Comitetul Internațional Olimpic a decis interzicea participării Rusiei la Jocurile Olimpice de iarnă din 2018. Atleții ruși declarați eligibili vor putea concura sub steagul olimpic

Comitetul Olimpic Internațional a anunțat ieri că suspendă dreptul Rusiei de a participa la Jocurile Olimpice de iarnă din 2018, care se vor desfășura în Coreea de Sud. Decizia a fost anunțată cu doar 66 de zile înainte ca jocurile olimpice să fie demarate, potrivit Deutsche Welle. 

Foto: Wikipedia

Vicepremierul rus Vitaly Mutko, care a fost ministru al Sportului în timpul ultimelor jocuri de iarnă de la Soci, din 2014 și care a organizat Cupa Mondială din 2018, a primit, de asemenea, o interdicție pe viață din mișcarea olimpică. Comitetul Olimpic Rus i s-a interzis prezenţa la viitoarea ediţie a Jocurilor Olimpice de iarnă, care vor avea loc în Coreea de Sud, la Pyeongchang, şi de asemenea, va trebui să plătească o amendă de 15 milioane de dolari.

În pofida acestui fapt, unii atleți ruși vor putea să concureze sub steagul olimpic. Steagul rus nu va fi arborat la ceremonia de deschidere, iar imnul nu va suna în Coreea de Sud.

Agenţia Mondială Antidoping (WADA) a anunţat, la 11 noiembrie, că a intrat în posesia unei baze de date a laboratorului din Moscova, care confirmă raportul profesorului canadian de drept, Richard McLaren privind dopajul susţinut de stat în Rusia. În programul de dopaj în cauză au fost implicați 1000 de atleți din peste 30 de sporturi, în perioada 2012-2015.

A 18-a-a ediție a Jocurilor Olimpice de Iarnă 2018 se va desfășura în perioada 9-25 februarie, în orașul sud-coreean Pyeongchang. Va fi prima ediție organizată pe teritoriul Asiei continentale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.