Connect with us

JAPONIA

Comisia Europeană și Japonia au convenit să creeze cel mai mare spațiu de circulație a datelor în condiții de siguranță în lume

Published

on

UE și Japonia au încheiat pe 17 iulie cu succes discuțiile cu privire la adecvarea reciprocă a nivelului de protecție. Cele două părți au convenit să își recunoască reciproc sistemele de protecție a datelor ca fiind echivalente, ceea ce va permite ca datele să circule între UE și Japonia în condiții de siguranță, conform unui comunicat de presă remis Calea Europeană.

Fiecare parte va lansa acum procedurile interne relevante pentru adoptarea constatării sale privind caracterul adecvat al nivelului de protecție. În cazul UE, aceasta implică obținerea unui aviz din partea .Comitetului european pentru protecția datelor și a aprobării din partea unui comitet format din reprezentanți ai statelor membre ale UE. Odată ce această procedură va fi încheiată, Comisia va adopta decizia privind caracterul adecvat al nivelului de protecție asigurat de Japonia.

Věra Jourová, comisarul pentru justiție, consumatori și egalitate de gen, a declarat: „Japonia și UE sunt deja parteneri strategici. Datele sunt carburantul economiei globale, iar acest acord va permite ca datele să circule între noi în condiții de siguranță, ceea ce este atât în avantajul cetățenilor, cât și al economiilor noastre. În același timp, ne reafirmăm angajamentul față de valorile noastre comune privind protecția datelor cu caracter personal. Sunt deci convinsă că, lucrând împreună, putem defini standardele mondiale în materie de protecție a datelor și juca un rol de lider în acest domeniu important.”

Acordul privind adecvarea reciprocă a nivelului de protecție va crea cel mai mare spațiu de circulație a datelor în condiții de siguranță din lume, bazat pe un nivel ridicat de protecție a datelor cu caracter personal. Europenii vor beneficia de o protecție solidă a datelor lor cu caracter personal în cazul transferului acestora către Japonia, în conformitate cu normele UE în materie de protecție a datelor. De asemenea, acordul va completa Acordul de parteneriat economic UE-Japonia, întreprinderile europene beneficiind de circulația neîngrădită a datelor între UE și acest partener comercial major, precum și de accesul privilegiat la cei 127 de milioane de consumatori din Japonia. Prin acest acord, UE și Japonia afirmă faptul că, în era digitală, promovarea unor standarde înalte de protecție a datelor și facilitarea comerțului internațional merg mână în mână. În temeiul Regulamentului general privind protecția datelor, o decizie privind caracterul adecvat al nivelului de protecție reprezintă cel mai simplu mod de asigurare a siguranței și a stabilității fluxurilor de date.

Ce urmează

Comisia intenționează să adopte decizia privind caracterul adecvat al nivelului de protecție în toamna acestui an, conform procedurii obișnuite:

-aprobarea de către colegiu a proiectului de decizie privind caracterul adecvat al nivelului de protecție;

-avizul Comitetului european pentru protecția datelor, urmat de procedura comitetului; informarea Comisiei pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne a Parlamentului European;

-adoptarea de către colegiu a deciziei privind caracterul adecvat al nivelului de protecție. În paralel, Japonia își va finaliza constatarea cu privire la caracterul adecvat.


Reprezentanții din partea Uniunii Europeane, președintele Consiliului European, Donald Tusk, și președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, dar și reprezentantul Japoniei, premierul Shinzo Abe, au semnat marți la Tokyo un ambițios acord de liber-schimb, Acordul de parteneriat economic UE-Japonia (EPA), o înțelegere istorică care reprezintă un mesaj puternic împotriva politicilor protecționiste americane promovate de președintele Donald Trump, consolidând direcția ”America First”.

 

 

JAPONIA

Biden și Kishida au dezvăluit cea mai semnificativă consolidare a relațiilor de apărare și cooperare militară SUA-Japonia din istoria alianței bilaterale

Published

on

© The White House

Președintele american Joe Biden și premierul japonez Fumio Kishida au dezvăluit miercuri planuri de cooperare militară și proiecte care variază de la rachete la aselenizări pe Lună, consolidându-și alianța cu scopul de a contracara China și Rusia, relatează Reuters.

O conferință de presă comună la Casa Albă a reflectat importanța tot mai mare a Japoniei pe scena mondială și pentru Statele Unite, cei doi lideri luând cuvântul în legătură cu Gaza și Israelul, Ucraina și Rusia, Coreea de Nord și alte puncte fierbinți ale lumii.

Acesta este cel mai semnificativ upgrade al alianței noastre de când a fost înființată“, a declarat Biden după aproximativ două ore de discuții care s-au concentrat pe regiunea agitată Indo-Pacific și pe acțiunile Chinei.

Astfel, Biden a anunţat cea mai semnificativă consolidare a relaţiilor de apărare cu Japonia de la Războiul Rece şi o cooperare sporită în domeniul apărării aeriene.

Statele Unite și aliații lor, inclusiv Japonia, și-au consolidat armatele pentru a contracara ceea ce consideră a fi o amenințare tot mai mare din partea Chinei în Marea Chinei de Sud și în Marea Chinei de Est și pentru a descuraja orice încercare de a cuceri Taiwanul, o insulă autoguvernată pe care Beijingul o consideră a sa.

Kishida a declarat că cei doi lideri au discutat despre relațiile tensionate dintre Taiwan și China și s-au angajat să susțină ordinea internațională bazată pe statul de drept. Liderul chinez Xi Jinping a declarat recent că interferențele externe nu pot opri “reuniunea de familie” a insulei cu China continentală.

“Încercările unilaterale de a schimba status quo-ul prin forță sau coerciție sunt absolut inacceptabile, oriunde s-ar afla”, a declarat Kishida. Statele Unite și Japonia vor continua să răspundă la astfel de acțiuni, inclusiv la provocările din partea Chinei, a spus el.

“În ceea ce privește agresiunea Rusiei asupra Ucrainei … Ucraina de astăzi poate fi Asia de Est mâine”, a spus Kishida.

Biden a promis, de asemenea, că va menține deschise liniile de comunicare cu China și a declarat că alianța SUA-Japonia are un caracter defensiv. El a vorbit cu președintele chinez Xi Jinping săptămâna trecută.

Anunțurile lui Biden și Kishida au adus cei doi inamici din al Doilea Război Mondial în cea mai strânsă colaborare pe care au avut-o de când au devenit aliați, în urmă cu zeci de ani.

Citiți și Alianța AUKUS: SUA, Marea Britanie și Australia iau în considerare să coopereze cu Japonia privind capacități militare avansate

Biden a declarat că armatele lor vor coopera cu o structură de comandă comună și că vor dezvolta, împreună cu Australia, o nouă rețea de apărare antirachetă aeriană. Cei doi lideri au anunțat, de asemenea, că astronauții japonezi vor participa la misiunile NASA pe Lună.

În total, SUA și Japonia au încheiat aproximativ 70 de acorduri de cooperare în domeniul apărării, inclusiv măsuri de modernizare a structurii de comandă militară americană din Japonia, pentru ca aceasta să fie mai capabilă să colaboreze cu forțele japoneze în caz de criză.

Continue Reading

JAPONIA

Alianța AUKUS: SUA, Marea Britanie și Australia iau în considerare să coopereze cu Japonia privind capacități militare avansate

Published

on

© Grant Shapps/ Twitter

Statele Unite, Australia și Regatul Unit, membre ale pactului trilateral de securitate AUKUS, iau în considerare cooperarea cu Japonia în ceea ce privește proiectele de capacități avansate, au consemnat cele trei țări, într-o declarație comună survenită unei întrevederi la Washington.

“Japonia a fost luată în considerare datorită punctelor sale forte și a parteneriatului strâns în domeniul apărării cu toate cele trei țări”, a declarat adjunctul secretarului de presă al Pentagonului, Sabrina Singh, într-o conferință de presă.

Singh a precizat că acest lucru a fost anunțat într-o declarație comună a liderilor din domeniul apărării din cele trei națiuni: secretarul apărării Lloyd J. Austin III; viceprim-ministrul australian Richard Marles, care este și ministrul apărării al țării sale; și secretarul britanic al apărării Grant Shapps.

De la crearea acestei alianței, “ţările noastre şi-au exprimat clar intenţia de a face să participe şi alte ţări la proiectele din al doilea pilon pe măsură ce activitatea noastră avansează. Am construit o bază trilaterală puternică menită să furnizeze capacităţi militare avansate rapid şi la scară largă”, potrivit declarației.

Fondată în anul 2021, Alianța AUKUS îşi propune să consolideze legăturile de apărare dintre Washington, Londra şi Canberra, pe fondul creşterii puterii militare a Chinei în Asia-Pacific.

Citiți și AUKUS: De pe coasta Pacificului, liderii SUA, Regatului Unit și Australiei au lansat programul submarinelor cu propulsie nucleară pentru a garanta securitatea globală

Primul pilon al acestui pact constă în a dota Australia cu o flotă de submarine puternice cu propulsie nucleară. A doua componentă majoră se referă la războiul cibernetic, inteligenţa artificială, precum şi dezvoltarea de drone subacvatice şi rachete hipersonice cu rază lungă de acţiune.

Intenția de a coopera cu Japonia a fost anunțată înainte de o întrevedere între președintele american Joe Biden și premierul japonez Fumio Kishida, programată să aibă loc miercuri, la Casa Albă.

Publicația Financial Times titra săptămâna trecută că SUA și Japonia plănuiesc cea mai mare îmbunătățire a pactului lor de securitate din ultimii 60 de ani

Continue Reading

JAPONIA

Sprijinul Japoniei pentru Ucraina este ferm, îi transmite premierul nipon lui Volodimir Zelenski într-o discuție telefonică

Published

on

© Administrația Prezidențială ucraineană

Premierul Japoniei, Fumio Kishida, l-a asigurat pe președintele ucrainean Volodimir Zelenski, că sprijinul țării sale pentru Ucraina este ferm, conform Ministerul de Externe de la Tokyo, potrivit agenţiilor de presă Reuters şi Kyodo, informează Agerpres.

Conform unui comunicat al Administrației Prezidențiale ucrainene, Japonia a oferit Ucrainei un sprijin financiar de peste 12 miliarde de dolari și a anunțat asistență suplimentară pentru acest an.

”Vă mulțumim că ați demonstrat un sprijin ferm și neclintit pentru poporul ucrainean prin fiecare decizie și fiecare cuvânt. Vă mulțumim că ne ajutați să ne apărăm independența în lupta împotriva terorii rusești”, a declarat Zelenski în cadrul convorbirii telefonice pe care a avut-o cu oficialul nipon.

Președintele Ucrainei a remarcat, de asemenea, rolul personal al lui Fumio Kishida în organizarea conferinței Japonia – Ucraina de la Tokyo din luna februarie a acestui an, în cadrul căreia au fost semnate peste 50 de acorduri bilaterale. Cei doi lideri au convenit să faciliteze implementarea rapidă a acestora.

Citiți și: Denys Shmyhal consideră că nu este loc de ”oboseală” într-un ”război existențial” și este convins că Occidentul va continua să sprijine Ucraina: Nu poți fi obosit atunci când lupți pentru viitorul tău

În egală măsură, liderul ucrainean l-a informat pe premierul nipon despre situația de pe câmpul de luptă, în particular despre teroarea aeriană practicată de Rusia, precizând că, de la începutul războiului, Moscova a tras aproape o mie de rachete, aproximativ 2.800 de drone ”Shahed” și aproape 7.000 de bombe aeriene ghidate asupra Ucrainei.

Zelenski a evidențiat importanța creșterii presiunii sancțiunilor asupra Rusiei și a creării unui mecanism de confiscare a activelor rusești înghețate.

Continue Reading

Facebook

Concrete & Design Solutions

Concrete-Design-Solutions
ROMÂNIA5 hours ago

Ministrul Apărării a discutat cu ambasadoarea SUA despre planurile de modernizare a Bazei 57 Aeriene Mihail Kogălniceanu

U.E.5 hours ago

„Frâna datoriei” este o frână pentru inflație, susține ministrul german al Finanțelor. Germania are cel mai mic scăzut al inflației din ultimii trei ani

ROMÂNIA6 hours ago

Ministrul Culturii Raluca Turcan anunță lansarea aplicației mobile Patrimonium, pentru creșterea accesului la cultură

U.E.6 hours ago

Scholz îndeamnă Israelul la reținere după respingerea „cu adevărat impresionantă” a atacului iranian

MAREA BRITANIE8 hours ago

Ministrul de externe britanic îndeamnă Israelul să fie „inteligent” și să nu escaladeze tensiunile cu Iranul

ROMÂNIA9 hours ago

Premierul Marcel Ciolacu, întâlnire cu președintele Congresului Mondial al Ucrainenilor: Lucrăm împreună pentru a asigura drepturi egale pentru minoritățile naționale din România și Ucraina

INTERNAȚIONAL9 hours ago

Olaf Scholz transmite că mașinile chinezești vor fi binevenite pe piața germană, dar atrage atenția asupra practicilor comerciale neloiale: Concurența trebuie să fie corectă

INTERNAȚIONAL10 hours ago

Volodimir Zelenski dă drept exemplu sprijinul oferit de aliați Israelului pentru a solicita mai mult ajutor militar pentru Ucraina: ”Unitatea” între aliaţi ”oferă cea mai bună apărare”

U.E.11 hours ago

Franța va face „totul pentru a evita o conflagrație” în Orientul Mijlociu și îndeamnă Israelul „să nu răspundă prin escaladare, ci mai degrabă prin izolarea Iranului”

CONSILIUL DE SECURITATE11 hours ago

Secretarul general al ONU lansează un apel la ”reținere maximă” după atacul Iranului asupra Israelului: ”Nici regiunea, nici lumea nu-şi pot permite mai mult război”

ROMÂNIA9 hours ago

Premierul Marcel Ciolacu, întâlnire cu președintele Congresului Mondial al Ucrainenilor: Lucrăm împreună pentru a asigura drepturi egale pentru minoritățile naționale din România și Ucraina

NATO4 days ago

Klaus Iohannis explică de ce România nu a investit 2,5% din PIB pentru apărare în 2023: Inflația, lipsa lichidităților la momentul achiziției și a echipamentelor militare

PARLAMENTUL EUROPEAN5 days ago

Regele Philippe al Belgiei, în plenul PE: „Europa și întreaga lume au mare nevoie de speranță”

NATO5 days ago

“România – NATO, 20 ani”. Premierul Marcel Ciolacu: Ancorată ireversibil în comunitatea euro-atlantică, România este o ancoră strategică a NATO pe flancul estic

ROMÂNIA1 week ago

Premierul Marcel Ciolacu subliniază că institutele de la Fundeni reprezintă priorități pentru investițiile în sănătate: Nu putem face sănătate performantă în clădiri de 65 de ani

ALEGERI EUROPENE 20241 week ago

Ciolacu, întâlnire cu Scholz la Palatul Victoria: România mizează pe susținerea Germaniei pentru aderarea completă la Schengen și dezvoltarea economiei

ROMÂNIA1 week ago

Marcel Ciolacu, la depunerea listei alianței PSD-PNL la europarlamentare: Venim cu o ofertă europeană de stabilitate și de construcție

ROMÂNIA2 weeks ago

Ministrul Bogdan Ivan: Prin mințile geniale ale tinerilor cercetători, Romania devine una din cele mai importante țări din regiune și chiar un potențial hub pentru tehnologii emergente, cercetare și inovare

NATO2 weeks ago

Un discurs cât pentru istoria de 75 ani a NATO. Stoltenberg: Europa are nevoie de SUA pentru securitatea sa. Influența aliaților europeni multiplică puterea Americii

CONSILIUL EUROPEAN2 weeks ago

Klaus Iohannis: Viitoarea agendă strategică UE trebuie să se concentreze pe “consolidarea construcţiei europene” privind securitatea, apărarea și extinderea Uniunii

Trending