Comisia Europeană lansează apelul pentru candidaturile agricultorilor care doresc să își promoveze cu bani europeni produsele. Bugetul pentru 2018 a crescut considerabil

Executivul european a anunțat creșterea cu 27 de milioane de euro a fondurilor acordate pentru o bună promovare a produselor agricole în afara granițelor Uniunii Europene.

Într-un comunicat de presă al Comisiei Europene se arată că a fost lansată cererea de propuneri privind programe pentru promovarea produselor agricole europene, atât la nivel mondial, cât și în cadrul UE. Astfel, 169 de milioane de euro sunt disponibile pentru cofinanțarea programelor, față de 142 de milioane de euro în 2017. Programele pot viza o gamă amplă de tematici, de la campanii generale privind alimentația sănătoasă la sectoare de piață specifice.

Comisia Europeană îi invită pe cei interesați să își depună candidaturile până a data de 12 aprilie 2018 prin intermediul portalului specific, iar instituția va evalua propunerile și va anunța în toamnă care vor fi beneficiarii. Phil Hogan, comisarul pentru agriculturp și dezvoltare rurală a declarat: “Anul trecut, ofertele de programe de promovare a produselor agroalimentare au depășit bugetul disponibil de aproape zece ori. Așadar, dacă sunteți o organizație eligibilă, acum este momentul să vă depuneți candidatura.”

Astfel, o gamă vastă de organizații precum organizații comerciale, organizații de producători și organisme agroalimentare responsabile pentru activități de promovare, sunt eligibile pentru a solicita finanțare prin intermediul cererii de propuneri lansate astăzi. Așa-numitele programe „simple” pot fi prezentate de una sau mai multe organizații din aceeași țară a UE; programele „multinaționale” pot fi prezentate fie de cel puțin două organizații naționale din cel puțin două state membre, fie de una sau mai multe organizații europene. campaniile subsecvente se desfășoară de obicei timp de trei ani.

Informații suplimentare pot fi accesate pe unul dintre următoarele portaluri:

 Politica UE în materie de promovare a produselor agricole

Programul anual de lucru pentru 2018 în cadrul politicii de promovare

Rezultatele cererii de propuneri din 2017 (programe simple)

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.