Competiția “Orașe europene în favoarea unui comerț echitabil și etic”. Orașele cu peste 20.000 de locuitori se mai pot înscrie până pe 13 aprilie 2018

Comisia Europeană a lansat în decembrie 2017 competiția “Orașe europene în favoarea unui comerț echitabil și etic”, orașele de pe întreg teritoriul UE având timp până pe 13 aprilie să se înscrie.

Ceremonia de premiere va avea loc pe 27 de iunie 2018, iar câștigătorul  va obține un sprijin financiar din partea Comisiei Europene, precum și asistență tehnică din partea Centrului Internațional de Comerț (ITC), co-organizatorul competiției, pentru a-și continua eforturile în domeniul comerțului echitabil și etic, potrivit unui comunicat de presă al Comisiei Europene.

Această inițiativă se încadrează în eforturile Uniunii Europene de a crea un lanț de aprovizionare echitabil care să respecte drepturile omului, ale lucrătorilor, precum și mediul înconjurător. 

Executivul european invită orașele cu peste 20.000 de locuitoriă să se înscrie, ele trebuind să demonstreze implicarea în activități la nivel local care ar duce la creșterea gradului de conștientizare furnizează stimulentele necesare și produc un impact specific în legătură cu mecanismele de sprijin pentru un comerț echitabil și etic.  

Procesul de selecție le va oferi orașelor oportunitatea de a prezenta activitățile în curs de desfășurare, care au ca scop creșterea gradului de conștientizare, la nivel local, despre comerțul echitabil și etic. În același timp, participanții vor putea învăța din demersurile altor municipalități și autorități locale, prin schimbul de bune practici, idei, inițiative și inovații.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.