Comisia Europeană a numit 39 de experți specializați în combaterea fenomenului ”fake news”

Executivul european a numit, în urma unui proces de selecţie public, 39 de experţi în cadrul grupului la nivel înalt constituit pentru a contribui la dezvoltarea unei strategii la nivelul Uniunii Europene în vederea combaterii fenomenului ştirilor false (”fake news”) şi a dezinformării în mediul online.

Prof. univ. dr. Alina Bârgăoanu, decan al Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice din cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti se numără printre cei 39 de experți selectați.

Grupul la nivel înalt pentru combaterea ştirilor false şi a dezinformării din mediul online este alcătuit din reprezentanţi ai societăţii civile, platforme social media, organizaţii mass-media, jurnalişti, dar şi persoane din mediul academic, informează Agerpres.

Rolul acestui grup este de a oferi consultanță Comisiei Europene cu privire la fenomenul răspândirii conţinutului fals, definind rolurile şi responsabilităţile părţilor relevante, evaluând dimensiunea internaţională şi riscurile şi formulând recomandări în vederea extinderii sau introducerii de noi acţiuni.

Președintele grupului va fi prof. dr. Madeleine de Cock Buning din cadrul Universităţii Utrecht, specializată în proprietare intelectuală, drepturi de autor şi legislaţie mass-media.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.