Comisia Europeană premiază localitatea Jurilovca pentru turism accesibil

Comisia Europeană premiază 19 localităţi europene, printre care şi Jurilovca din Tulcea, pentru turism accesibil persoanelor în vârstă şi celor cu nevoi speciale, se arată într-un comunicat al Executivului de la Bruxelles.

comisia europeana jurilovca“Jurilovca este situată într-un peisaj de basm în apropiere de Marea Neagră şi de Delta Dunării, o zonă umedă unică şi o localitate aflată în patrimoniul mondial al UNESCO pentru biodiversitatea şi peisajele sale uimitoare”, este descrisă în comunicatul CE localitatea din judeţul Tulcea.

Premiul a fost acordat ca urmare a strădaniilor autorităţilor locale de a primi “vizitatori de toate vârstele din întreaga Europă”. “Se fac eforturi pentru ca toţi vizitatorii, în egală măsură, să petreacă o vacanţă plăcută aici. Centrul local pentru turişti îi ajută pe toţi vizitatorii să găsească răspunsuri la orice întrebări au pe parcursul şederii lor în regiune”, precizează comunicatul.

Potrivit Comisiei Europene, “turismul accesibil destinat persoanelor în vârstă şi celor cu nevoi speciale este una dintre ramurile turistice din Europa ale cărei resurse nu sunt suficient valorificate”, iar dezvoltarea sa sprijină oportunităţile egale şi drepturile omului, precum şi îmbunătăţirea calităţii generale a destinaţiilor turistice. Din acest motiv, Comisia Europeană a decis să acorde în 2013 “Premiul european de excelenţă pentru turism accesibil” (EDEN).

Pe lângă Jurilovca vor mai fi premiate localităţi turistice din Austria, Belgia, Croaţia, Cipru, Cehia, Estonia, Franţa, Grecia, Ungaria, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Olanda, Polonia, Slovenia, Spania şi Turcia.

Detalii AICI.

Sursa: RomaniaLibera.ro
Foto: ec.europa.eu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.