Concluziile Consiliului European: Trebuie aprobat Mecanismul unic de rezolutie bancara

EU FlagUniunea Europeana trebuie sa-si dezvolte grupuri tactice de lupta mai flexibile si mai usor de desfasurat in cadrul politicii de aparare, au stabilit sefii de state si de guverne din UE, potrivit concluziilor emise de Consiliul European de iarna, reunit joi si vineri la Bruxelles.

In domeniul economic, Consiliul European a cerut organelor legislative sa adopte mecanismul unic de rezolutie (MUR) inainte de incheierea actualei legislaturi. Impreuna cu mecanismul unic de supraveghere, care a fost deja adoptat, MUR va reprezenta un pas crucial catre finalizarea uniunii bancare, sustine Consiliul European, potrivit HotNews.

De asemenea, forul suprem al UE a invocat solutia constituirii unor parteneriate si mecanisme de solidaritate conexe incheiate de statele membre, care ar contribui la facilitarea si la sprijinirea unor politici solide inainte ca tarile sa se confrunte cu dificultati economice grave.

Acest sistem ar fi inclus in semestrul european, deschis statelor membre din afara zonei euro, si va fi pe deplin compatibil cu piata unica in toate aspectele.

Sistemul s-ar aplica tuturor statelor membre din zona euro, cu exceptia statelor membre care fac obiectul unui program de ajustare macroeconomica.

Concluziile integrale ale Consiliului European, AICI.
Foto: freefoto.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.