Connect with us

COMISIA EUROPEANA

EAPN presează guvernele să răspundă propunerii CE de combatere a sărăciei

Published

on

ONG-urile sociale şi Parlamentul European sprijină ferm propunerea Comisiei Europene de creştere a finanţării pentru combaterea sărăciei şi promovarea incluziunii sociale. Cu toate acestea, Guvernele naţionale par a fi gata să respingă această priopunere, se arată pe site-ul EAPN.

EAPN coorodonează campania „Bani europeni pentru reducerea sărăciei ACUM!” şi le-a scris ambasadorilor statelor membre pentru a le cere să fie transparenţi cu privire la poziţia adoptată de ţările lor în această negociere şi să susţină poziţia Parlamentului European.

Deputata Elisabeth-Chartier, raportoare din partea comisiei pentru următoarea rundă a Fondului Social European a semnalat, într-un interviu pentru EAPN, determinarea Parlamentului European de sprijinire a propunerii Comisiei: „Ca parlamentari ce reprezentăm cetăţenii europeni, ne dorim şi vom lupta pentru acest 20% direcţionat pentru lupta împotriva sărăciei”.

În 15 mai, 14 ONG-uri sociale au lansat o campanie intitulată „Bani europeni pentru reducerea sărăciei ACUM!”.Campania îndeamnă statele membre să îşi respecte angajamentele de reducere a sărăciei prin asigurarea alocării fondurilor comunitare necesare pentru incluziunea socială şi combaterea sărăciei.Se face apel în special la respectarea de către statele membre a propunerii Comisiei de a aloca 25 % din bugetul politicii de coeziune pentru FSE şi 20 % din FSE pentru a-i ajuta pe cei aproape un sfert dintre europeni care sunt supuşi riscului sărăciei şi al excluziunii sociale.

Campania a lansat o petiţie în întreaga UE pe acest subiect.Fintan Farrell, directorul Reţelei europene împotriva sărăciei, a afirmat:„«Investiţiile sociale» şi «obiectivele de reducere a sărăciei» trebuie să evolueze de la stadiul de idei frumoase la cel de acţiuni concrete – cum ar fi un Fond social european mai puternic, care să vizeze în mod clar combaterea sărăciei şi a excluziunii sociale.”

Full english version:

Social NGOs and the European Parliament are strongly backing the Commission’s proposal for increased funding for fighting poverty and promoting social inclusion. However National Governments seem ready to reject this proposal. EAPN coordinating the EU Money for Poverty Reduction NOW!’ campaign has written to the Ambassadors of the Member States to ask them to be transparent on the position taken by their country in this negotiation and to back the position of the European Parliament.

MEP Elisabeth-Chartier, Rapporteur on the Regulation for the next round of the European Social Fund (ESF) has signalled, in an interview with EAPN, the determination of the European Parliament to support the Commission’s proposal: “As parliamentarians, representing the European citizens, we want and we’ll fight for this 20%, ring-fenced for the fight against poverty”.

The strong endorsement of the European Parliament gives a new impetus to the Campaign of Social NGOs to achieve increased ‘EU money for Poverty Reduction’ as a concrete follow up to the target set to reduce poverty as part of the Europe 2020 Strategy and their conclusion at the June European Council where they assigned a clear role to the European Social Fund to develop and implement “effective policies to combat poverty and support vulnerable groups”.

n light of the reality that many Governments seem set to reject the proposal for increased funding to fight poverty, EAPN has written to the Member States negotiators to ask them to back the Parliament’s position and to be transparent on the position being adopted by their Government in this negotiation. EAPN intends to make the positions adopted by the Governments known at the end of September. In addition, Social NGOs will continue with their petition to bring pressure on the Governments to support increased funding for fighting poverty.

This is a key test to see if Member States are ready to respond to their commitments and secure the necessary budget to the fight against poverty and social exclusion, as a follow up to their agreed poverty-reduction target!”, says Sergio Aires, President of EAPN.

Surse: www.eapn.euec.europa.eu

Foto: istockphoto.com

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

COMISIA EUROPEANA

Corina Crețu participă în Grecia la un dialog cetățenesc despre viitorul Europei, alături de comisarul european Dimitris Avramopoulos

Published

on

Reprezentanța Comisiei Europene din Grecia organizează duminică, 17 februarie, în intervalul orar 14:30-16:00, un dialog cu cetățenii despre viitorul Europei, la care participă Corina Crețu, comisarul european pentru Politică Regională și Dimitris Avramopoulos, comisarul european pentru migraţie, afaceri interne şi cetăţenie.

Dialogul poate fi urmărit live pe pagina redacției noastre de Facebook, Calea Europeană, dar și pe pagina oficială de Facebook a comisarului european, Corina Crețu.

Comisarul European, Corina Crețu se află într-o vizită oficială în Grecia  pentru a discuta despre modul în care politica de coeziune poate sprijini în continuare economia greacă și dezvoltarea regională în țară. Aceasta este cea de-a 8 vizită în Grecia, în cadrul căreia a avut deja întrevederi cu Christos Spirtzis, Ministrul Infrastructurii și Transporturilor, Yiannis Dragasakis, vicepremier și ministru al Dezvoltării și cu Stathis Giannakidis, ministrul-adjunct al Dezvoltării.

În timpul întrevederii cu Christos Spirtzis, Ministrul Infrastructurii și Transporturilor, Comisarul European  a salutat progresele înregistrate până în prezent de Grecia și a încurajat autoritățile elene din domeniul dezvoltării infrastructurii de transport să-și intensifice eforturile pentru a continua implementarea cu succes a proiectelor finanțate de UE, care vor contribui substanțial la dezvoltarea economică a țării.

Foto: Corina Cretu Facebook

În cea de-a doua întâlnire la Atena cu Yiannis Dragasakis, vicepremier și ministru al Dezvoltării și cu Stathis Giannakidis, ministrul-adjunct al dezvoltării au avut loc discuții despre stadiul actual al implementării proiectelor finanțate prin politica de coeziune în Grecia și ,,i-am încurajat să participe activ la nivel de Guvern la negocierile pentru viitorul buget al Uniunii Europene și al politicii de coeziune post-2020 și să înceapă discuțiile cu serviciile Comisiei pentru noua perioadă de programare 2021-2027.”, a menționat comisarul Corina Crețu.

Foto: Corina Cretu Facebook

 

Continue Reading

COMISIA EUROPEANA

Manfred Weber în Porto: Când voi deveni președinte al Comisiei Europene voi prezenta un Masterplan european de combatere a cancerului

Published

on

Astăzi, 15 februarie este ziua internaționala de combatere a cancerului în rândul copiilor. În acest context, cu o zi înainte, Spitzenkandidat (PPE), Manfred Weber, și-a continuat turneul de consultare pentru campania electorală în Europa, ajungând și în orașul Porto din Portuglia. Manfred Weber împreună cu Rui Rio, președintele Partidului Social Democrat, Paulo Rangel și Lídia Pereira, au vizitat Institutul de Investigație și Inovație din Saud, institut de cercetare și tratament privind cancerul în Portugalia și Europa.

Discuțiile s-au axat pe cercetarea cancerului. Numai anul trecut, în Portugalia au existat 58.000 de cazuri noi de cancer. Manfred Weber a discutat cu experți în domeniu și a afirmat:
“Când voi deveni președinte al Comisiei, voi prezenta un Masterplan european împotriva cancerului”.


,,Știu că putem face mai multe în lupta de combatare a cancerului. Dacă o sa combinăm banii și cercetarea, experții ne spun că este posibil să câștigăm această luptă împotriva cancerului”, mai subliniază Manfred Weber în postarea sa pe Twitter.
 

 

Continue Reading

COMISIA EUROPEANA

Prima reacție a Comisiei Europene în cazul Kovesi: Toți candidații pentru funcția de procuror european trebuie să fie tratați corect

Published

on

Comisia Europeană a transmis că este important ca toți candidații pentru funcția de procuror-șef european să fie tratați corect, într-o primă reacție care vine după ce Laura Codruța Kovesi a anunțat miercuri seara că a fost citată în calitate de suspect de procurorul Adina Florea de la secția pentru achetarea magistraților.

”Comisia Europeană urmărește cu atenție ultimele evenimente din cadrul procedurii de selecție. Este crucial ca toți candidații, aleși de o comisie independentă, să fie tratați corect în timpul acestui proces. Cu privire la independența sistemului de justiție din România, am transmis clar, în numeroase rânduri, că o justiție profesionistă și indepdentă este de o importanță capitală. Comisia este la curent cu faptul că toți candidații pentru postul de Procuror European au fost evaluați de comisia independentă și că lista a fost trimisă Parlamentului European și Consiliului”, a precizat un purtător de cuvânt al Comisiei Europene, informează ProTv.

Laura Codruța Kovesi a anunțat, miercuri seara, că a fost citată în calitate de suspect pentru luare de mită, mărturie mincinoasă și abuz în serviciu de procurorul Adina Florea de la secția pentru anchetarea magistraților, cu doar o săptămână înainte de audierea sa în Comisia Libertăți Civile, Justiție și Afaceri Interne (LIBE) a Parlamentului European pentru a ocupa funcția de procuror-șef al Parchetului European.

Reamintim că Laura Codruța Kovesi este favorită pentru a ocupa funcția de procuror-șef al Parchetului European, clasându-se pe primul loc la selecția organizată de comisia de specialiști, care a transmis Parlamentului European și Consiliului Uniunii Europene lista primilor trei clasați.

Continue Reading

Facebook

Advertisement

Trending