Conferința INET București: “Accesul, încrederea și libertatea: repere pentru Internetul de mâine”, 9 noiembrie 2011

Ne face plăcere să vă invităm la conferința INET București, pe 9 noiembrie 2011, la Hotel Intercontinental, București. Este conferința inaugurală INET pentru Europa de Est, și vă așeptăm alături de noi pentru a discuta despre provocările cu care se confruntă Internetul azi, precum și despre spectaculoasele oportunități de mâine.

Accesul, încrederea și libertatea: repere pentru Internetul de mâine” vor fi dezbătute pe parcursul a trei sesiuni, de peste 15 experți naționali și europeni, actori politici, reprezentanți ai societății civile și oameni de afaceri ce activează în domeniul Internetului, care vor aborda subiecte legate de libertatea de exprimare, securitatea online și accesul la Internet în România.

Printre vorbitori se află:

·         Neelie Kroes  – Comisar pentru Agenda Digitală, Comisia Europeană (mesaj video adresat conferinței)

·         Valerian Vreme – Ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale

  • Varujan Pambuccian – parlamentar și membru al Comisiei de TIC din Parlamentul României.

·         Florin LupescuPrincipal Advisor, DG Information Society, European Commission

·         Sami Ben GharbiaBlogger tunisian și susținător al libertății de exprimare, Global Voices Advocacy

  • Bogdan Manolea – expert juridic român, legislația în domeniul Internetului, Legi-internet.ro

Pentru a consulta agenda conferinței, vă rugăm să accesați acest link.

În ultimul deceniu, România și-a construit o poziție importantă în domeniul creativității și inovării TIC. Cu toate acestea, numărul românilor cu acces la Internet este relativ scăzut, în condițiile în care acesta este vital pentru creșterea economică și pentru dezvoltarea socială. Conferința INET este o oportunitate unică pentru a dezbate aceste teme, precum și pentru a discuta despre cele mai bune abordări privind viitorul Internetului, la nivel european și la nivel mondial. Participanții vor fi încurajați să analizeze cele mai eficiente modalități de a crea un mediu online performant, sigur, și care să respecte dreptul la intimitate.

Discuțiile din sesiuni se vor înscrie în următoarele coordonate:

·         Prima sesiune va aborda importanța accesului la Internet în România. Este posibil ca o țară offline să concureze cu șanse egale cu celelalte state și să se dezvolte din punct de vedere economic? Va deveni România mai competitivă dacă este extins accesul la Internet?

·         A doua sesiune va explora securitatea, gradul de performanță și dreptul la intimitate în mediul online. Cum putem garanta că Internetul este un spațiu de comunicare sigur, pe care te poți baza în orice moment, și care nu încalcă dreptul la intimitate?

·         A treia sesiune va pune în discuție riscul de a nu trata cu suficientă seriozitate aspectele legate transparență și libertatea de exprimare pe Internet. Cum putem împăca problema cenzurii și a accesului limitat la mediului online, asigurându-ne totuși că vom avea și în viitor un Internet liber?

Participarea la conferință este gratuită, iar înregistrarea se poate realiza pe website-ul Internet Society.

Sursa foto: isoc.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.