Comisia Europeana vrea tehnologie mobila 5G. Cum ar putea fi uşurată viaţa europenilor

5gPana in 2020, traficul de Internet va creste de 30 de ori fata de anul 2010. Dar nu va fi acelasi tip de trafic ca in prezent, noteaza Comisia.

Accesul la internet va fi dominat de device-urile wireless cum ar fi smartphone-uri, tablete, masini si senzori, care solicita tehnologii mult mai eficiente si pretutindeni pentru a sustine traficul de date.

5G este o noua tehnologie de retele si infrastructura ce promite sa aduca tehnologii avangardiste, de viteza ultra-high in viata de zi cu zi a europenilor.

Anul trecut, Comisia Europeana a anuntat investitii de 50 de milioane de euro in tehnologia mobila 5G pana in 2020, cu scopul de a aduce Europa din nou in rolul de conducator in industria mobila globala.

Pana in 2020, investitiile UE se vor ridica la 700 mil euro, in timp ce investitiile private vor atinge suma de 3,5 mld pana in 2020.

Aceasta initiativa indrazneata isi propune sa imbunatateasca domenii precum e-sanatatea şi transportul prin retele inteligente si cresterea sigurantei participantilor la trafic.

Mai multe detalii pe site-ul Comisiei Europene.

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.