Connect with us

EVENIMENTE

Conferinţa Internaţională pe Intraprenoriat, 19-22 iulie, Mamaia

Published

on

Companiile trebuie să se orienteze către stimularea intraprenoriatului

Conferinţa Internaţională pe Intraprenoriat sărbătoreşte 20 de ani de existenţă a reţelei internaţionale de Junior Entrepreneurs JADE Europe. Acesta va avea loc între 19-22 iulie în Mamaia, Constanţa şi va reuni 150 de Junior Entrepreneuri de la cele mai bune şcoli de business din Europa şi Brazilia.

Evenimentul este organizată de JADE România împreună cu JADE Europe şi este deschis publicului interesat de mediul business, dar şi celor care îşi doresc o carieră de intraprenor în cadrul companiilor.

Conferinţa se adresează tinerilor cu o viziune integratori şi cu o gândire de antreprenor care doresc să inoveze şi să creeze o schimbare în cadrul companiilor.

Puţin cunoscut în România, intraprenorul este prezent atât în companiile multinaţionale, cât şi în rândul IMM-urilor. Rolul unui intraprenor, oportunităţile de business pe care acesta le poate aduce în cadrul unei companii, cât şi modul în care pot fi motivaţi angajaţii pentru a-şi urma spiritul antreprenorial vor fi prezentate în cadrul Conferinţei Internaţionale despre Intraprenoriat. Introducerea unei gândiri inovative şi a unei viziuni integratoare sunt principalele caracteristici ale intraprenorului care doreşte să aducă schimbarea înainte de toate în cadrul unei organizaţii.

Conferinţa Internaţională despre Intraprenoriat se bucură de prezenţa a numeroşi speakeri locali, cât şi internaţionali printre care amintim : Herbert Rastbichler (Managing Director pentru Europa Centrala şi de Est în cadrul Hewlett Packard), Juliet Edwards (Policy Officer – Knowledge Alliances & University Business Cooperation at European Commission), Magda Ţepoi (permanent representative of the Chamber of Commerce and Industry of Romania to the European Institutions in Brussels), Alexandre Almajeanu (Business Angel), Marius Ghenea (Serial Entrepreneur şi Business Angel), Mihai Stănescu (Business Coach), Jean-Yves Huwart (CEO Entreprise Globale şi organizator de conferinţe pe tema intraprenoriatului), Steve Price (CEO European Institut for Industrial  Leadership) şi mulţi alţii.

Axată pe un subiect în continuă schimbare, conferinţa îşi propune să puncteze cele mai importante caracteristici ale unui intraprenor şi rolul său în dezvoltarea arhitecturii unei companii. Evenimentul reuneşte atât Junior Entrepreneuri care doresc să îşi înceapă propria afacere, cât şi tineri care doresc să creeze noi sisteme de business, să inoveze prin lansarea unui produs sau să îşi exercite spiritul antreprenorial în cadrul companiilor. Sponsorul principal al evenimentului este Grolsh România.

Mai multe detalii şi date de contact disponibile pe sjm12.jaderomania.org.

JADE Romania este formată din patru Junior Enteprese-uri, Business Organisation for Students, Theory and Practice Consult, DaAfaceri şi Liga Studenţilor Electronişti. Cu o istorie de 20 de ani, JADE Europe a susţinut dezvoltarea educaţiei antreprenoriale în rândul studenţilor care au format-o şi conduc 280 de Junior Enterprise-uri în Europa. Printre companiile cu care au colaborat se numără: Microsoft, Google, ING, Podio, Vista Print etc.

EVENIMENTE

VIDEO Deschiderea Festivalului “Aici-Acolo”, organizat cu prilejul Zilei Românilor de Pretutindeni sub înaltul patronaj al președintelui României

Published

on

În perioada 25-28 mai 2023 are loc la București cea de-a VI-a ediţie a Festivalului ”Aici-Acolo”, cu prilejul Zilei Românilor de Pretutindeni, tradițional sărbătorită în ultima duminică din luna mai, anul acesta pe 28 mai.

Festivalul, aflat sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui României, cuprinde o serie de evenimente organizate de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, în parteneriat cu Uniunea Artiştilor Plastici din România.

Festivalul aduce împreună artiști români din ţară şi din străinătate, de ’aici’ şi de ’acolo’, din diverse domenii de creație: artă, design, muzică, literatură, etc.

Festivalul se bucură de susținerea unor instituţii cum ar fi: Camera DeputațilorPatriarhia RomânăPrimăria Municipiului București prin Centrul Cultural al Municipiului București (ARCUB)Muzeul Naţional de Artă al RomânieiMuzeul Național al Satului ”Dimitrie Gusti”Universitatea Națională de ArteRomanian Design Week (un proiect al The Institute), Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” și al unor artiști precum Damian DrăghiciMircea Florian, etc.

Programul Festivalului se desfășoară astfel:

În după-amiaza zilei de joi, 25 mai, de la ora 16:00Muzeul Naţional de Artă al României (Calea Victoriei, 49-53) găzduieşte în Sufrageria Regală deschiderea oficială a seriei de evenimente dedicate ”Zilei Românilor de Pretutindeni – Festivalului Aici – Acolo”. În aceeași locație, de la ora 17:00, are loc un concert de muzică barocă al „Ansamblului SEMPRE”.

 

Ziua de vineri, 26 mai, la ora 10:00, debutează cu o vizită la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” (Șos. Pavel D. Kiseleff 28-30)De la ora 16.00, participanţii la Festival sunt invitaţi la un tur al expoziției Romanian Design Week, un proiect al ”The Institute” (în Piața Amzei), cel mai mare eveniment interdisciplinar din România care promovează designul, arhitectura, creativitatea și inovația ca instrumente pentru creșterea culturală, socială și economică. Începând cu ora 18:00, la ARCUB (Str. Lipscani  84-90), are loc vernisajul expoziție de artă plastică „Dialog”, curatoriată de Anca Boeriu (Preşedinta Filialei Grafică a Uniunii Artiştilor Plastici). Expoziţia va fi deschisă în perioada 22 – 28 mai și propune un dialog între artiști români din ţară şi din diaspora, din țări precum: Elveția, Germania, Franța, SUA, etc. Expun: Mihaela Anura, Adriana Blendea, Ionuţ Theodor Barbu, Adriana Florea Băloiu, Brînduşa Bontea, Dorin Creţu, Anca Seel-Constantin, Ilie Chiobaş, Raluca Ilaria Demetrescu, Dorothea Fleiss, Dorel Găină, Ion Ilarion Isaila, May Oana Isar, Sofia Fränkl, Nicole Jutka, Rodica Lomnăşan, Petru Lucaci, Maria Scarlat Maliţa, Cristian Paraschiv, Ovidiu Petca, Mariea Petcu, Emilia Persu, Alec Vianu, Olivia Yanku, Anca Szonyi Thomas, Mirela Traistaru. De la ora 18:30, tot la ARCUB, împreună cu artiștii Dana și Stéphane Maitec se vizitează expoziția „Reflections #2”, care prezintă un un nou mod de a face fotografie. În continuare, de la ora 19:00, tot în incinta ARCUB, Departamentul Design Vestimentar al Universității Naționale de Arte organizează o prezentare de modă a studenților săi.

Ziua de sâmbătă, 27 mai, debutează la ora 10:30 la Palatul Parlamentului (Str. Izvor 2-4, Intrarea S1) unde, în Sala „C.A. Rosetti”, au loc o serie de momente artistice susținute de ansambluri românești și o dezbatere pe teme de interes pentru pentru românii de pretutindeni. În după-amiaza aceleiași zile, la ARCUB (Str. Lipscani  84-90), ora 18:00, va avea loc o masă rotundă cu tema ”România este acasă”, moderată de Prof. Univ. Dr. Ion Bogdan Lefter. Începând cu ora 19:30, tot ARCUB găzduiește un moment artistic instrumental intitulat „Performance despre caracteristici culturale și sonore” susținut de interpreții Mircea Florian, Dragoș Andriana și Lucian Stan.

Ultima zi a Festivalului începe duminică, 28 mai, când de la ora 08:30 are loc slujba arhierească de la Catedrala Patriarhală „Sfinții Împărați Constantin și Elena” (Aleea Dealul Mitropoliei 2). Tot la Catedrala Patriarhală va avea loc la ora 12:30 ceremonia de închidere oficială a Festivalului Zilei Românilor de Pretutindeni. Ziua de duminică se va încheia cu un moment cultural de excepție, începând cu ora 20:00, la Sala Palatului (Str. Ion Câmpineanu 28), prin concertul  ”Eu sunt: Damian Drăghici – O Călătorie în Adâncul Sufletului Meu”.

Festivalul „Aici-Acolo” a fost inițiat în 2017 de către Administrația Prezidențială, din dorința de a crea punţi de legătură între românii din ţară şi cei din străinătate, dezvoltând comunităţi şi reţele care să permită schimbul de idei şi de proiecte şi contribuind astfel la dezvoltarea unei Românii care se afirmă în plan european.

La Festival sunt așteptați peste 300 de români din vecinătatea României (Moldova, Serbia, Ucraina, etc.) sau din țări mai îndepărtate (Austria, Belgia, Canada, Emiratele Arabe Unite, Germania, Iordania, Irlanda, Finlanda, Franța, Italia, Marea Britanie, Mexic, Olanda, Spania, SUA, Turcia, etc.).

Toate evenimentele sunt gratuite iar participarea se face pe baza înscrierii prealabile și a prezentării ecusonului de participant la Ziua Românilor de Pretutindeni – Festivalul “Aici-Acolo”.

Organizarea evenimentului este asigurată de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni din cadrul Guvernului României.

Continue Reading

EVENIMENTE

New Strategy Center organizează a șaptea ediție a “Black Sea and Balkans Security Forum”, eveniment dedicat provocărilor de securitate din regiunea Mării Negre și a Balcanilor

Published

on

© New Strategy Center

În perioada 18-19 mai 2023, New Strategy Center organizează cea de-a șaptea ediție a „Black Sea and Balkans Security Forum”, eveniment dedicat provocărilor de securitate din regiunea Mării Negre și a Balcanilor.

Forumul este organizat în parteneriat cu Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară, având ca parteneri instituționali Ministerul Apărării Naționale și Ministerul Afacerilor Externe din România, cu sprijinul Diviziei de Diplomație Publică a NATO.

Evenimentul va avea loc în București, la InterContinental Athénée Palace (Strada Episcopiei 1-3).

Cu o agendă ambițioasă și invitați de vârf, cu peste 160 de speakeri, „Black Sea and Balkans Security Forum” este cel mai relevant eveniment din România dedicat securității în regiunea Mării Negre și Balcani.

Forumul va găzdui peste 40 de panel-uri la care vor participa înalți oficiali civili și militari, diplomați, experți de renume din state membre ale Uniunii Europene și NATO, precum și din țări partenere.

Printre temele abordate în această ediție, se numără procesul de reconstrucție al Ucrainei, suportul pentru integrarea europeană a Republicii Moldova și Ucrainei, arhitectura de securitate europeană după război, criza alimentară cauzată de invazia Rusiei, securitatea energetică în Europa, reziliența cibernetică, securitatea Balcanilor de Vest, tehnologiile disruptive și protecția infrastructurilor critice.

Programul integral al conferinței este disponibil aici.

Cele peste 40 de paneluri vor putea fi urmărite prin livestreaming, pe pagina de Facebook a New Strategy Center și pe canalul de YouTube.





CaleaEuropeană.ro, partener media al Forumului, va transmite LIVE sesiuni al conferinței și va modera un panel consacrat situației de securitate în Balcanii de Vest și perspectivele de integrare europeană ale acestei regiuni.

Continue Reading

EVENIMENTE

New Strategy Center lansează cartea “Roza Geopolitică” a analistului italian Mirko Mussetti, un bun cunoscător al spațiului est-european și al Mării Negre

Published

on

© New Strategy Center

Think tank-ul New Strategy Center organizează miercuri, 17 mai 2023, lansarea cărții „Roza Geopolitică”, de Mirko Mussetti, analist politic și publicist italian, evenimentul având loc în marja Balkans and Black Sea Security Forum, eveniment de marcă organizat anual la București de New Strategy Center.

Evenimentul va avea loc în clădirea Rectoratului Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară, intrarea din bulevardul Mărăști.

Cartea va fi lansată în prezența autorului, alături de invitați speciali, precum Excelența Sa, domnul Alfredo Maria Durante Mangoni, Ambasadorul Italiei în România, Simona Cojocaru, Secretar de Stat în Cadrul Ministerului Apărării Naționale și Iulian Fota, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, informează NSC într-un comunicat remis CaleaEuropeană.ro.

Un bun cunoscător al spațiului est-european și al Mării Negre, Mirko Mussetti examinează în profunzime originile termenilor ce definesc astăzi câmpul lexical al geopoliticii, utilizând paralele cu filosofia și istoria antică. Mussetti reușește o analiză profundă, ce are aplicabilitate asupra realităților de ordin politic, economic și social din ziua de azi.

„Roza Geopolitică” este o lucrare utilă pentru tinerii cercetători, analiști, ofițeri, ce sunt la începutul carierei și doresc să-și consolideze cunoștințele și să pășească cu mai multă încredere pe terenul instabil al relațiilor internaționale.

Cartea este publicată în comun de Editura New Strategy Center și Editura Militară.

New Strategy Center va dona 70% din tiraj instituțiilor de învățământ superior civile și militare, așa cum a făcut și în trecut, cu celelalte cărți pe care le-a tipărit în limba română, pentru a facilita accesul tinerilor studenți și ofițeri români la opere importante care ajută la dezvoltarea cunoștințelor de ordin strategic în rândul viitorilor lideri ai României, mai arată sursa citată.

“New Strategy Center mulțumește companiei Leviatan Design pentru sprijinul oferit în publicarea acestei cărți”, conchide comunicatul NSC.

Continue Reading

Facebook

COMISIA EUROPEANA3 hours ago

UE ”este foarte îngrijorată” de stabilirea unei comisii poloneze de anchetă privind influența rusă, care ”ar putea fi folosită pentru a limita posibilitatea persoanelor de a candida pentru funcții publice”

U.E.3 hours ago

UE dublează flota de stingere a incendiilor rescEU pentru vara anului 2023. România va contribui cu pompieri în Franța, Grecia sau Portugalia

EDUCAȚIE3 hours ago

Klaus Iohannis, consultări cu sindicaliștii: Șeful statului, dispus să garanteze un acord politic între Guvern și sindicate pentru reluarea procesului educațional

U.E.4 hours ago

UE solicită sârbilor și kosovarilor ”să dezamorseze tensiunile imediat şi necondiţionat”

NATO5 hours ago

Miniștrii de externe din NATO se întrunesc la Oslo pentru a găsi un numitor comun privind viitoarea aderare a Ucrainei și succesorul lui Jens Stoltenberg

ROMÂNIA5 hours ago

eMAG a încheiat anul 2022 cu o cifră de afaceri de 7,1 miliarde de lei și cu un profit de 123,7 milioane de lei

U.E.5 hours ago

Banca Națională a Bulgariei: Ne aflăm pe ultima porțiune a drumului către zona euro

U.E.6 hours ago

Germania pune la îndoială capacitatea Ungariei de a exercita președinția Consiliului UE în 2024

SUA6 hours ago

SUA, ”preocupate” de înființarea comisiei poloneze de anchetă privind influența rusă, care ”ar putea fi folosită în mod abuziv pentru a interfera cu alegerile libere și corecte” din toamnă

REPUBLICA MOLDOVA6 hours ago

În ajunul summitului CPE de la Chișinău, UE sancționează cinci persoane, între care Ilan Șor și Vlad Plahotniuc, sub regimul de sancțiuni creat la propunerea României pentru a contracara acțiunile de destabilizare a R. Moldova

REPUBLICA MOLDOVA10 hours ago

VIDEO Summitul CPE din R. Moldova: “Ne-am obișnuit să credem că suntem mici și că de noi nu depinde nimic, dar pe 1 iunie, Europa va veni la noi acasă”

NATO5 days ago

“Drumul către summitul de la Vilnius”: Jens Stoltenberg afirmă că aderarea Ucrainei la NATO “în mijlocul unui război nu este pe ordinea de zi”

POLITICĂ5 days ago

Ziua Eroilor. Klaus Iohannis: Prin lupta pentru desăvârșirea unității naționale, înaintașii noștri au acționat decisiv pentru conectarea României la spațiul politic european

ROMÂNIA6 days ago

Nicolae Ciucă a apreciat reiterarea de către președintele federal Steinmeier a sprijinului Berlinului pentru aderarea României la Spațiul Schengen

POLITICĂ6 days ago

Klaus Iohannis cere coaliției ca rotația guvernamentală să se desfășoare “sticlă”: Oamenii trebuie să vadă că nu este vorba de tras sfori. Numai de instabilitate nu avem nevoie

ROMÂNIA6 days ago

Steinmeier l-a asigurat pe Iohannis că Germania se va implica pentru aderarea României la Schengen: Cancelarul Scholz și miniștrii de externe și interne vor aduce argumente Austriei și Olandei

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI1 week ago

Eurodeputatul Victor Negrescu a înregistrat în Parlamentul European petiția pentru sprijinirea satelor românești și a fermierilor români

REPUBLICA MOLDOVA1 week ago

Adunarea Națională “Moldova Europeană”. Maia Sandu: Calea aleasă de Moldova, calea europeană. Trebuie să aderăm la UE până în 2030

REPUBLICA MOLDOVA2 weeks ago

Dorin Recean: La Chişinău încă nu cad rachete, asta datorită ucrainenilor, dar Republica Moldova este atacată hibrid

ROMÂNIA2 weeks ago

Marcel Ciolacu: Regiunea Mării Negre are potențialul de a deveni un centru internațional de oportunități prin extinderea și modernizarea surselor de energie

Team2Share

Trending