Connect with us

Claudia Țapardel

Comisia pentru Transport și Turism a adoptat raportul europarlamentarului Claudia Țapardel (PSD, S&D) privind relațiile dintre platformele online și furnizorii de servicii

Published

on

Joi, în cadrul reuniunii Comisiei pentru Transport și Turism a Parlamentului European, Membrii PE au votat pozitiv dosarul europarlamentarului Claudia Țapardel (PSD, S&D) privind Promovarea echității și transparenței dintre platformele online și furnizorii de servicii, un raport important care reglementează relațiile dintre comercianți și platformele de intermediere online.

„În economia de astăzi, platformele online reprezintă principalele piețe de deschidere pentru multe întreprinderi, fie că vorbim de comercianți mici, magazine de aplicații pentru dezvoltatorii de jocuri, sau agenții de voiaj. Multe întreprinderi mici, dar și companii mari au ajuns să depindă de platforme având în vedere faptul că oferă un acces simplu și rapid pe piață și la consumatori. Dependența aceasta poate să genereze un dezechilibru de putere între platforme și furnizori și de aceea trebuie să ne asigurăm că venim cu un set de reglementări care să reflecte realitățile de pe piață”, a precizat eurodeputatul social-democrat Claudia Țapardel.

Raportul de opinie al europarlamentarului Claudia Țapardel propune o reglementare la nivel european care să asigure transparența în ceea ce privește modul în care operează agenții economici pe platformele online și care să asigure un echilibru între formele tradiționale de business și cele bazate exclusiv pe tehnologiile digitale, așa cum este cazul economiei colaborative. 

„Am introdus prevederi foarte clare pentru ca platformele online să aplice în mod nediscriminatoriu criteriile pentru ierarhizarea furnizorilor de servicii. Este cunoscut faptul că utilizatorii și consumatorii iau în general în considerare primele rezultate într-o căutare online, motiv pentru care cred că este extrem de important ca ierarhizarea să fie realizată în mod transparent și corect, după criterii stabilite și cunoscute de furnizorii de servicii și utilizatorii platformelor”, a susținut europarlamentarul Claudia Țapardel. 

De asemenea, raportul conține prevederi foarte importante pentru industria de turism, un sector pe care eurodeputatul Țapardel este responsabilă la nivelul Parlamentului European, în calitatea sa de Președinte al Intergrupului pentru Dezvoltarea Turismului.

Raportoarea a avut sprijin din partea tuturor grupurilor politice pentru propunerea de interzicere a impunerii de restricții de către platformele online comercianților, în sensul că aceștia din urmă pot oferi condiții diferite pentru serviciile lor prin alte canale de distribuție. Acest lucru va avea un impact semnificativ pentru industria de turism, fiind în avantajul consumatorilor, care vor putea astfel să găsească mai multe oferte și, prin urmare, posibilitatea de a obține un tarif mai bun. Eurodeputatul Țapardel a propus eliminarea acestora la nivel european – mai ales având în vedere faptul că unele state membre precum Belgia, Franța și Italia, au deja prevederi în legislația națională prin care interzic utilizarea unor astfel de clauze. Europarlamentarul a dorit astfel să transmită un mesaj foarte clar în ceea ce privește importanța armonizării legislației europene.

„În condițiile în care ne îndreptăm către o piață unică digitală, este esențial să avem o abordare integrată europeană pentru a evita fragmentarea pieței, cu atât mai mult cu cât economia digitală este prin definiție transfrontalieră. Din punctul meu de vedere, este de necontestat faptul că economia digitală este de o maximă importanță pentru anumite sectoare, precum transporturile și turismul, acestea fiind în esența lor industrii transnaționale și foarte dependente de platformele online. De aceea, este foarte important să reușim să ținem pasul cu evoluția foarte rapidă a tehnologiilor digitale, iar reglementările propuse să reflecte realitățile de pe piață, ținând cont totodată și de particularitățile fiecărui stat membru”, a declarat eurodeputatul Claudia Țapardel.  

Nu în ultimul rând, eurodeputatul social-democrat a inclus în raport prevederi cu privire la comisioanele pe care platformele le impun furnizorilor de servicii, raportoarea stabilind ca acestea să fie proporționale, iar furnizorii să aibă posibilitatea de a negocia cu platformele de intermediere online cu privire la cuantumul acestora.

„Mă bucur foarte mult că negocierile și discuțiile în cadrul Comisiei pentru Transporturi au avut succes, iar raportul meu a fost sprijinit de colegii din toate grupurile politice. Îmi doresc ca și votul din Comisia pentru Piață Internă și Protecția Consumatorilor (IMCO) să urmeze aceeași direcție. Am convingerea că această directivă va avea un impact pozitiv asupra economiei digitale europene, contribuind semnificativ la formarea unei pieței unice digitale integrate”, a conchis europarlamentarul.

.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Claudia Țapardel

Eurodeputatul Claudia Țapardel (PSD, S&D): ,,Ideea Președintelui Klaus Iohannis de a organiza un referendum pe tema justiției în aceeași zi cu alegerile pentru PE este neconstituțională și face parte dintr-o strategie electorală pentru a sprijini PNL

Published

on

Europarlamentul Claudia Țapardel (PSD, S&D) susține că ideea Președintelui României Klaus Iohannis de a organiza un referendum pe tema justiției în aceeași zi cu alegerile pentru Parlamentul European, pe 26 mai, este neconstituțională și face parte dintr-o strategie electorală pentru a sprijini Partidul Național Liberal, informează un comunicat remis CaleaEuropeană.ro. 

Claudia Țapardel transmite că Preşedintele Klaus Iohannis foloseşte ca pretext referendumul pe tema justiţiei pentru a intra în campania electorală cu scopul de a sprijini PNL la alegerile pentru Parlamentul European.

„Devine tot mai clar scenariul anticonstituţional la care se lucrează în prezent: președintele Iohannis va merge în teritoriu, la foarte multe dintre mitingurile PNL, va urca pe scenă, va face băi de mulţime și va ține discursuri legate de importanța alegerilor europarlamentare, dar mai presus de orice despre tema referendumului pe Justiție, pe care intenționează să-l convoace în aceeași zi cu alegerile. Este încă o dovadă clară că actualul preşedinte al României, chiar pe ultima sută a mandatului său, calcă în picioare Constituţia”, a declarat europarlamentarul social-democrat.

În opinia acesteia, Preşedintele României ar trebui să fie garantul Constituţiei, însă intenţia acestuia de a convoca referendum chiar în ziua alegerilor europarlamentare contravine atât Constituției, cât și recomandărilor Comisiei de la Veneția. Mai mult, spune eurodeputatul social-democrat, desfășurarea concomitentă a două voturi ar crea confuzie în rândul cetățenilor.

​„Înţelegem că actualul şef al statului nu respectă deciziile Curţii Constituţionale, lucru dovedit de acţiunile sale în timpul mandatului, dar este mult prea mult să nu permită ca alegerile pentru Parlamentul European să se desfăşoare într-un climat de linişte. Atât Comisia de la Veneţia, cât şi Consiliul Europei au recomandat foarte clar că un referendum nu poate fi organizat în aceeaşi zi cu un scrutin electoral. ​Românii vor veni la urne pe 26 mai pentru a vota reprezentanţii în cea mai democratică instituţie a Uniunii Europene. A veni cu un referendum pe o altă temă în aceeaşi zi cu europarlamentarele nu va face decât să bulverseze şi să creeze o stare de conflict şi de dezbinare în societate”,a precizat europarlamentarul.

Politicianul le atrage atenția românilor că organizarea unui referendum pe teme de justiţie în acelaşi timp cu europarlamentarele este ,, ultimul as din mâneca prezidenţială,  o manipulare prin care să crească numărul de participanţi la vot”,  iar intenţia preşedintelui Iohannis, care induce cetățenii în eroare, nu poate fi acceptată, susţine Claudia Ţapadel. 

Amintim că Președintele Klaus Iohannis a anunțat marți, la o dezbatere organizată de Festivalul OneWorld, că este aproape hotărât să organizeze un referendum pe justiție în ziua alegerilor europarlamentare din 26 mai.

Decizia de a declanșa procesul de consultare a populației a venit după ce Curtea Constituțională a decis că organizarea unui referendum concomitent cu alegerile este constituțională.

Președintele Iohannis a lansat ideea unui referendum pe justiție încă din ianuarie 2017, în momentul în care PSD a demarat atacurile la justiție prin modificarea codurilor penale. Iohannis a trimis la acel moment către Parlament scrisori solicitând consultarea cu privire la declanșarea unui referendum.

Continue Reading

Claudia Țapardel

Eurodeputatul Claudia Țapardel salută inițiativa premierului Viorica Dăncilă de adoptare a unui memorandum pentru garantarea drepturilor britanicilor din România

Published

on

Europarlamentarul Claudia Țapardel a salutat în cadrul unei postări de pe pagina sa oficială de Facebook, inițiativa prim-ministrului României de adoptare a unui memorandum pentru garantarea drepturilor britanicilor din România.

Memorandumul adoptat de Guvern este dovada preocupării acestuia de bunăstarea românilor de pretutindeni şi nu să creeze conflicte politice care nu sunt în beneficiul cetățenilor români, așa cum face Klaus Iohannis. Acest memorandum este o dovadă clară a faptului că Guvernul se asigură de protejarea intereselor și a drepturilor cetățenilor români care locuiesc și își desfășoară activitatea profesională pe teritoriul Marii Britanii”, a susținut Țapardel, conform unui comunicat remis CaleaEuropeană.ro.

În calitate de membru al Comisiei pentru Afaceri Constituționale din Parlamentul European, europarlamentarul Claudia Țapardel s-a implicat direct în negocierea ieșirii Marii Britanii din UE și a reușit să mențină o colaborare permanentă cu Guvernul Britanic pe marginea acestui subiect.

Citiți și Brexit: Premierul Viorica Dăncilă anunță adoptarea unui memorandum pentru garantarea drepturilor britanicilor din România, invocând principiul reciprocității în cazul românilor din Marea Britanie

„Prioritatea mea a fost obținerea de garanții în ceea ce privește menținerea legăturilor comerciale cheie dintre #UE şi #UK, dar și a drepturilor și intereselor cetățenilor europeni, în orice scenariu prevăzut de #Brexit. În acest sens, pe tot parcursul mandatului meu de europarlamentar am menținut o corespondență deschisă cu Premierul britanic Theresa May și am primit deja asigurări chiar din partea domniei sale, printr-un răspuns oficial la o scrisoare deschisă pe care am adresat-o către Guvernul Britanic”, a mai spus aceasta.

Europarlamentarul Claudia Tapardel a apreciat deschiderea Guvernului britanic legată de acest subiect. „Mă bucur să văd că Guvernul Britanic este dispus să colaboreze cu Statele Membre în ceea ce privește protejarea statutului legal al cetățenilor UE din Marea Britanie, în baza unui principiu de reciprocitate. Consider că este normal și firesc ca Marea Britanie să ia măsurile necesare și să se asigure că viețile cetățenilor europeni de pe teritoriul său nu vor fi afectate chiar şi în situația în care Marea Britanie nu a semnat încă un acord de retragere din construcția europeană.”

Europarlamentarul a ținut să sublinieze faptul că Președintele Klaus Iohannis ar trebui să se axeze mai mult pe apărarea drepturilor cetățenilor români. “Klaus Iohannis nu mai trebuie să denigreze în mod permanent un Guvern ales în mod democratic”.

„Într-un moment atât de important precum Brexit, acțiunile noastre trebuie să se îndrepte asupra cetățenilor pe care îi reprezentăm, și nu asupra propriilor interese politice” a precizat Claudia Țapardel.

Continue Reading

Claudia Țapardel

Eurodeputatul Claudia Țapardel (PSD, S&D), în bilanțul său de la final de mandat: Obiectivul meu a fost de a promova, la nivel global, interesele și imaginea României

Published

on

Eurodeputatul Claudia Țapardel (PSD, S&D) și-a publicat miercuri, pe pagina oficială de Facebook, un raport de activitate vizând mandatul său de deputat european din 2014 și până în prezent.

Obiectivul meu a fost de a promova la nivel global, interesele și imaginea României și de a aduce cât mai multe beneficii țării noastre din funcția pe care o ocup. Sunt mândră de tot ceea ce a reușit România în ultimii 5 ani, aceasta devenind o voce tot mai puternică în plan extern”, a scris Țapardel într-o postare însoțită de 85 de ilustrații privind performanțele mandatului său.

 

Claudia Țapardel este membru al Parlamentului European din anul 2014, unde își desfășoară activitatea în calitate de membru în Comisia pentru transport și turism, în Comisia pentru afaceri constituționale și la Delegația pentru relațiile cu țările din Asia de Sud.

De asemenea, Țapardel este membru supleant în Comisia pentru bugete, la Delegația la Comisia parlamentară mixtă UE-Mexic și la Delegația la Adunarea Parlamentară Euro-Latinoamericană.

Activitatea sa în Parlamentul European poate fi consultată aici.

 

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Facebook

Advertisement

Trending