazează pe implementarea cu succes de către Republica Moldova a tuturor obiectivelor de referință stabilite în Planul de acțiuni privind liberalizarea regimului de vize.

cecilia malmstrom„Sunt foarte bucuroasă să propun ridicarea vizelor pentru cetățenii Republicii Moldova care dețin pașapoarte biometrice. Vreau să felicit autoritățile Republicii Moldova pentru eforturile puse în aplicare și reformele pe care le-au făcut. Posibilitatea de a călători în UE fără vize va consolida și mai mutl relațiile sociale, economice și culturale dintre Uniunea Europeană și Republica Moldova”,  a declarat Cecilia Malmström (foto), comisarul european pentru afaceri interne.

Propunerea respectivă urmează a fi discutată şi aprobată de către Parlamentul European şi Consiliul UE. Comisia Europeană va aprecia co-decizia Parlamentului European pe parcursul actualei legislaturi a Parlamentului European.

Sursa: Comisia Europeana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.