Connect with us

U.E.

Comitetul European al Regiunilor deschide lista înscrierilor pentru stagiile de practică. Vor dura 5 luni și se vor desfășura în Bruxelles

Published

on

© CoR Twitter

Comitetul European al Regiunilor deschide lista înscrierilor pentru stagiile din diferite departamante ale instituției și prezintă ofertele de studiu și practică: ”Într-un stagiu standard, veți fi martorii dinamicii unui mediu de lucru multilingv și multinațional. Într-un grup mic de cursanți veți putea participa la o gamă largă de conferințe, forumuri și seminarii, dar veți avea, de asemenea, posibilitatea unică de a crea un eveniment de unul singur!”

*Deadline 30 septembrie

 


Ce înseamnă un stagiu standard: 

 1. Durează 5 luni
 2. Full time / 40 de ore pe săptămână
 3. Locul de muncă: Bruxelles, Belgia
 4. Este finanțat (aproximativ 1195 euro / lună)
 5. Poți aplica până la 3 departamente ale CoR, vezi aici departamentele.
 6. Rambursarea costurilor de călătorie 
 7. 50% reducere la biletul de transport public în Bruxelles
 8. Asigurarea de sănătate (opțional)
 9. Asigurarea de accidente inclusă

Perioada de derulare a stagiilor: 

Sesiunea de primăvară: 16 februarie – 15 iulie
Perioada de aplicare: 1 aprilie – 30 septembrie (miezul nopții, ora Bruxelles-ului) din anul precedent

Pre-selecție și interviuri: noiembrie

Selecție: decembrie

Sesiunea de toamnă: 16 septembrie – 15 februarie
Perioada de aplicare: 1 octombrie până la 31 martie (miezul nopții, ora Bruxelles-ului) din același an
Pre-selecție și interviuri: mai
Selecție: iunie

Avertisment: Evitați să aplicați aproape de termenul limită, deoarece traficul de date ridicat ar putea afecta șansa ca aplicația dvs. să  ajungă la noi. Nu vom accepta aplicații care nu au fost trimise în timp sau nu au fost trimise în format electronic.

Pe cine căutăm?

 1. Cetățenii UE sau cetățenii dintr-un stat care este un candidat oficial pentru aderare
 2. Solicitanții țărilor terțe li se poate acorda un stagiu de către secretarul general în cazuri excepționale, motivate corespunzător
 3. Absolvenții universității care au absolvit o diplomă completă până la data limită de depunere a cererilor
 4. Candidaților cu cunoștințe excelente despre una dintre limbile oficiale ale UE și cunoștințe satisfăcătoare despre limba franceză sau engleză
 5. Candidații care nu au primit încă mai mult de 8 săptămâni de formare sau de angajare la o instituție sau un organism european. Acest lucru se aplică și asistenților unui membru al Parlamentului European, consultanților sau cercetătorilor intramurali, membrilor personalului temporar/ contractual / auxiliar / interimar al oricărei instituții, organism, delegație sau reprezentanță a UE

Cum aplicați:

 1. Alegeți departamentul CoR preferat (până la 3 posibile)
 2. Completați formularul de cerere online (în engleză, franceză sau germană)
 3. Asigurați-vă că completați câmpurile obligatorii, furnizați informații corecte și verificați înainte de a vă trimite aplicația
  Notă: În continuare, veți putea modifica formularul înainte de termenul limită de depunere a cererii. Declarațiile false vor duce la respingerea cererii sau anularea stagiului.

Notă: După trimitere veți primi un cod personal de acces cu care puteți verifica oricând starea aplicației

Celelalte stagii le puteți consulta aici.

Citiți și: Parlamentul European deschide lista înscrierilor pentru stagiile de practică: Tinerii peste 18 ani se pot înscrie la 3 dintre cele 400 de oferte de stagiu din pragramul Schuman

 

Diana Zaim este foto jurnalist, premiată în cadrul #România@10EU, concurs de fotografie organizat cu ocazia a 10 ani de la aderarea la Uniunea Europeană. Studentă la secția germano-portugheză în cadrul Universității din București și pasionată de promovarea valorilor europene, Diana este parte a comunității Model European Union, cea mai amplă simulare la nivel european a procesului decizional din cadrul Uniunii Europene.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Rareș Bogdan

Rareș Bogdan, liderul eurodeputaților români din PPE: Pentru PNL este o onoare să lupte alături de președintele Klaus Iohannis, singura garanție că România va intra în normalitate

Published

on

© PNL/Facebook

Eurodeputatul Rareș Bogdan, liderul delegației române din grupul PPE al Parlamentului European, a discutat cu membrii PNL Diaspora despre decizia lor de a părăsi România, dar și despre posibilitatea de a se reîntoarce în țară. Totodată, Rareș Bogdan le-a amintit acestora că PNL luptă pentru ,,a scoate țara la liman”, acest lucru fiind nu doar o datorie, ci și o onoare prin alăturarea la eforturile depuse de președintele Klaus Iohannis, se arată într-un mesaj pe Facebook.

Reuniunea de la Bruxelles a fost organizată împreună eurodeputații liberali români.

 

,,Alături de membri ai PNL Diaspora – români patrioți din Canada, Marea Britanie, Danemarca, Franța, Germania, Cipru, Luxemburg, Grecia, Irlanda, Italia, Moldova, Olanda, Austria, Spania și Turcia. Am organizat întâlnirea la Bruxelles împreună cu colegii europarlamentari PNL din Delegația României în Grupul PPE. Și am avut ce povesti!! Despre plecare și reîntoarcerea acasă, despre obligația de a guverna România în ciuda piedicilor, a glumițelor de clasa a II-a, a tentativelor de dinamitare a PNL”, scrie Rareș Bogdan.

Liderul delegației române din PPE a subliniat faptul că ,,trebuie să ne scoatem țara la liman”, pentru că nu este ,, doar o datorie, ci și o onoare de a lupta pentru ea alături de președintele Klaus Iohannis, singura garanție că România va intra în normalitate”.

Eurodeputatul român consideră că PNL le datorează ,,asta milioanelor de români care își iubesc vatra de la mii de kilometri și trăiesc așteptând Crăciunul și Paștele, poate, poate vor găsi resurse să-și amintească, aici, de copilărie, milioanelor de români care au avut un firicel de speranță și nu au plecat”.

,,Oameni buni, împreună putem orice!”, este mesajul transmis de Rareș Bogdan.

 

Continue Reading

Dan Motreanu

Eurodeputatul Dan Motreanu (PNL, PPE), către reprezentanții PNL Diaspora: Fundamentul proiectului european constă tocmai în libertatea de mișcare și libertatea de a alege

Published

on

© Dan Motreanu/Facebook

Eurodeputatul Dan Motreanu (PNL, PPE) a fost gazda, alături de colegii liberali din Parlamentul European, a reprezentanților PNL Diaspora, cu care a discutat despre fundamentele construcției europene și cele mai stringente teme de pe agenda UE, potrivit unei postări pe Facebook. 

,,La invitația mea și a colegilor mei liberali din Parlamentul European îi avem zilele acestea în vizită, la Bruxelles, pe reprezentanții PNL Diaspora. La întâlnirea de astăzi am discutat despre respectarea drepturilor cetățenilor români în UE, despre libera circulație și importanța ajungerii la un acord privind Brexit-ul, subliniind faptul că fundamentul proiectului european constă tocmai în libertatea de mișcare și libertatea de a alege”, scrie Dan Motreanu.

 

Eurodeputul informează că vineri va avea loc o întâlnire cu Secretarul General al PPE, Antonio Lopez Istruiz – White, dar și cu președintele României, Klaus Iohannis, prezent la Bruxelles pentru Summit-ul UE.

Dan Motreanu se află la primul mandat de deputat în Parlamentul European, unde activează ca membru plin în Comisia pentru piața internă și protecția consumatorilor și ca membru supleant în Comisia pentru agricultură și dezvoltare rurală și în Comisia pentru cultură și educație. De asemenea, eurodeputatul face parte și din trei delegații parlamentare: Delegația la Comisia parlamentară mixtă UE-Chile, Delegația la Adunarea Parlamentară Euro-Latinoamericană și Delegația pentru relațiile cu Japonia. Anterior mandatului de europarlamentar, Dan Motreanu a fost deputat între anii 2004-2016. Între anii 2006-2007 a fost ministru al Agriculturii, Pădurilor și Dezvoltării Rurale, în perioada crucială care a precedat aderarea României la UE. În prezent, este vicepreședinte PNL pentru politici în Educație, Cercetare, Tineret, Sport, Cultură, Culte și Minorități.

Continue Reading

CONSILIUL EUROPEAN

Consiliul European: Țările UE cer Turciei să pună capăt intervenției militare unilaterale în Siria și iau act de suspendarea acesteia după un acord SUA – Turcia

Published

on

© European Union 2019

Corespondență din Bruxelles

Liderii Uniunii Europene au luat notă, joi, de suspendarea operaţiunii militare lansate de Turcia săptămâna trecută în nord-estul Siriei şi au cerut Ankarei să renunţe la această intervenție care amenință securitatea europeană şi au solicitat retragerea trupelor turce.

Consiliul European ia act de anunțul făcut în această seară de SUA și de Turcia privind întreruperea tuturor operațiilor militare. Consiliul European îndeamnă din nou Turcia să pună capăt acțiunii sale militare, să își retragă forțele și să respecte dreptul internațional umanitar“, se arată într-o declaraţie a liderilor UE, publicată la încheierea primei din cele două zile ale summitului care are loc la Bruxelles, după miezul nopții de joi.

Șefii de stat sau de guvern şi-au reafirmat “condamnă acțiunea militară unilaterală a Turciei din nord-estul Siriei, care provoacă în rândul oamenilor suferințe inacceptabile, subminează lupta împotriva Da’esh și amenință semnificativ securitatea europeană”, continuă textul declaraţiei.

Liderii europeni au reamintit, de asemenea, decizia statelor membre de “a pune capăt licenţelor de export de arme către Turcia”.

Turcia a acceptat joi să suspende ofensiva din nord-estul Siriei şi să îi pună capăt definitiv în cazul în care forţele kurde se vor retrage în următoarele 5 zile, conform acordului convenit la Ankara între partea turcă şi vicepreşedintele american Mike Pence.

Continue Reading

Facebook

Advertisement
Advertisement

Trending