Connect with us

U.E.

Comitetul European al Regiunilor deschide lista înscrierilor pentru stagiile de practică. Vor dura 5 luni și se vor desfășura în Bruxelles

Published

on

© CoR Twitter

Comitetul European al Regiunilor deschide lista înscrierilor pentru stagiile din diferite departamante ale instituției și prezintă ofertele de studiu și practică: ”Într-un stagiu standard, veți fi martorii dinamicii unui mediu de lucru multilingv și multinațional. Într-un grup mic de cursanți veți putea participa la o gamă largă de conferințe, forumuri și seminarii, dar veți avea, de asemenea, posibilitatea unică de a crea un eveniment de unul singur!”

*Deadline 30 septembrie

 


Ce înseamnă un stagiu standard: 

 1. Durează 5 luni
 2. Full time / 40 de ore pe săptămână
 3. Locul de muncă: Bruxelles, Belgia
 4. Este finanțat (aproximativ 1195 euro / lună)
 5. Poți aplica până la 3 departamente ale CoR, vezi aici departamentele.
 6. Rambursarea costurilor de călătorie 
 7. 50% reducere la biletul de transport public în Bruxelles
 8. Asigurarea de sănătate (opțional)
 9. Asigurarea de accidente inclusă

Perioada de derulare a stagiilor: 

Sesiunea de primăvară: 16 februarie – 15 iulie
Perioada de aplicare: 1 aprilie – 30 septembrie (miezul nopții, ora Bruxelles-ului) din anul precedent

Pre-selecție și interviuri: noiembrie

Selecție: decembrie

Sesiunea de toamnă: 16 septembrie – 15 februarie
Perioada de aplicare: 1 octombrie până la 31 martie (miezul nopții, ora Bruxelles-ului) din același an
Pre-selecție și interviuri: mai
Selecție: iunie

Avertisment: Evitați să aplicați aproape de termenul limită, deoarece traficul de date ridicat ar putea afecta șansa ca aplicația dvs. să  ajungă la noi. Nu vom accepta aplicații care nu au fost trimise în timp sau nu au fost trimise în format electronic.

Pe cine căutăm?

 1. Cetățenii UE sau cetățenii dintr-un stat care este un candidat oficial pentru aderare
 2. Solicitanții țărilor terțe li se poate acorda un stagiu de către secretarul general în cazuri excepționale, motivate corespunzător
 3. Absolvenții universității care au absolvit o diplomă completă până la data limită de depunere a cererilor
 4. Candidaților cu cunoștințe excelente despre una dintre limbile oficiale ale UE și cunoștințe satisfăcătoare despre limba franceză sau engleză
 5. Candidații care nu au primit încă mai mult de 8 săptămâni de formare sau de angajare la o instituție sau un organism european. Acest lucru se aplică și asistenților unui membru al Parlamentului European, consultanților sau cercetătorilor intramurali, membrilor personalului temporar/ contractual / auxiliar / interimar al oricărei instituții, organism, delegație sau reprezentanță a UE

Cum aplicați:

 1. Alegeți departamentul CoR preferat (până la 3 posibile)
 2. Completați formularul de cerere online (în engleză, franceză sau germană)
 3. Asigurați-vă că completați câmpurile obligatorii, furnizați informații corecte și verificați înainte de a vă trimite aplicația
  Notă: În continuare, veți putea modifica formularul înainte de termenul limită de depunere a cererii. Declarațiile false vor duce la respingerea cererii sau anularea stagiului.

Notă: După trimitere veți primi un cod personal de acces cu care puteți verifica oricând starea aplicației

Celelalte stagii le puteți consulta aici.

Citiți și: Parlamentul European deschide lista înscrierilor pentru stagiile de practică: Tinerii peste 18 ani se pot înscrie la 3 dintre cele 400 de oferte de stagiu din pragramul Schuman

 

Diana Zaim este foto jurnalist, premiată în cadrul #România@10EU, concurs de fotografie organizat cu ocazia a 10 ani de la aderarea la Uniunea Europeană. Studentă la secția germano-portugheză în cadrul Universității din București și pasionată de promovarea valorilor europene, Diana este parte a comunității Model European Union, cea mai amplă simulare la nivel european a procesului decizional din cadrul Uniunii Europene.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

ROMÂNIA

Vocea tinerilor din România se poate face auzită la nivel european, completând Chestionarul Comun European pentru cel de-al șaptelea ciclu de ”Dialog UE cu tinerii”

Published

on

© Grupul Național de Lucru și CTP

Dialogul UE cu tinerii (DUET) este un instrument central de participare pentru tinerii din UE și din alte țări europene, după caz, printre elementele-cheie ale acestuia numărându-se dialogul direct între factorii de decizie și tineri, precum și reprezentanții acestora, consultarea tinerilor cu privire la teme relevante pentru aceștia și parteneriatul continuu în ceea ce privește guvernanța procesului la nivel local, național și european.

Completează chestionarul aici.

La nivel național, procesul de Dialog al UE cu tinerii și, implicit aplicarea acestui chestionar, este coordonat de Grupul Național de Lucru.

”Acum este momentul! Chestionarul Comun European pentru cel de-al Șaptelea Ciclu de Dialog UE cu tinerii s-a lansat! Este important să-ți spui părerea pentru a ghida decidenții să creeze politici de tineret sustenabile!”, îndeamnă Grupul Național de Lucru.

Dialogul UE cu tinerii reprezintă comunicarea directă dintre tineri, organizații de tineret, actori relevanți ai societății civile și decidenți cu scopul de a implementa prioritățile în domeniul politicilor de tineret la nivel local, regional, național și/sau european în fiecare stat membru al UE. Totodată, acesta reprezintă un mecanism prin care vocea tinerilor se face auzită în procesul de creare și actualizare a politicilor locale și naționale, a directivelor europene etc.

Dialogul UE cu tinerii se organizează în cicluri de câte 18 luni. Fiecare ciclu se concentrează pe o prioritate tematică diferită setată de către Consiliul de Miniștri. Tematica ciclului actual (1 ianuarie 2019- 30iunie 2020) este Crearea oportunităților pentru tineri (Creating Opportunities for Youth). Trio-ul actual este România (1 ianuarie 2019- 30 iunie 2019), Finlanda (1 iulie 2019- 31 decembrie 2019) și Croația (1 ianuarie 2020- 30 iunie 2020).

Începând cu anul 2010, tinerii din Statele Membre ale Uniunii Europene au posibilitatea de a se implica ȋn largi consultări privind politica de tineret de la nivel local, naţional sau european.
Succesul Dialogului Ue cu tinerii depinde de implicarea activă a tinerilor și a organizațiilor de tineret. La fiecare 18 luni, fiecare țară UE realizează consultări naționale cu tinerii.

La nivel naţional, Dialogul este implementat de Grupul Naţional de Lucru (GNL), organism format din reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale şi ai autorităţilor. Grupul Naţional de Lucru este stabilit de către Ministerul Tineretului şi Sportului, pe baza unui apel deschis de candidatură (https://goo.gl/n9VtbQ). La ȋntâlnirile GNL pot fi invitaţi ȋn calitate de contributori şi alţi actori sociali interesaţi.

Pentru perioada noiembrie 2017 – decembrie 2019, GNL are următoarea componență:
Consiliul Tineretului din România (CTR)
Fundația Județeană pentru Tineret Timiș (FITT)
Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR)
Federația Forumul Tinerilor din România (FTR)
Uniunea Studenților din România (USR)
Organizația de tineret – Blocul Național Sindical (OT-BNS)
Federația YMCA România

Grupul Național de Lucru încurajează tinerii din România să participe activ la dialog: ”E timpul să ai un rol activ! Convinge-ți cât mai mulți prieteni să completeze chestionarul pentru a oferi cât mai multe perspective și mai multă credibilitate nevoilor tinerilor din statele UE! Completează formularul și oferă-le oportunitatea cât mai multor tineri să-și spună părerea!”

 

Continue Reading

U.E.

Victor Ponta salută lansarea în Italia a noului partid progresist și proeuropean ”Italia Viva”, la inițiativa fostului premier italian Matteo Renzi

Published

on

© Victor Ponta/ Facebook

Fostul premier al României și actual președinte al partidului PRORomânia, Victor Ponta, salută lansarea în Italia a noului partid progresist și proeuropean “Italia viva” la initiativa fostului Premier Matteo Renzi. 

”Ca și în țara noastră (prin apariția ProRomania) și în alte țări europene, în Italia este nevoie pe zona politică de stânga de un proiect nou, modern, progresist, proeuropean și de lideri dinamici dar și cu experiență!”

Victor Ponta consideră că partidele clasice de stânga, precum PSD, sunt depășite de schimbările sociale, incapabile de reformă și compromise de greșeli și eșecuri istorice, neputincioase în fața noilor partide și lideri de dreapta radicală.

”Este dovada că ceea ce noi am început cu ProRomania corespunde vremurilor actuale și, mai ales, viitorului politic european”, subliniază Victor Ponta în mesajul său scris pe pagina de Facebook.

”Îi urez succes lui Renzi si proiectului “Italia Viva” – pentru interesele italienilor dar si ale milioanelor de romani care traiesc in Italia – este nevoie de o schimbare!”, mai transmite Victor Ponta în mesajul său.

Continue Reading

NEWS

Premierul ungar, Viktor Orban, pregătit să ajute Italia în gestionarea problemei migranților ilegali

Published

on

© EPP/ Flickr

Viktor Orban, premierul ungar, aflat la Roma într-o întâlnire cu reprezentații partidului Fratelli d’Italia, a precizat că țara sa este pregătită să ajute Italia în gestionarea problemei migranţilor ilegali.

”Dacă Italia este angajată faţă de protejarea frontierelor sale, atunci noi o vom ajuta, inclusiv pentru returnarea imigranţilor ilegali aflaţi deja în această ţară”, a explicat Viktor Orban, potrivit Agerpres.

Reamintim că și președintele Franței, Emmanuel Macron, a discutat cu premierul Italiei, Giuseppe Conte, despre problema imigrației și cei doi doresc să găsească o cale prin care să facă Uniunea Europeană ”mai socială, mai prietenoasă cu mediul și mai puternică în lume” atunci când vine vorba despre persoanele care caută azil.

Citiți și: Emmanuel Macron împreună cu premierul Italiei, Giuseppe Conte, doresc o Uniune Europeană mai socială când vine vorba despre imigrație

Totodată, premierul reales al Italiei, Giuseppe Conte, a scris într-un mesaj pe Facebook prin care transmite că va cere renegocierea Regulamentului european de la Dublin, care atribuie în prezent ţărilor de sosire sarcina tratării cererilor de azil.

Cererile de azil în statele membre ale Uniunii Europene au crescut cu 10% în prima jumătate a anului 2019, comparativ cu aceeași perioadă din 2018.

Obiectivul politicii de azil a UE este de a acorda statutul corespunzător oricărui resortisant dintr-o țară terță care solicită protecție internațională într-unul dintre statele sale membre, precum și de a asigura respectarea principiului nereturnării. Pentru aceasta, Uniunea face eforturi pentru a crea un sistem european comun de azil.

Mai multe informații despre politica Uniunii Europene în domeniul imigrației, aici.

Citiți și: Eurostat: Peste 300 de mii de imigranți au primit statutul de protecție la nivelul UE în 2018. Germania, Italia și Franța au acordat cele mai multe decizii pozitive pentru protejarea refugiaților

Continue Reading

Facebook

Advertisement
Advertisement

Trending