Conferinţa de Lansare a Campaniei “Tinerii votează – Tinerii contează”, 18 februarie 2014

eu flagConsiliul Tineretului din Romania – CTR, in parteneriat cu Autoritatea Electorala Permanenta, precum si cu o serie de actori guvernamentali si non-guvernamentali, lanseaza Campania Nationala de Informare si Constientizare „Tinerii voteaza – Tinerii conteaza” sau League of Young Voters Romania, implementata in perioada ianuarie-iunie 2014.

Campania va fi deschisa oficial in cadrul Conferintei Nationale pentru Participarea Tinerilor, in data de 18 februarie 2014, la Hotel MINERVA, sala Himalaya, din strada Gheorghe Manu 2-4, sector 1, Bucuresti incepand cu orele 13:00.

Scopul Campaniei este de a stimula participarea activa a tinerilor la viata democratica europeana si nationala, in special prin incurajarea participarii acestora la alegerile pentru Parlamentul European, in calitate de cetateni corect informati si responsabili. Campania are un caracter nepartizan, asigurand reprezentarea echitabila a tuturor partilor.

La evenimentul de lansare sunt asteptati reprezentanti ai mass media, ai institutiilor publice nationale si internationale din Romania, reprezentanti ai societatii civile de nivel national si regional si tineri interesati de tema Campaniei. Programul Conferintei cuprinde prezentarea viitoarelor activitati din cadrul Campaniei, a initiativelor similare din partea altor institutii publice si/sau ONG-uri, respectiv doua ateliere de lucru pe temele: Agenda publica pentru tineret si  Forme de participare ale tinerilor.

Interventii asteptate in cadrul deschiderii evenimentului:

Dna. Ana Maria PATRU – Presedinte Autoritatea Electorala Permanenta/ Presedinte Asociatia Oficialilor Electorali Europeni

Dl. Romeo MOSOIU – Consilier, Ministerul Educatiei Nationale

Dl. Bogdan BARLA – Biroul de Informare al Parlamentului European in Romania

Reprezentanti ai Ministerulului Tineretului si Sportului

Reprezentanti ai Campaniei Europene League of Young Voters

Dna. Veronica STEFAN – Presedinte CTR

In perioada martie – iunie 2014 Campania va cuprinde urmatoarele activitati:

Evenimente regionale (perioada 17 martie – 11 aprilie) implementate în cele 8 regiuni de dezvoltare ale Romaniei, respectiv în orașele: Iasi, Galati, Cluj, Sibiu, Timisoara, Targoviste, Craiova, Bucuresti, incluzând activitati de tipul:

  • Seminarii informative pentru tineri 14-35 ani (ce vor aborda teme precum: rolul institutiilor Europene, mecanisme de participare la dezvoltarea politicilor publice etc.)
  • Evenimente de informare și promovare în spații publice
  • Conferințe de presă

4 dezbateri regionale (Iasi, Cluj, Timisoara, Bucuresti, perioada 5-16 mai) organizate cu candidații romani pentru Parlamentul European (asigurand o prezenta echitabila a partidelor din Romania) și tineri, pe tema de interes pentru tineri

Crearea unei Ligi a Tinerilor Ambasadori pentru Participare (16-25 ani, 2 tineri din fiecare regiune de dezvoltare) – care sa stimuleze participarea tinerilor atat la vot cat si la viata comunitatii in general, atat in timpul cat si dupa implementarea campaniei

Campanie de informare online

Distribuirea de materiale informative (alegeri europene, initiative ale Parlamentului European pentru tineri, programul politic al Grupurilor Politice Europene vs. programul politic al Partidelor Politice Naționale, procesul de vot etc.)

Competiții creative pentru a exprima cetatenia europeana, precum: competiții video, foto, eseuri etc.

Pentru alte detalii va stam la dispozitie la adresa tineriiconteaza@ctr.ro, persoana de contact Corina PIRVULESCU – Coordonator Departament Programe-Activitati, 0769 060 495.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.