Connect with us

Claudia Țapardel

Comisia pentru Transport și Turism a adoptat raportul europarlamentarului Claudia Țapardel (PSD, S&D) privind relațiile dintre platformele online și furnizorii de servicii

Published

on

Joi, în cadrul reuniunii Comisiei pentru Transport și Turism a Parlamentului European, Membrii PE au votat pozitiv dosarul europarlamentarului Claudia Țapardel (PSD, S&D) privind Promovarea echității și transparenței dintre platformele online și furnizorii de servicii, un raport important care reglementează relațiile dintre comercianți și platformele de intermediere online.

„În economia de astăzi, platformele online reprezintă principalele piețe de deschidere pentru multe întreprinderi, fie că vorbim de comercianți mici, magazine de aplicații pentru dezvoltatorii de jocuri, sau agenții de voiaj. Multe întreprinderi mici, dar și companii mari au ajuns să depindă de platforme având în vedere faptul că oferă un acces simplu și rapid pe piață și la consumatori. Dependența aceasta poate să genereze un dezechilibru de putere între platforme și furnizori și de aceea trebuie să ne asigurăm că venim cu un set de reglementări care să reflecte realitățile de pe piață”, a precizat eurodeputatul social-democrat Claudia Țapardel.

Raportul de opinie al europarlamentarului Claudia Țapardel propune o reglementare la nivel european care să asigure transparența în ceea ce privește modul în care operează agenții economici pe platformele online și care să asigure un echilibru între formele tradiționale de business și cele bazate exclusiv pe tehnologiile digitale, așa cum este cazul economiei colaborative. 

„Am introdus prevederi foarte clare pentru ca platformele online să aplice în mod nediscriminatoriu criteriile pentru ierarhizarea furnizorilor de servicii. Este cunoscut faptul că utilizatorii și consumatorii iau în general în considerare primele rezultate într-o căutare online, motiv pentru care cred că este extrem de important ca ierarhizarea să fie realizată în mod transparent și corect, după criterii stabilite și cunoscute de furnizorii de servicii și utilizatorii platformelor”, a susținut europarlamentarul Claudia Țapardel. 

De asemenea, raportul conține prevederi foarte importante pentru industria de turism, un sector pe care eurodeputatul Țapardel este responsabilă la nivelul Parlamentului European, în calitatea sa de Președinte al Intergrupului pentru Dezvoltarea Turismului.

Raportoarea a avut sprijin din partea tuturor grupurilor politice pentru propunerea de interzicere a impunerii de restricții de către platformele online comercianților, în sensul că aceștia din urmă pot oferi condiții diferite pentru serviciile lor prin alte canale de distribuție. Acest lucru va avea un impact semnificativ pentru industria de turism, fiind în avantajul consumatorilor, care vor putea astfel să găsească mai multe oferte și, prin urmare, posibilitatea de a obține un tarif mai bun. Eurodeputatul Țapardel a propus eliminarea acestora la nivel european – mai ales având în vedere faptul că unele state membre precum Belgia, Franța și Italia, au deja prevederi în legislația națională prin care interzic utilizarea unor astfel de clauze. Europarlamentarul a dorit astfel să transmită un mesaj foarte clar în ceea ce privește importanța armonizării legislației europene.

„În condițiile în care ne îndreptăm către o piață unică digitală, este esențial să avem o abordare integrată europeană pentru a evita fragmentarea pieței, cu atât mai mult cu cât economia digitală este prin definiție transfrontalieră. Din punctul meu de vedere, este de necontestat faptul că economia digitală este de o maximă importanță pentru anumite sectoare, precum transporturile și turismul, acestea fiind în esența lor industrii transnaționale și foarte dependente de platformele online. De aceea, este foarte important să reușim să ținem pasul cu evoluția foarte rapidă a tehnologiilor digitale, iar reglementările propuse să reflecte realitățile de pe piață, ținând cont totodată și de particularitățile fiecărui stat membru”, a declarat eurodeputatul Claudia Țapardel.  

Nu în ultimul rând, eurodeputatul social-democrat a inclus în raport prevederi cu privire la comisioanele pe care platformele le impun furnizorilor de servicii, raportoarea stabilind ca acestea să fie proporționale, iar furnizorii să aibă posibilitatea de a negocia cu platformele de intermediere online cu privire la cuantumul acestora.

„Mă bucur foarte mult că negocierile și discuțiile în cadrul Comisiei pentru Transporturi au avut succes, iar raportul meu a fost sprijinit de colegii din toate grupurile politice. Îmi doresc ca și votul din Comisia pentru Piață Internă și Protecția Consumatorilor (IMCO) să urmeze aceeași direcție. Am convingerea că această directivă va avea un impact pozitiv asupra economiei digitale europene, contribuind semnificativ la formarea unei pieței unice digitale integrate”, a conchis europarlamentarul.

.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Claudia Țapardel

Eurodeputatul Claudia Țapardel (PSD, S&D), în bilanțul său de la final de mandat: Obiectivul meu a fost de a promova, la nivel global, interesele și imaginea României

Published

on

Eurodeputatul Claudia Țapardel (PSD, S&D) și-a publicat miercuri, pe pagina oficială de Facebook, un raport de activitate vizând mandatul său de deputat european din 2014 și până în prezent.

Obiectivul meu a fost de a promova la nivel global, interesele și imaginea României și de a aduce cât mai multe beneficii țării noastre din funcția pe care o ocup. Sunt mândră de tot ceea ce a reușit România în ultimii 5 ani, aceasta devenind o voce tot mai puternică în plan extern”, a scris Țapardel într-o postare însoțită de 85 de ilustrații privind performanțele mandatului său.

 

Claudia Țapardel este membru al Parlamentului European din anul 2014, unde își desfășoară activitatea în calitate de membru în Comisia pentru transport și turism, în Comisia pentru afaceri constituționale și la Delegația pentru relațiile cu țările din Asia de Sud.

De asemenea, Țapardel este membru supleant în Comisia pentru bugete, la Delegația la Comisia parlamentară mixtă UE-Mexic și la Delegația la Adunarea Parlamentară Euro-Latinoamericană.

Activitatea sa în Parlamentul European poate fi consultată aici.

 

Continue Reading

Claudia Țapardel

Eurodeputatul Claudia Țapardel (PSD, S&D) își prezintă activitatea în domeniul turismului după 5 ani de mandat: Am reușit să creez pentru prima dată în istoria PE, „Intergrupul pentru Dezvoltarea Turimsului European şi a Patrimoniului Cultural” cu scopul de a trimite un mesaj puternic de susținere a acestei industrii la nivel european

Published

on

Eurodeputatul Claudia Țapardel (PSD, S&D), aflată pe final de mandat în Parlamentul European, își prezintă cele mai notabile realizări în domeniul turismului, după 5 ani ca membru în Comisia de specialitate pentru Transport și Turism, potrivit unei postări pe pagina de Facebook.

,,Încă de la începutul mandatului meu de europarlamentar, am militat pentru promovarea și dezvoltarea industriei de turism, având convingerea că aceasta este una dintre industriile care poate aduce un aport semnificativ economiei Europene prin crearea de noi locuri de muncă”, scrie Claudia Țapardel.

Aceasta informează că, în calitate de Membru al Comisiei pentru Transporturi și Turism din PE, ,,am reușit să creez pentru prima dată în istoria Parlamentului European, „Intergrupul pentru Dezvoltarea Turimsului European şi a Patrimoniului Cultural” care reunește peste 150 de deputați, care fac parte din toate grupurile politice și din majoritatea comisiilor de specialitate ale PE”.

Prin intermediul acestui Intergrup, scrie Claudia Țapardel, ,,am organizat peste 30 de evenimente, dezbateri şi conferințe dedicate susținerii, promovării şi dezvoltării turismului european. Mai mult, ,,prin aceste evenimente am reușit să unim industria turismului la nivel european și să aducem împreună experți, reprezentanți ai industriei, ai Comisiei Europene, membrii PE, asociațiile importante de profil, cât şi stakeholderii europeni din domeniul transporturilor și turismului cu scopul de a trimite un mesaj puternic de susținere a acestei industrii la nivel european”, adaugă eurodeputatul.

Amintim că în urmă cu aproximativ trei săptămâni, eurodeputatul social-democrat a participat la un eveniment organizat de HOTREC, una dintre cele mai mari asociații Horeca din Europa, care reuneşte peste 40 de asociații naționale din 30 de țări, unde a discutat, în calitate de speaker, despre dezvoltarea turismului european. Claudia Țapardel a susținut atunci o abordare mai proactivă din partea Comisiei Europene în direcția promovării și finanțării adecvate a turismului ca motor în stimularea creșterii economice a UE

În postarea sa, politicianul român mai face referire și la activitatea de promovare a României și a potențialului său turistic la nivel regional și internațional. 

,,Totodată, în calitate de reprezentant al României în PE, am depus toate eforturile pentru a promova țara noastă pe plan internațional şi mă bucur că la inițiativa mea, România a obținut titlul de membru în Consiliul Executiv al UNWTO, cea mai importantă organizație dedicată turismului la nivel mondial. Cred în potențialul turistic al României, cred în capacitatea României de a deveni un reper şi chiar un adevărat lider al turismului din Europa Centrală şi de Est şi acest lucru am reuşit să-l promovez şi la Bruxelles”.

Nu în ultimul rând, Claudia Țapardel mai menționează și reușita sa privind ,,construirea unei relații strânse de colaborare între PE și industria de profil, având ca obiectiv-cheie crearea unei strategii integrate pentru dezvoltarea turismului la nivel european și a unei linii directe de finanțare pentru turismul european”.

Claudia Țapardel este membru al Parlamentului European din anul 2014, unde își desfășoară activitatea în calitate de membru în Comisia pentru transport și turism, în Comisia pentru afaceri constituționale și la Delegația pentru relațiile cu țările din Asia de Sud.

De asemenea, Țapardel este membru supleant în Comisia pentru bugete, la Delegația la Comisia parlamentară mixtă UE-Mexic și la Delegația la Adunarea Parlamentară Euro-Latinoamericană.

Activitatea sa în Parlamentul European poate fi consultată aici.

Continue Reading

Claudia Țapardel

Eurodeputatul Claudia Țapardel, bilanț la final de mandat: Am reușit să obțin 33 de mandate pentru România în următorul Parlament European, o voce în plus pentru interesele cetățenilor români

Published

on

©️ Claudia Țapardel/ Facebook

Eurodeputatul Claudia Țapardel (PSD, S&D) și-a prezentat duminică, într-o postare pe Facebook, un bilanț al mandatului său de membru al Parlamentului European pentru legislatura 2014-2019. Dintre principalele sale realizări, Țapardel a subliniat obținerea a încă unui mandat pentru România în viitorul Parlament European – de la 32 la 33 de mandate în contextul Brexit – și menținerea unui dialog cu guvernul britanic.

”Mă bucur că în acest mandat, mi-a fost atribuită una dintre cele mai importante comisii din PE şi anume Comisia pentru Afaceri Constituționale, AFCO – for legiuitor în care se dezbat subiectele cele mai importante ce ţin de construcția europeană, de viitorul UE, de tratatele europene şi de legislaţia europeană. În calitatea de reprezentant al României în PE dar şi de membru în Comisia AFCO, am reușit să obțin 33 de mandate pentru România începând cu următoarea legislatură 2019-2024, lucru care reprezintă nu doar un vot adițional, ci și o voce în plus care să reprezinte interesele cetățenilor români în cadrul Parlamentului European. Astfel, în următoarea legislatură delegația română va fi mai puternică în Parlamentul European, iar România va avea o putere sporită la nivel Uniunii”, a scris Țapardel.

Eurodeputatul a amintit și scrisoarea oficială transmisă premierului Marii Britanii, Theresa May.

”Mai mult decât atât, în contextul în care acest mandat a fost marcat de procesul de retragere al Marii Britanii din construcția europeană, am adresat încă de la începutul acestei legislaturi o scrisoare oficială Prim-Ministrului Theresa May prin care am reușit să mențin o colaborare permanentă cu guvernul britanic pe marginea acestui subiect. De asemenea, doresc să vă asigur că în cadrul discuțiilor care au loc la nivelul PE privind retragerea Marii Britanii din UE, prioritatea mea este obținerea de garanții în ceea ce privește menținerea legăturilor comerciale cheie dintre UE şi UK, dar și a drepturilor și intereselor cetățenilor europeni, în orice scenariu prevăzut de Brexit”, a mai scris Claudia Țapardel.

Activitatea sa în Parlamentul European poate fi consultată aici.

Claudia Țapardel este membru al Parlamentului European din anul 2014, unde își desfășoară activitatea în calitate de membru în Comisia pentru transport și turism, în Comisia pentru afaceri constituționale și la Delegația pentru relațiile cu țările din Asia de Sud.

De asemenea, Țapardel este membru supleant în Comisia pentru bugete, la Delegația la Comisia parlamentară mixtă UE-Mexic și la Delegația la Adunarea Parlamentară Euro-Latinoamericană.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Facebook

Advertisement

Trending