Comisia Europeană îl contrazice pe Şova: Nu există termen minim pentru studiul de fezabilitate

dan sovaComisia Europeană (CE) îl contrazice pe ministrul Transporturilor, Dan Şova, cu privire la perioada minimă pentru realizarea studiului de fezabilitate în vederea construirii Autostrăzii Piteşti-Sibiu. Într-un răspuns trimis Hotnews, CE arată că nu există o prevedere europeană referitoare la vreo durată minimă pentru finalizarea studiului.

„Comisia Europeană nu a impus nici o limită de timp pentru elaborarea studiului de fezabilitate, o etapă necesară în pregătirea oricărui proiect cofinanţat de UE”, a declarat Shirin Wheeler, purtătorul de cuvant DG Regio.

Precizările lui Wheeler contrazic afirmaţiile ministrului Şova, care a scris pe blogul personal că „realizarea efectivă a studiului de fezabilitate va dura 24 luni (…). 24 de luni este o perioadă minimă impusă de către Comisă Europeană, ţinând cont de faptul că noile studii de fezabilitate trebuie să conţină studii geologice”.

La solicitarea HotNews.ro, Directoratul general pentru Politici regionale (DG Regio) al Comisiei Europene a explicat ca CE nu a impus nici o perioada minima pentrun realizarea studiului  de fezabilitate, insa a evidentiat importanta intocmirii unui studiu fundamentat.

Cu alte cuvinte, Comsia Europeana nu impune in cat timp faci studiul de fezabilitate, atata timp cat acesta este bine facut.

“Comisia Europeana nu a impus nici o limita de timp pentru elaborarea studiului de fezabilitate, o etapa necesara in pregatirea oricarui proiect cofinantat de UE”, a declarat pentru HotNews.ro, Shirin Wheeler, purtatorul de cuvant DG Regio.

“Scopul studiului de fezabilitate este de a identifica solutiile potrivite pentru constructia unui obiectiv de investitii in ceea ce priveste locatia, solul, precum si costul. Astfel de investigatii pot necesita ceva timp. Cu toate acestea, o pregatire buna pentru astfel de proiecte reduce riscul intarzierilor in timpul licitatiilor si implementarii proiectului”, a precizat reprezentantul DG Regio.

 

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.